Konrad111a, jak szukasz sprawdzonego mechanika w bialymstoku to odezwij sie priv i dam Ci namiary na mojego. Nie jest to wrozbita i nie trzeba na kazda naprawe wykladac 5kpln. Ja temat z plynem u siebie przerabialem iokazalo sie ze to slynna rurka od chlodniczki oleju
pozdr
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: automat
Zasilanie: ON
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Wrz 2013 Posty: 5 Skąd: Zamość
Wysłany: 2017-01-25, 21:07
Witam
Może ktoś mi pomoże. Ubywa mi płynu 5litrow na tankowanie. Codziennie rano dolewam około 1 litra. Auto oglądali fachowcy i się poddali. Osobiście również przeglądałem wszystko. Wymieniłem duża chłodnice bo miała 6 mikrootwoworkow. Ale płyn dalej Ubywa. Nie wiem na co mam już patrzeć i gdzie szukać. Dodam że nie zostawiam na posadzce nawet kropelki. Silnik pracuje ładnie i równo. Olej czysty a w zbiorniku płynu robiłem test na obecność spalin i też jest ok. Nagrzewnice w kabinie ok. Sprawdzone ciśnieniowo, pod dywanikami sucho.
Czy może ktoś może miał problem z chłodniczką spalin przy zaworze EGR?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum