|
Autor |
Wiadomość |
MatiToJa
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Mateusz
Jeżdzę: A8 D3 4E
|
Wysłany: 2021-03-02, 11:12 [D3 preFL ALL
] Sterownik podnosi i opuszcza jedno koło.
|
|
|
Witam mam problem z którym nie potrafię sobie poradzić i szlak mnie trafia.
Wygląda to tak że rok temu miałem problem z opadaniem całej prawej strony auta, najczęściej na stacji benzynowej przy dystrybutorze auto opadało na glebę, wystarczyło włączyć zapłon a auto wracało do "poziomu".
Zregenerowałem wtedy kompresor i było to samo a po czasie był z tym spokój.
Auto mogło stać tydzień i nie opadało.
Ostatnio problem nawrócił się tylko na przednie prawe koło, jest to na tyle denerwujące że zmęczyło mi kompresor.
Wsiadam do auta w garażu pod domem (dzień wcześniej po jeździe zostawiłem je wszystko było ok) odpalam i auto pokazuje zieloną kontrolkę zawieszenia, po 3 sekundach znika i niby wszystko ok ale wystarczą 2 min i słyszę ze sterownik otwiera zawór na kompresorze i opuszcza prawe przednie koło jak opuści je prawie na glebę przestanie opuszczać i zaraz podnosi do poziomu reszty kół i po 2s znowu je opuszcza i tak w kółko z 10 razy i potem jest chwila spokoju aż do przejażdżki i mogę wrócić do garażu i sytuacja się powtarza, podczas jazdy słyszę tylko raz jak kompresor dobija ciśnienie w zbiorniku i potem już jest względnie spokój.
Proszę o pomoc bo błędów nie ma żadnych a czujniki zamieniałem miejscami i jest to samo nawet specjalnie kupiłem nową wtyczkę i 50 cm przewodu żeby zmienić instalacje i nic dalej to samo.
Myślę żeby zamienić przewody powietrza ale czy to coś da, podobno można spróbować ale nie wiem czy nie będzie opuszczał nie tego koła. |
_________________ Pasjonat, Uparciuch, Idealista, Dobra dusza |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|