|
Autor |
Wiadomość |
potii866
Użytkownik
Rocznik: 2007
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Paweł
Jeżdzę: D3
|
Wysłany: 2018-12-04, 20:33 [D3 07 3.0TDI] Problem z Webasto
|
|
|
Witam forumowiczów, mam problem z webastem. Świeca sprawdzona jest ok, pompka podaje paliwo, pompka wody pompuje ( cyklicznie z przerwami), webasto czasami działa normalnie, czasem robi ciśnienie w wężach (tak mi się przynajmniej wydaje) i w kabinie dmucha zimnym powietrzem a potem wyłącza się ( przy tym wydaje dziwne odgłosy z instalacji w okolicy podszybia). Czy problemem mogą być elektrozawory na podszybiu denso?? |
|
|
|
|
|
|
|
cichy^kk
Użytkownik
Silnik cm3: 3000
Skrzynia: Tip
Imię: Kamil
Jeżdzę: A8
|
Wysłany: 2018-12-06, 12:34
|
|
|
Jeśli elektrozawory zablokują przepływ płynu to płyn w webasto stoi w miejscu. Webasto zagotuje się , spuchną przewody , a zabezpieczenie wyłączy grzanie żeby nie doszło do uszkodzeń od wysokiej temperatury. Elektrozawory na podszybiu da się rozebrać i wyczyścić. |
|
|
|
|
|
|
|
potii866
Użytkownik
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: tiptronic
Imię: Paweł
Jeżdzę: D3
|
Wysłany: 2018-12-06, 19:24
|
|
|
ściągnąłem z nich dziś te kopułki i próbowałem przyciskać je ręcznie ale nie pomogło. Pytanie teraz czy trzeba je całe rozebrać i wyczyścić? Jest tam jeszcze jakiś silniczek? |
|
|
|
|
cichy^kk
Użytkownik
Silnik cm3: 3000
Skrzynia: Tip
Imię: Kamil
Jeżdzę: A8
|
Wysłany: 2018-12-18, 12:45
|
|
|
W moim A8 tego nie robiłem ale u żony w A6 C6 zdejmowałem kopułki i wyjmowałem tłoczki z niego i były zakamieniałe , wystarczyło wytrzeć szmatką. Przepłukałem układ wodą demineralizowana , a później wlałem nowy płyn G12 i jest ok. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|