|
Autor |
Wiadomość |
getter
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Tanner
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2024-01-15, 04:52 [D3 08 3.0TDI
] Zakup nowego akumulatora
|
|
|
Witajcie, czy przerabial ktos w ostatnim czasie zakup nowego akumulatora? Moja varta z 2008 roku mowi juz papa i nie moge podjac decyzji odnosnie nowego. Celuje w 110ah 900a+. Zdania sa podzielone jedni mowia zeby brac najtanszy drudzy najdrozszy. Z tego co czytam to wychodzi na to ze kazdy obecny nowy akumulator to syf... Kolejna sprawa nie chce tez miec problemow z zakodowaniem nowego. Bede wdzieczny za jakies uwagi lub nakierowanie na konkretna marke. |
|
|
|
|
|
|
|
sssebek
Moje A8
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB
Imię: Sebastian
Jeżdzę: FSR/A8 D3/inne
Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Kwi 2017 Posty: 353 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 2024-01-15, 11:23
|
|
|
Od 4 lat jeżdżę na Varcie dynamic plus 110Ah (zwykła, nie agm). Póki co działa, choć dostaje po tyłku z powodu nieco za niskiego napięcia ładowania (kable ładowania do przeglądnięcia u mnie) + do tego nie usypiają się moduły bo mam wiązkę w drzwiach w sumie od kilku lat przełamaną i szybciej rozładowuje aku. Inna sprawa, że stary aku jak oddawałem przy kupnie nowego, pomimo tych samych wymiarów i parametrów, ważył sporo więcej.... |
_________________ Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko takie, które zabierają trochę więcej czasu ...
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/ |
|
|
|
|
|
|
|
123mielony
Moje A8
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tiptronic F1
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: D3
Pomógł: 47 razy Wiek: 47 Dołączył: 20 Maj 2009 Posty: 1828 Skąd: Biłgoraj
|
Wysłany: 2024-01-16, 00:03 Re: Zakup nowego akumulatora
|
|
|
getter napisał/a: | Witajcie, czy przerabial ktos w ostatnim czasie zakup nowego akumulatora? Moja varta z 2008 roku mowi juz papa i nie moge podjac decyzji odnosnie nowego. Celuje w 110ah 900a+. Zdania sa podzielone jedni mowia zeby brac najtanszy drudzy najdrozszy. Z tego co czytam to wychodzi na to ze kazdy obecny nowy akumulator to syf... Kolejna sprawa nie chce tez miec problemow z zakodowaniem nowego. Bede wdzieczny za jakies uwagi lub nakierowanie na konkretna marke. |
Ja kolego po walce z Varą ,zakupiłem YUASA SILVER 110Ah i polecam. |
|
|
|
|
getter
|
Wysłany: 2024-01-17, 17:08 Re: Zakup nowego akumulatora
|
|
|
123mielony napisał/a: | getter napisał/a: | Witajcie, czy przerabial ktos w ostatnim czasie zakup nowego akumulatora? Moja varta z 2008 roku mowi juz papa i nie moge podjac decyzji odnosnie nowego. Celuje w 110ah 900a+. Zdania sa podzielone jedni mowia zeby brac najtanszy drudzy najdrozszy. Z tego co czytam to wychodzi na to ze kazdy obecny nowy akumulator to syf... Kolejna sprawa nie chce tez miec problemow z zakodowaniem nowego. Bede wdzieczny za jakies uwagi lub nakierowanie na konkretna marke. |
Ja kolego po walce z Varą ,zakupiłem YUASA SILVER 110Ah i polecam. |
Wlasnie sie zastanawialem nad Yuasa Silver 110ah 950a YBX5020 ewentualnie nad TOPLA |
|
|
|
|
|
|
|
Konrad123
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 3.7
Imię: Konrad
|
Wysłany: 2024-01-20, 17:08
|
|
|
Mi dokładnie ten akumulator polecili w czerwcu. W Poniedziałek jadę złożyć reklamacje. Z nimi podobno trafia się albo bardzo dobrze, albo bardzo źle. |
|
|
|
|
getter
|
Wysłany: 2024-01-21, 17:18
|
|
|
Konrad123 napisał/a: | Mi dokładnie ten akumulator polecili w czerwcu. W Poniedziałek jadę złożyć reklamacje. Z nimi podobno trafia się albo bardzo dobrze, albo bardzo źle. |
Tez tak czytalem... na ten moment ze wszystkim chyba jest loteria |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|