Wg mnie ten egzemplarz: |
1] Nie jest warty nawet oględzin |
|
25% |
[ 1 ] |
1] Warto zobaczyć |
|
50% |
[ 2 ] |
1] Można brać w ciemno |
|
0% |
[ 0 ] |
2] Raczej nie był składany z 10 |
|
0% |
[ 0 ] |
2] Raczej był składany i nie warto |
|
25% |
[ 1 ] |
2] Raczej składany, ale z głową i nie ma większych obaw |
|
0% |
[ 0 ] |
3] Wszystko się w nim ze sobą zgadza |
|
0% |
[ 0 ] |
3] Trochę się ze sobą nie zgadza, ale ujdzie |
|
0% |
[ 0 ] |
3] Za dużo detali się nie zgadza ze sobą |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Głosowań: 3 |
Wszystkich Głosów: 4 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
drago_o
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2018-11-13, 07:38
|
|
|
Cytat: | a widziałeś żeby obywatele w tych bogatych krajach naprawiali takie auta? czy je oddają po szkodzie i biorą nowe bo ich na to stać?
widziałeś w PL ubezpieczalnie, które sprzedają prawie nowe auta z np. uszkodzonymi drzwiami lub zderzakiem? Ja nie. Możesz podesłać strony jeżeli uważasz inaczej?
Dla ścisłości, rozmawiamy o samochodach wartych 100 tk plus.
|
Generalnie to chyba należy wziąć pod uwagę też prawo, nie? Tam auta po większej szkodzie tracą prawo do rejestracji a u nas jak masz nawet puszkę konserwową z nabitym nr VIN to możesz zrobić z niej auto i jeździć... |
_________________ Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG |
|
|
|
|
|
|
|
walus30 [Usunięty]
|
Wysłany: 2018-11-13, 08:04
|
|
|
drago_o napisał/a: | Cytat: | a widziałeś żeby obywatele w tych bogatych krajach naprawiali takie auta? czy je oddają po szkodzie i biorą nowe bo ich na to stać?
widziałeś w PL ubezpieczalnie, które sprzedają prawie nowe auta z np. uszkodzonymi drzwiami lub zderzakiem? Ja nie. Możesz podesłać strony jeżeli uważasz inaczej?
Dla ścisłości, rozmawiamy o samochodach wartych 100 tk plus.
|
Generalnie to chyba należy wziąć pod uwagę też prawo, nie? Tam auta po większej szkodzie tracą prawo do rejestracji a u nas jak masz nawet puszkę konserwową z nabitym nr VIN to możesz zrobić z niej auto i jeździć... |
Tak ale ja mówię o autach delikatnie uszkodzonych kilkuletnich. A takich w Szwajcarii czy USa z np. porysowanymi drzwiami, czy pękniętym zderzakiem jest sporo |
|
|
|
|
|
|
|
gregor_wroc
Moje A8
Rocznik: 2012
Silnik cm3: 4200
Imię: Greg
Jeżdzę: A8 D4
Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 23 Lip 2014 Posty: 53 Skąd: DW
|
Wysłany: 2018-11-13, 11:27
|
|
|
walus30 napisał/a: |
a widziałeś żeby obywatele w tych bogatych krajach naprawiali takie auta? czy je oddają po szkodzie i biorą nowe bo ich na to stać?
Dla ścisłości, rozmawiamy o samochodach wartych 100 tk plus. |
Tak, widziałem żeby ludzie naprawiali auta za granicą. Inaczej nie byłoby tam warsztatów samochodowych i/lub blacharskich.
A co do lekko uszkodzonych aut - pokaż chociaż 2 oferty auta z pękniętym zderzakiem z USA za dużo niższe pieniądze (oczywiście z uwzględnieniem cła, transportu i akcyzy). Tyle o tym gadasz, że chyba sam kupię od razu kilka od tych 'frajerów' z zachodu co to ich stać na sprzedaż auta za pół-darmo.
Bo ja nic o 'aut z pękniętym zderzakiem' sprzedawanych za śmieszną kasę nie pisałem. Sam przeglądam zagraniczne serwisy aukcyjne i tam można kupić auta po poważnych dzwonach nadające się na śmietnik, albo używane w dobrym stanie lub lekko uszkodzone (przy czym te lekkie uszkodzenia jak pęknięty zderzak czy lampa są praktycznie nie uwzględnione w cenie - tak jak by ich nie było). |
|
|
|
|
walus30 [Usunięty]
|
Wysłany: 2018-11-13, 11:30
|
|
|
gregor_wroc napisał/a: | walus30 napisał/a: |
a widziałeś żeby obywatele w tych bogatych krajach naprawiali takie auta? czy je oddają po szkodzie i biorą nowe bo ich na to stać?
Dla ścisłości, rozmawiamy o samochodach wartych 100 tk plus. |
Tak, widziałem żeby ludzie naprawiali auta za granicą. Inaczej nie byłoby tam warsztatów samochodowych i/lub blacharskich.
A co do lekko uszkodzonych aut - pokaż chociaż 2 oferty auta z pękniętym zderzakiem z USA za dużo niższe pieniądze (oczywiście z uwzględnieniem cła, transportu i akcyzy). Tyle o tym gadasz, że chyba sam kupię od razu kilka od tych 'frajerów' z zachodu co to ich stać na sprzedaż auta za pół-darmo. |
Poszukaj na aukcjach a znajdziesz. |
|
|
|
|
|
|
|
gregor_wroc
Moje A8
|
Wysłany: 2018-11-13, 11:31
|
|
|
No właśnie od kilku lat szukam i nie ma więc nie pisz bzdur. |
|
|
|
|
walus30 [Usunięty]
|
Wysłany: 2018-11-13, 11:35
|
|
|
gregor_wroc napisał/a: | No właśnie od kilku lat szukam i nie ma więc nie pisz bzdur. |
Ja nie piszę bzdur, a to , że nie możesz znaleźć to tylko i wyłącznie Twój problem.
Koniec tematu |
|
|
|
|
|
|
|
gregor_wroc
Moje A8
|
Wysłany: 2018-11-13, 11:37
|
|
|
Hehe "ja widziałem (ale nie pokażę), a to że ty nie widziałeś to Twój problem". Odpowiedź na poziomie czterolatka. Faktycznie nie ma co z tobą dyskutować. |
|
|
|
|
walus30 [Usunięty]
|
Wysłany: 2018-11-13, 11:39
|
|
|
gregor_wroc napisał/a: | Hehe "ja widziałem (ale nie pokażę), a to że ty nie widziałeś to Twój problem". Odpowiedź na poziomie czterolatka. Faktycznie nie ma co z tobą dyskutować. |
ja ma Ci samochód szukać ? mało masz giełd w USA i licytacji codziennie? |
|
|
|
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
|
gregor_wroc
Moje A8
|
Wysłany: 2018-11-13, 12:52
|
|
|
walus30 napisał/a: |
Nie dość że mentalność na poziomie czterolatka, to jeszcze problemy z czytaniem??
Gdzie ja Ci chłopie napisałem żebyś mi auta szukał? Ja już mam samochód. Ale skoro chwalisz się, że w Hamburgeryce auta za bezcen rozdają, to pokaż przykładowe super-tanie auta w super-cenie. Ja nie jedną stronę aukcyjną obczaiłem i po doliczeniu kosztów transportu, akcyzy, cła i naprawy pojazdu nie ma żadnej promocji. Pomijam już fakt, że ciężko po samych zdjęciach określić całkowity koszt naprawy (zawsze się czegoś nie uwzględni, a uszkodzenie wyjdzie dopiero po zdemontowaniu kilku elementów). |
|
|
|
|
|
|
|
walus30 [Usunięty]
|
Wysłany: 2018-11-13, 13:38
|
|
|
gregor_wroc napisał/a: | walus30 napisał/a: |
Nie dość że mentalność na poziomie czterolatka, to jeszcze problemy z czytaniem??
Gdzie ja Ci chłopie napisałem żebyś mi auta szukał? Ja już mam samochód. Ale skoro chwalisz się, że w Hamburgeryce auta za bezcen rozdają, to pokaż przykładowe super-tanie auta w super-cenie. Ja nie jedną stronę aukcyjną obczaiłem i po doliczeniu kosztów transportu, akcyzy, cła i naprawy pojazdu nie ma żadnej promocji. Pomijam już fakt, że ciężko po samych zdjęciach określić całkowity koszt naprawy (zawsze się czegoś nie uwzględni, a uszkodzenie wyjdzie dopiero po zdemontowaniu kilku elementów). |
szkoda mojego czasu, bo Twoim zdaniem w USA to się kupuje złomy, pewnie najbardziej wierzysz w niemieckie ASO.
ja zostanę tym frajerem co widzi sens kupowania w USA, a Ty kupuj sobie gdzie tylko chcesz |
|
|
|
|
gregor_wroc
Moje A8
|
Wysłany: 2018-11-13, 17:20
|
|
|
Poziom dyskusji z tobą jest poniżej krytyki także już mi więcej nie odpisuj. Widzę że czytanie ze zrozumieniem cię przerasta. |
|
|
|
|
|
|
|
walus30 [Usunięty]
|
Wysłany: 2018-11-14, 06:48
|
|
|
gregor_wroc napisał/a: | Nie dość że mentalność na poziomie czterolatka, to jeszcze problemy z czytaniem?? |
obraziłeś mnie kilka razy ja Ciebie ani razu, gregor_wroc napisał/a: | Poziom dyskusji z tobą jest poniżej krytyki także już mi więcej nie odpisuj. Widzę że czytanie ze zrozumieniem cię przerasta. |
nie mam zamiaru Ci odpisywać więcej, tak naprawdę pokazałeś kto ma poziom czterolatka i swój "poziom"
Miłego dnia. |
|
|
|
|
Krzysztoff
Użytkownik
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4,2
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Krzytsztof
Jeżdzę: S8 D2
|
Wysłany: 2018-11-14, 10:03
|
|
|
Więc
Odchodzą od teorii a o mówiąc o praktyce.
Jest możliwość sprowadzenia auta całego nie bitego w atrakcyjnej kwocie.
Miesiąc temu ściągnęliśmy na własny użytek Corvette C5 (nalot poniżej 90tys) po opłatach jest taniej niż w DE o około 20tys. zł. Z czego kwota ta w pewnym stopniu zostanie przeznaczona na dopieszczenia auta opony , klocki, tarcze, lakierka (bo są dwie obcierki) i kilka innych dupereli.
Natomiast na handel nikt nie kupuje aut gdzie kwota zarobku to 10tys. Bo ryzyko jest za duże. Jeżeli mówimy o autach z usa i z aukcji.
Do Polski płyną przystanki, składanie, sztukowanie, cudowanie. Wtedy zarobek to min 20tys + |
|
|
|
|
|
|
|
walus30 [Usunięty]
|
Wysłany: 2018-11-14, 10:23
|
|
|
Krzysztoff napisał/a: | est możliwość sprowadzenia auta całego nie bitego w atrakcyjnej kwocie.
Miesiąc temu ściągnęliśmy na własny użytek Corvette C5 (nalot poniżej 90tys) po opłatach jest taniej niż w DE o około 20tys. zł. Z czego kwota ta w pewnym stopniu zostanie przeznaczona na dopieszczenia auta opony , klocki, tarcze, lakierka (bo są dwie obcierki) i kilka innych dupereli. |
właśnie to próbowałem wskazać, ale zostałem nazwany po części frajerem itd. |
|
|
|
|
|