|
Autor |
Wiadomość |
maciu
Moje A8
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tip
Zasilanie: ON
Imię: Maciej
Jeżdzę: D3, (S8,A8,V8,S4)
Pomógł: 52 razy Dołączył: 19 Lip 2009 Posty: 2900 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2021-10-09, 09:45 [D3 06 4.2TDI
] Ciekawa akcja z akumulatorem.
|
|
|
Otóż tak schodze wczoraj do auta, klamka nie reaguje widzę diodka w drzwiach od alarmu
nawet nie świeci, jednym słowem trup. Dosłownie kilka godzin wcześniej zaglądałem do
bagaznikia wszystko grało, uzbroił się po zamknięciu. Ale wczesniej były deszcze
myśle no tak znowu klamki (a nowe są kurde!)....
Wziałem auto małzonki wracając podjeżdżam juz pod D3kę żeby kable podpiąć
nie sprawdzając niczego innego otwieram bagaznik z kluczyka i słyszę sliniczek od dociągu.
Idę do przodu, wszystko gra i buczy, nawet odpalił chociaz nieco cieżej na MMI 10%
dosyć szybko się podładował...
Ki czort? |
_________________ Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020 |
|
|
|
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2021-10-09, 14:33
|
|
|
Niestety usypianie auta ni oznacza że coś go nie wybudza. Znajomy miał teraz tak, że auto się usypiało a po 20 minutach budziło się na chwilę żeby znowu się uśpić lub czasem nawet nie usypiał się ponownie. Ja znowu w swoim musiałem odłączyć jedna klamkę bo jak padał deszcz to sama otwierała auto gdy tylko byłem w pobliżu a jak mnie nie było to wybidzała furę tak jakby ktoś ciągle próbował ją otworzyć. Przy 10% klamki to chyba mogą już nie działać z keyless, ssp nic o tym nie wspomina ale miewałem podobnie jak miałem problemy z prądem. |
_________________ Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG |
|
|
|
|
|
|
|
maciu
Moje A8
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tip
Imię: Maciej
Jeżdzę: D3, (S8,A8,V8,S4)
Pomógł: 52 razy Dołączył: 19 Lip 2009 Posty: 2900 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2021-10-11, 13:21
|
|
|
ale ja wiem że może w D3 znikać
sęk w tym co to za akcja że akku ożył jak był zupełnie martwy... |
_________________ Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|