Rocznik: 2006
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tip
Zasilanie: ON
Imię: Maciej
Jeżdzę: D3, (S8,A8,V8,S4) Pomógł: 52 razy Dołączył: 19 Lip 2009 Posty: 2900 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-01-28, 10:06
A 7GG?
_________________ Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum. wyPAD 2020
Wysłany: 2018-03-07, 19:24 Re: gdzie znajduje sie DPF
Fixu napisał/a:
Witam, dla wielu z was pewnie to banal lecz dla mnie nie bardzo gdyż prubuje zlokalizować dokladnie gdzie w d3 3.0tdi znajduje sie dpf i czy wogle moj model akurat go posiada..
Pod maska mozna zauwazyc taka wieszka puszke czy to jest dpf czy raczej katalizator z sada ?
Pytam poniewaz chcial bym przeczyscic go preparatem poniewaz po nocnym odpaleniu auta strasznie czuc przez chwile spalinami i troche kopci wiec na pewno jest zawalony tak samo jak dolot za pewne. Ale nie jestem pewny gdzie sie dokladnie znajduje w ktorym miejscu.. jezeli ktos moze podeslac jakies zdj byl bym bardzo wdzieczny
ja bym go najpierw sprawdzil softem diagnostycznym tj stan zapchania: Motorelektronik 2 -> kanal 105 i 106. Tam masz informacje ile jest gramow zapelnienia i ile km temu ostatnio bylo wypalane
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum