|
Autor |
Wiadomość |
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-11-03, 21:31
|
|
|
WiZ napisał/a: | Apophis
Moze troche przesadzilem......... Nie jest az tak zle, ale jest nisko.
Da sie uzytkowac. Trzeba poprostu uwazac. W miescie zawsze sa jakies nierownosci,
dziury itp. Za to na trasie swietnie sie jezdzi.
Dlatego uzywam opcji LIFT zeby w miescie nie musiec sie koncentrowac na nawierzchi drogi
az tak bardzo. |
No jak tak to rozumiem i popieram.
A te spowalniacze to...szlag by trafił tego co to wymyślił! :evil: |
|
|
|
|
|
|
|
WiZ
Moje A8
Rocznik: 2015
Silnik cm3: 4.0
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Slawek
Jeżdzę: S8 D4
Wiek: 41 Dołączył: 07 Lis 2010 Posty: 113 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2012-11-03, 21:33
|
|
|
Dokladnie... :!:
Nie mam szans na takim.
Niektore sa takie wielkie,ze na Lifcie tez obcieram.
Tragedia |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2012-11-04, 00:30
|
|
|
WiZ ja mam u siebie dosyć nisko ale jak czytam to co piszesz to odnoszę wrażenie że masz jeszcze niżej :shock: i pewnie masz zawiechę sportową tak jak ja czyli pomiędzy "comfort" a "sport" nie ma różnicy w wysokości a tylko w twardości :-?
znam ten ból na "potykaczach" bo jest wiele takich w Wa-wie nad którymi przejadę tylko na "lift"
Niestety nie wiem który parametr przekodować aby zmienić tą konkretnie prędkość o którą pytasz... nigdy tego nie szukałem bo ja na codzień jeżdżę jednak na "comfort" a podnoszę się tylko w razie potrzeby.
Nie wiem jak będzie jak dosypie śniegu... poprzednią zimę jakoś udało się przejeździć ale w tym roku auto poszło jeszcze delikatnie do dołu więc..... albo w zimę będę jeździł tylko na "lift" albo rzucę się pod samochód i na zimę podniosę go trochę do góry :shock: |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
Glac
Moje A8
Rocznik: 2015
Silnik cm3: 4.2+
Imię: Piotr
Jeżdzę: D4
Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 24 Wrz 2014 Posty: 267 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2016-01-04, 21:04
|
|
|
Czy przez te kilka lat od ostatniego postu ktoś znalazł rozwiązanie jak spowodować nieopuszczanie się z pozycji lift po przekroczeniu 100km/h? |
|
|
|
|
|
|
|
pawelec
Moje A8
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 4.2
Zasilanie: ON
Imię: Pawel
Pomógł: 4 razy Wiek: 34 Dołączył: 03 Lip 2013 Posty: 98 Skąd: München/Geretsried/Łódź
|
Wysłany: 2016-04-04, 19:44
|
|
|
Odgrzebę kotleta.... tez fajna opcja dla mnie by była aby chociaż podnieść ze 100 do np 130 poziom lift bo właśnie też mam zawieche sport i krótsze cięgna. Mam problemy aby wjechać na podnośnik(standardowe są od 10.5cm yhh) czy do swojego garażu.
Moje pytanie brzmi.... Czy jeżdżąc kilka dni z rzędu na lifcie to nie szkodzi kompresorowi czy miechom? Auto mi się nie opuszcza jak stoi, nawet po tygodniu czy dwóch |
|
|
|
|
panton
Moje A8
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 3.3
Imię: Łukasz
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 33 razy Wiek: 46 Dołączył: 15 Kwi 2012 Posty: 1008 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2016-04-05, 09:28
|
|
|
Glac napisał/a: | Czy przez te kilka lat od ostatniego postu ktoś znalazł rozwiązanie jak spowodować nieopuszczanie się z pozycji lift po przekroczeniu 100km/h? |
nikt tego nie znalazł bo tego nie ma... musiałbyś w sofcie sterownika grzebać a to nie jest temat prosty
pawelec napisał/a: |
Moje pytanie brzmi.... Czy jeżdżąc kilka dni z rzędu na lifcie to nie szkodzi kompresorowi czy miechom? Auto mi się nie opuszcza jak stoi, nawet po tygodniu czy dwóch |
nie zaszkodzi... mogą tylko odczuć opony bo geometria się zmienia |
|
|
|
|
|
|
|
pawelec
Moje A8
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 4.2
Imię: Pawel
Pomógł: 4 razy Wiek: 34 Dołączył: 03 Lip 2013 Posty: 98 Skąd: München/Geretsried/Łódź
|
Wysłany: 2016-04-05, 20:34
|
|
|
Dzięki panton. U mnie właśnie lepiej jak stoi na lifcie bo na comforcie czy dynamic mam na minusie i tnie mi opony od środka .... coś za coś ale w zakręty wchodzi idealnie i się trzyma |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|