Rocznik: 2006
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Damian
Jeżdzę: a8 d3
Wysłany: 2019-12-23, 19:00 [D3 06 3.0TDI
] Luźny kabel przy kompresorze.. to czujka ?
Witam wszystkich
od jakiegoś czasu zauważyłem na desce pomarańczową kontrolkę od zawieszenia świecącą się i od tej pory auto jest strasznie twarde oraz nie mogę go podnieść na Lift ( świeci się na szaro) ponadto po paru dniach oprócz pomarańczowej kontrolki miga cały czas zielona.
Podłączałem pod kompa lecz albo mam walnięty już kabel bo przy próbie adaptacji i wejściu w kanał security i wpisaniu kodu 31564 wyskakuje bląd kodu co mnie zdziwiło. Próbowałem na wszystkie sposoby i nic nie moge wejść w ten kanał żeby zobaczyć obecne wartości wysokości ani nie mogę zrobić adaptacji. Jedynie kody błędów to:
00668 - Supply Voltage Terminal 30
009 - Open or Short to Ground
Dziś przy zmianie opon odkeciłem nadkole i zobaczyłem że jeden kabel przy kompresorze jest tak jak by uwalony... albo to czujnik na końcu w co wątpie. Pytanie teraz gdzie on powinien być bo na wszelaki sposób zaglądałem i nie zauważyłem nigdzie gdzie on powinien być są tam 3 albo 4 kostki i jedna z nich jest zakończona kablem a na końcu tak jak by urwana albo z jakimś czujnikiem.. Podpowie ktoś ? postaram się wrzucić zdj jak to wygląda ale najlepiej prześle komuś na poczte bo tu raz mi się wrzucają a raz nie..
[ Dodano: 2019-12-26, 13:38 ]
nie wiem czy zdj się dodały. Jak tak to jest ta wtyczka i nij jak nie wiem gdzie ona ma iść gdzie ten kable się urwał od czego.. Szukałem ale nigdzie nie mogłem znaleść. Może ze zdj ktoś mi pomoże
[ Dodano: 2020-01-09, 21:34 ]
I jak co sadzicie ? Z czego albo do czego idzie ta wtyczka ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum