|
Autor |
Wiadomość |
karokarolinka
Użytkownik
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: Tip
Zasilanie: ON
Imię: Karolina
Jeżdzę: D3
|
Wysłany: 2015-06-04, 21:41 [D3 ALL
] ALUTEC Burnside - czy warto kupić jako felgi let
|
|
|
Szukałam, ale nie znalazłam. Są podobne tematy, a ja chciałabym konkretnej odpowiedzi na temat konkretnego modelu felg
Mam możliwość kupienia za 1500zł kompletu poniższych felg ALUTEC Burnside
https://www.felgi.pl/felga/alutec/burnside
Parametry: 8Jx18”, ET45, 5x112, otwór centrujący 57,1mm.
Chciałabym je na lato, boję się dziur, więc dal mnie to optymalny rozmiar, co by oponki chroniły felgi I teraz moje pytanie:
1. Czy ktoś zna tą firmę ALUTEC, tzn. czy te felgi dadzą radę udźwignąć A8.
2. I drugie pytanie, czy te felgi nie będą za bardzo się chowały do środka nadkoli przy ET45?
Chciałam kupić coś z ET35, ale się trafiła okazja (albo mi się wydaje, że to okazja), no i teraz myślę i myśłę.
Acha, a jakbyście mi już doradzili kupić te felgi, to jakie najlepsze oponki do nich, bo przeczytałam tu tyle, że juz sama nie wiem, co wsadzić, żeby było dobra, a mam w swoim aucie tylko jedne felgi i na lato chciałaby kupić całe koła i sama sobie co sezon zmieniać, bo to chyba nie takie trudne. |
|
|
|
|
|
|
|
olimpus104
Moje A8
Skrzynia: Tiptronik
Imię: Zibi
Jeżdzę: A8 D3 Quattro 3.0 TDI Sport
Pomógł: 2 razy Wiek: 51 Dołączył: 04 Wrz 2012 Posty: 267 Skąd: Bognor Regis UK
|
Wysłany: 2015-06-04, 23:53
|
|
|
Miałem kiedyś na audi a6 felgi alutec shark,takie jak na foto,przeżyły uderzenie centralnie w krawężnik gdzie dwie opony, po stronie kierowcy zostały rozerwane.Felga lekko się wyszczerbiła ale nic ponadto.
sharkb[120].jpg
|
|
Plik ściągnięto 34 raz(y) 75,12 KB |
|
_________________ Audi A8 D3Quattro 3.0 TDI Sport
Audi A6 C6 2.0TDI S line
http://www.a8team.pl/a6-c6-s-line-vt8865.htm
|
|
|
|
|
|
|
|
Preston81
Moje A8
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic FBG
Zasilanie: PB
Imię: Maciej
Jeżdzę: S8D2 AQH
Pomógł: 8 razy Wiek: 43 Dołączył: 14 Wrz 2011 Posty: 1805 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2015-06-08, 12:22
|
|
|
d3 na 18 wygląda śmiesznie troszke no i ten wzór jeszcze je chyba optycznie pomniejszy , najważniejsze że podobają sie Tobie i jeśli rzeczywiście tak jest to je kup , ja szukałbym oryginalnych felg które z pewnością są trwalsze |
_________________ bądź sobą, wariatów też lubią |
|
|
|
|
karokarolinka
Użytkownik
|
Wysłany: 2015-06-09, 00:41
|
|
|
preston81 napisał/a: | d3 na 18 wygląda śmiesznie troszke no i ten wzór jeszcze je chyba optycznie pomniejszy |
Teraz mam auto na zimówkach 16", a wszyscy myślą, że to 19" jest założone, także nie ma tak źle, kwestia opony, żeby tak dobrać aby wypełniała całe nadkole. A 18" jest dużo bezpieczniejsza, na nasze polskie drogi, no i bardziej komfortowo się jeździ, a w końcu A8 to limuzyna z zacięciem sportowym, a nie odwrotnie
preston81 napisał/a: | ja szukałbym oryginalnych felg które z pewnością są trwalsze |
Też nad tym myślałam, ale w dobrej cenie nie dostanie się dobrych oryginalnych felg. Pytałam o kilka używek na allegro i każdy na pytanie „czy jest gwarancja na to, że są w 100% proste?” odpowiadał, że oni sprawdzali i tak, ale jak się będą w aucie zachowywały te felgi, to już nie wiadomo, „bo to w końcu używane są felgi za 1500zł, a nie nowe za kilka tysięcy”. Także za duże ryzyko, i nie chodzi tutaj głównie o koszty, ale o nerwy i czas jaki to mogłoby kosztować. |
|
|
|
|
|
|
|
aro51
Moje A8
Rocznik: 2012
Silnik cm3: 2.0
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Arek
Jeżdzę: F11
Pomógł: 38 razy Dołączył: 23 Lis 2010 Posty: 614 Skąd: Mazowieckie
|
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2015-06-09, 06:56
|
|
|
Powiem tak. Sam na sobie przekonałem się co znaczy oryginalna felga i chwała AUDI za te wytrzymałe felgi. 140km/h wpadłem w kosmiczną dziurę. Tuż przed wpadnięciem do niej przed oczami miałem całe życie i myślałem tylko czy koło odpadnie czy nie i ewentualnie na którą stronę mnie wyrzuci do koziołkowania. Jakie było moje zdziwienie jak na feldze zrobiło się tylko prawie 10 cm wgłębienie od krawędzi dziury w którą wpadłem (nie pękła). Felgę wyprostowałem, wyspawałem i pomalowałem. Jeździ dalej.
A8 jest za ciężkie na takie felgi moim zdaniem. Trzeba się z tym liczyć. |
_________________ Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG |
|
|
|
|
|
|
|
Preston81
Moje A8
|
Wysłany: 2015-06-09, 15:05
|
|
|
to ja ci dam Gwarancję że są 100% proste jeśli podobają ci się słoneczka
to zapraszam do zakupu http://www.a8team.pl/sprz...600-vt14616.htm
felgi 100% proste nie naprawiane , kupione za granica , ja jeździłem na nich ok 2 mcy ale z okazji że mam 3 komplety te idą w odstawkę zobacz czy ci pasują wizualnie cena jest śmieszna jak za tą felgę |
|
|
|
|
karokarolinka
Użytkownik
|
Wysłany: 2015-06-10, 22:15
|
|
|
@up
preston81 dziękuję za ofertę, spać przez nią nie mogę jak się zdecyduje, a felgi nie zdążą się sprzedać, to dam Ci znać na priv, bo trochę się boję tych 19”, czy to nie będzie za bardzo na dziurach trzepać, a ja tymczasowo mieszkam w takiej dziurze, gdzie właśnie dziura na dziurze i do tego jakieś 2km kamienistej drogi codziennie powoli przejeżdżam. I jeszcze jedna sprawa, szkoda, że przemalowałeś tam te czarne fragmenty na biało, bo do srebrnego auta (ja mam srebrny kolor) dużo bardziej pasują czarne (wiem, czepiam się, ale kobietą jestem i czasami grymaszę ) |
|
|
|
|
|
|
|
Preston81
Moje A8
|
Wysłany: 2015-06-11, 10:06
|
|
|
szczerze ci powiem tak, miałem 17 na swojej A8, kupiłem 19 i 18 oczywiscie wszystko oryginał , 20 się bałem , i ściągnąłem te słonka i założyłem monobloki 18 na oponie 255/45/18 i mówię tu szczerze nie ma absolutnej różnicy w komforcie jazdy miedzy18" ,a 19" a jestem na tym punkcie zboczony
18"
19 "
jak je podasz dobremu lakiernikowi powinien ściągnąć białą farbę bez kolizji z oryginałem
zadzwoń do mnie jutro to ci powiem co i jak
a tu film jak to wygląda w ruchu
https://www.youtube.com/watch?v=1gkdUM0kg4I |
|
|
|
|
karokarolinka
Użytkownik
|
Wysłany: 2015-06-14, 01:36
|
|
|
@up
preston81 mam nadzieję, ze się nie obrazisz, ale nie miałam dostępu do internetu i dopiero teraz mogę odpisać, chciałam wysłać wiadomość na priv, ale coś mi się zawiesza, także mam nadzieję, że tutaj też odczytasz mój tekst Twoja oferta jest na prawdę super, ale jednak pozostanę przy poszukiwaniu 18 calowych Tym bardziej, ze oryginalne razem z oponami o bieżniku 4-6mm można dorwać do 1200zł i to jest tego dość sporo do wyboru jak się dobrze poszuka, tylko jak ja się boję używek, żebym potem nie żałowała zakupu, no ale raz się żyje . W ogóle to dzięki temu forum zrozumiałam, że nie ma to jak oryginał, więc będę takich szukać.
preston81 a tak jeszcze napiszę, żebyś nie był na mnie zły, że twojej oferty nie odrzuciłam ze względu na cenę, bo ta jest bardzo dobra tylko ja wolę te 18 cali, a te niższe ceny mniejszych kółek to taki bonus dla mnie
Jestem pewna, że tutaj z forum ktoś od ciebie weźmie te kółka (jeśłi już tego nie zrobił). |
|
|
|
|
|
|
|
123mielony
Moje A8
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tiptronic F1
Imię: Krzysiek
Pomógł: 47 razy Wiek: 47 Dołączył: 20 Maj 2009 Posty: 1828 Skąd: Biłgoraj
|
Wysłany: 2015-06-14, 08:08
|
|
|
karokarolinka dodam od siebie że felgi polerowane bez warstwy bezbarwnego nie nadają się na zimę,wiem bo mam i to co robi sól z aluminium to masakra. |
|
|
|
|
Preston81
Moje A8
|
Wysłany: 2015-06-14, 22:42
|
|
|
spoko nie upycham nic na siłe , nie jestem z "tych"
od przybytku głowa nie boli na szczęście , pokazujac co i jak wykładam kawę na ławę nic nie mam do ukrycia stąd moja wypowiedz dość rozwinięta o foty, filmy itd
Mam nadzieję że znajdziesz swoje wymarzone felgi i obejdzie sie bez kwiatków , dokładnie oglądaj felgi albo daj komuś do sprawdzenia czy nie biją, itd naprawiane felgi idzie też rozpoznać i jeśli na takie trafisz to uciekaj ... nie daj sie wpuścić w maliny ja tak popłynąłem na 20" RH naj 200 dostałem felgi krzywe i w dodatku ze złym rozstawem śrub... "zakup top malina z allrgro"
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|