Witam szanownych fanów audi A8 D3 jestem na etapie doposażania mojej 8 w dodatkowe moduły. Niestety nie posiadam dostępu do programu ETKA ze schematem podłączenia modułu alarmu od pochylenia/przechyłu który chce zamontować w fabrycznym miejscu pod tylna kanapa wiem że podłączony jest z modułem komfortu który jest nad akumulatorem. Niestety nie mogę ustalić pod jakie piny się wpiąć. Są to raptem 3 przewody. Mam już zakupiony włącznik na drzwi kierowcy i wspomniany modul. Liczę na uprzejmość i pomoc ze strony kolegów. Pozdrawiam Mariusz
Platyn
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Mariusz
Jeżdzę: A8
Wiek: 41 Dołączył: 15 Sie 2023 Posty: 4 Skąd: Pomorskie woj.
Wysłany: 2023-12-18, 00:46
Dziękuję za schematy bardzo mi się przydały poddałem je analizie i chyba wypada w module komfortu j393 na piny B18, C4, C7 jak dobrze czytam schemat dla mojego instalowanego modułu j529.
Dodano: 2023-12-21, 15:16
Witam podłączenie banalnie proste dla chcącego nic trudnego w zasadzie dwie rzeczy są tylko potrzebne. Modułu o oznaczeniu STEROWNIK 4E0907719, i podwójny przełącznik na boczek drzwi kierowcy o nr 4E0962109, trzy przewody od modułu wpinany w module komfortu nad akumulatorem pin 18 niebieska wtyczka i 2 przewody do czarnej wtyczki brązowy i czerwony. Pozostaje dodać kodowanie vcdsem mod 46 + 16 do obecnej wartości. Tak mała rzecz a cieszy. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum