Wysłany: 2018-07-01, 18:20 [D3 09 4.2FSI
] Problem amortyzator tył
Cześć. Jeżeli ktoś ma problem z amortyzatorem pneumatycznym to z pewnością chodzi o nieszczelność - tak jest i w moim wypadku. Mój wóz miał kolizję w koło tylne(najechanie), nie będę tutaj tego rozpisywał ale myślę że koło dotknęło nadkola. Wózek wahacze wymieniłem itd i niby wszytko jest ok ale na postoju co jakieś 5 minut słyszę (z okolic kompresora a dokładniej chyba z rozdzielacza) jak powietrze jest uzupełniane we wspomnianym wyżej amortyzatorze(po dwóch dniach brakło już powietrza na wyrównanie, aku akurat miałem wyłączone). Jutro biorę wodę z mydełkiem i będę szukać czy w okolicach amortyzatora nie ucieka gdzieś powietrze ale obawiam się że problem może leżeć w samym amortyzatorze (miechu). Na oko amortyzator jest chyba delikatnie wykrzywiony ale możliwe że gdzieś na kieluchu - nie wiem(patrząc na zdjęcia innych d3 nie widzę różnicy). Macie jakieś pomysły co z tym zrobić? Większość z was powie od razu abym oddał na redżenerejszyn ale może ktoś z was dobierał się do miecha? Nie mam jakiś dwóch lewych rąk do mechaniki i wiele rzeczy czy to przy samochodzie czy przy motocyklach robię sam. Chciałem wspomnieć że mam problem z amortyzatorem tył i z tego co widzę na stronkach majstrów od pneumatyki robią oni tylko miechy przód.
Wspominam też że mam wersję sport - btw jaki procent zamówionych egzemplarzy d3 wychodziło z takim zawieszeniem?
Mój wóz ma przebieg 127k km
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum