Ponieważ zakupiłem ostatnio swoją A8 D3 2005r USA 4.2 MPI (fabrycznie przed lift-ową a faktycznie przód przełożony) zabieram się za prostowanie zaniedbanych rzeczy, częściowo już pomógł FOSS (wycieraczki, kodowania) ale jeszcze sporo zostało.
Obecnie na celowniku GPS, nawigacja pokazuje 0 satelitów widzianych, obstawiam że antena GPS padła. Zakupiłem już zamiennik na Allegro nawet pod kolor tylko muszę to ustrojstwo jeszcze podmienić i tu następująca pytania mam do kolegów bardziej doświadczonych:
1) Czy do wymiany Anteny GPS (płetwy) muszę ściągać podsufitkę ? Ewentualnie jak ma to poprawnie nie urywając niczego wykonać ?
2) Czy rozmiar ma znacznie ? Oryginalnie ze względu kraj pochodzenia USA mam całkiem sporą tą antenę na dachu a z allegro przyszła malutka (krótsza gdzieś o minimum 1/3). Czy będzie z problem z tego powodu ? Inne mocowanie ? Inne okablowanie ? Ktoś temat przerabiał.
2014-08-06 22.32.04_small.jpg Antena GPS z Allegro 2/2
Plik ściągnięto 5361 raz(y) 195,07 KB
2014-08-06 22.32.28_small.jpg Antena GPS z Allegro 1/2
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum