|
Autor |
Wiadomość |
jasy85
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Michał
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2019-09-12, 21:22 [D3 05 4.2MPI/LPG
] szyber cieknie?
|
|
|
Witam.po ostatniej ulewie woda dostala mi sie do uchwytu na kubki ,caly schowek zalany i przycisk car na panelu niereaguje.mam solar dach i na wiosne sprawdzalem przednie kanaly oplywowe i byly drozne.auto stalo 3 dni po ulewie nieotwieralem ne zagladalem dopiero dzis zobaczylem tam wode .dziwi mnie czemu alkantara na podsufitce suchutka i zadnych zaciekow niema jak w ten schowek na kubki dostala sie woda.moze ktos mial podobniei podpowie.pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
czaruś
Moje A8
Rocznik: 2003
Skrzynia: tiptronic GNU
Zasilanie: PB+LPG
Imię: krzysztof
Pomógł: 5 razy Wiek: 47 Dołączył: 25 Wrz 2013 Posty: 120 Skąd: szczecin
|
Wysłany: 2019-09-14, 19:19
|
|
|
Kilka lat temu miałem identyczny przypadek - w trakcie ulewy odpływy szyberdachu nie nadążyły odprowadzić deszczówki i ta przelała się po podsufitce do panelu sterowania szyberdachem ( panel nad lusterkiem wewnętrznym ). I poprzez ten panel ( poprzez otworki z mikrofonami ) kropelka po kropelce w dół - czyli - centralnie w przycisk CAR i SETUP. Schowek na kubki jest delikatnie w dół od tych przycisków więc po zalaniu panelu MMI dalej poleciała w dół - czyli do schowka na kubki. Ja musiałem kupić drugi panel gdyż mój stary po zalaniu umarł . I dodatkowo powtórnie przeczyściłem odpływy szyberdachu lecz tym razem dodatkowo dostałem się do gumowych zakończeń tych odpływów pod nadkolami i ich końcówki poprzycinałem aby nie tamowały w przyszłości zlatującej rurkami wody. |
|
|
|
|
|
|
|
leon0376
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: tiptronic
Imię: Piotr
Jeżdzę: AUDI A8 L
Pomógł: 11 razy Wiek: 48 Dołączył: 13 Wrz 2009 Posty: 383 Skąd: FR
|
Wysłany: 2019-09-19, 07:01 Re: szyber cieknie?
|
|
|
jasy85 napisał/a: | Witam.po ostatniej ulewie woda dostala mi sie do uchwytu na kubki ,caly schowek zalany i przycisk car na panelu niereaguje.mam solar dach i na wiosne sprawdzalem przednie kanaly oplywowe i byly drozne.auto stalo 3 dni po ulewie nieotwieralem ne zagladalem dopiero dzis zobaczylem tam wode .dziwi mnie czemu alkantara na podsufitce suchutka i zadnych zaciekow niema jak w ten schowek na kubki dostala sie woda.moze ktos mial podobniei podpowie.pozdrawiam |
Kolego ale tych kanałów jest cztery.W każdym rogu.Do tych na tyle szyberdach jest trochę ciężej się dostać. |
_________________ Zycie jest za krotkie zeby inwestowac w diesla |
|
|
|
|
jasy85
Rocznik: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Michał
|
Wysłany: 2019-09-20, 20:12
|
|
|
dzieki za podpowiedz,tez przytne te gumy na koncu.pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|