|
Autor |
Wiadomość |
Rabol
Użytkownik
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: automat
Zasilanie: PB
Imię: Domin
Jeżdzę: A8D3
|
Wysłany: 2016-09-26, 16:20 [D3 08 4.2FSI
] Problem z ABS/ESP/wspomaganiem/kamerą cofa
|
|
|
Witam
Mam dziwną awarię mojego audika. Dzisiaj po 5 minutowym postoju wsiadam do auta odpalam i nagle na konsoli widzę błąd ABS i ESP, kierownica strasznie ciężko chodzi (nie tak jak bez wspomagania, ale nie tak jak z normalnie działającym), kamera cofania nie wyświetla nic (czarny ekran ale czujniki działają). Dodatkowo prędkościomierz nie działa, obrotomierz sprawny. Pasek osprzętu sprawny (sprawdziłem). Niestety nie mam możliwości podłączenia przez następne dwa dni auta pod komputer. Może ktoś z Was miał podobne niesprawności i wie z czego mogą wynikać. Dziwi mnie, że wspomaganie, ABS/ESP, prędkościomierz i kamera padły jednocześnie (wcześniej wszystko śmigało). ABS/ESP i prędkościomierz może być związany z czujnikiem prędkości ze skrzyni, ale co ma do tego wspomaganie (jest słabe) i kamera. Bezpieczniki wszystkie są ok.
Pozdr |
|
|
|
|
|
|
|
leon0376
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Piotr
Jeżdzę: AUDI A8 L
Pomógł: 11 razy Wiek: 48 Dołączył: 13 Wrz 2009 Posty: 383 Skąd: FR
|
Wysłany: 2016-09-26, 20:55
|
|
|
Przy tych objawach jest ryzyko że sterownik ABS-u padł.A sprawdź czy nawigacja i pneumatyka działa.S sprawdź wtyczkę przy pompie ABS- u.
Ps.Kierownica chodzi ciężej bo jest servotronic który teraz nie działa. |
_________________ Zycie jest za krotkie zeby inwestowac w diesla |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|