|
Autor |
Wiadomość |
rav85
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Marek
Jeżdzę: Huracan Perf&Maclaren600LT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 26 Sty 2015 Posty: 258 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2015-07-02, 08:36
|
|
|
czy ten odpowietrznik w lamie ma być zakryty?
wszystkie tak maja,
myślałem ze powinien być otwarty w razie zaparowania lampy aby odparowała wilgoć ?
czy na allegro kupie te diody? do przylutowania |
|
|
|
|
|
|
|
TOmii a8
Użytkownik
Silnik cm3: 3,7
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Tomek
Jeżdzę: A8 d3
|
Wysłany: 2016-01-15, 16:57
|
|
|
panowie w jednej lampie popaliły sie diody w klapie prawa str i chce zakupic ledy tylko jakie ma ktos moze zdj jak one wygladaja i jaka barwa i moc zeby sie nie rozniły od innych a moze ma ktos sprzedawce pewnego co zamawial u niego i zakladał . dzieki pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
ptasiek
Moje A8
Rocznik: 2004
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Krzysztof
Jeżdzę: A8 D3, Corvette c3,
Pomógł: 1 raz Wiek: 50 Dołączył: 24 Mar 2013 Posty: 120 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2016-02-28, 09:44
|
|
|
W mojej a8 miałem problem z parującymi lampami w klapie. Mało tego, po mocniejszych opadach deszczu, po otwarciu klapy przelewała się w niej woda. Sądziłem że jedynym możliwym miejscem, którym mogła się ta woda tam dostać są właśnie lampy. Tak więc wiele razy rozbierałem je, uszczelniałem, z powrotem składałem, a woda dalej się pojawiała. Okazało się że wpływała listwą nad tablicą rejestracyjną Dopiero uszczelnienie tej że listwy osuszył mi lampy. |
_________________ Nie cierpię piratów drogowych! Ciężko się ich wyprzedza!! |
|
|
|
|
wazik
Rocznik: 2005
Skrzynia: Tiptronik
Imię: Adam
Jeżdzę: A8 D3
Wiek: 44 Dołączył: 10 Lut 2018 Posty: 14 Skąd: Podkowa Leśna
|
Wysłany: 2018-05-25, 07:55
|
|
|
@ptasiek - mam identycznie, woda przelewa mi się w lampach na klapie, pęknięć brak. Jak uszczelnić tą listwę nad rejestracją, trzeba rozebrać klapę od wewnątrz?
Już miałem kupować nowe lampy, proszę o info, jakim cudem ta woda się tam dostaje?
pozdrawiam
wazik
[ Dodano: 2018-06-02, 14:11 ]
Odpowiem sobie sam- dla innych z tym problemem
Uszczelnienie listwy ma sie nijak do lamp w klapie, nie ma żadnego połączenia z lampą.
Równie dobrze można sobie uszczelnić kierunki przednie
Po odkręceniu lampy, okazało się iż ze starosci na górze z tyłu są mikro pękniecia przez które podczas mycia dostaje się woda. Najlepiej uszczelnic klejem na gorąco i po sprawie. |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2018-06-03, 09:56
|
|
|
wazik napisał/a: | Odpowiem sobie sam- dla innych z tym problemem
Uszczelnienie listwy ma sie nijak do lamp w klapie, nie ma żadnego połączenia z lampą.
Równie dobrze można sobie uszczelnić kierunki przednie |
Wniosek całkiem słuszny - blenda nad tablicą rejestracyjną nie ma nic do nieszczelnych lamp.
wazik napisał/a: | Po odkręceniu lampy, okazało się iż ze starosci na górze z tyłu są mikro pękniecia przez które podczas mycia dostaje się woda. Najlepiej uszczelnic klejem na gorąco i po sprawie. |
Niestety te lampy z upływem lat nie tylko niszczą się z przodu ale również potrafią się rozklejać.
Nieszczelności powstają nie tylko na tylnym dekielku i uszczelce ale również na przedniej stronie na krawędziach.
A lampy z wodą długo nie będą sprawne - taka to już jest z elektroniką. |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|