Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
[D3 ALL ] Blad silnika klimatrinika zimę powietrze.  
Autor Wiadomość
FOSS 
Moje A8

Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Wysłany: 2016-12-13, 22:26   

gwiktor02 napisał/a:
Foss bardzo sobie cenię jak ktoś jest słowny w życiu. Tzn. przez telefon na żywo i na forum.

Twoje słowa gdy kiedys rozmawialiśmy: "To mnie nawet nie dziwi, że leci Ci zimne powietrze że środkowych nawiewów. To dosyć powszechny problem w a8"

No chyba że przez 2 tygodnie zmieniłeś zdanie więc oddaje honor:)

Oj kolego... zdanie to jest wyrwane z kontekstu i tyle.
Ja nawet nie wiem czy dokładnie takich słów użyłem i nie pamiętam kiedy o tym rozmawialiśmy a ty cytujesz mnie wskazując że to jest "słowo w słowo" i właśnie w takim brzmieniu i rozumieniu a nie innym.

No chyba, że masz nagraną całą rozmowę i możemy dokonać jakiegoś odsłuchu dłuższego fragmentu :D

Jeżeli chcesz generalizować to podtrzymuję to co pisałem powyżej:
Problemy z klimatyzacją/ogrzewaniem to moim zdaniem nie jest jakiś powszechny problem w tych autach.
Jednakże w autach które mają problem z ogrzewaniem dosyć często przyczyną są właśnie nagrzewnice.

Jeżeli patrzysz przez pryzmat swojego auta i kilku innych osób które mają podobny problem i tu się wypowiadają to może wydaje się to być wręcz wadą fabryczną, bublem... ja jednak widuję codziennie po kilka sztuk D3 i wydaje mi się, że dzięki temu mam jednak szersze spektrum do oceny tegoż problemu.

Warto również zauważyć, że rozmawiamy o samochodzie z rocznika 2003 i kilku innych kolegów mających podobny problem mają auta w podobnym wieku.
Ty przedstawiasz to w randze jakiegoś mega problemu i jakiejś bardzo częstej usterkowości tego elementu wyposażenia a wg. mnie nie zdarza się to wcale tak patologicznie często i do tego jeszcze wyrażam zrozumienie, że auto mające lat 13 może jednak czasem się zepsuć :D
W młodszych D3 jakoś nie zdarza się to zbyt często więc... moim zdaniem mówimy tu o normalnym procesie starzenia się auta i usterek które wraz z tym starzeniem się ujawniają a nie o jakiejś nadmiernej usterkowości tego elementu wyposażenia auta :)

Spójrz na zagadnienie szerzej to może zrozumiesz różnicę <faktycznie>
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

gwiktor02 
Użytkownik

Rocznik: 2011
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Xoxo
Jeżdzę: A8 D4
Wysłany: 2016-12-13, 23:36   

Foss zakończmy temat bo nie prowadzi ta rozmowa do niczego.

Mam takie nastawienie przez sposób Twojego odniesienia do tematu i tyle. Jeśli masz jakiś problem to Ty nie ja. Może i wierz bardzo dużo o a8 d3 ale nie daje Ci to powodu do pokazywania swojej wyższości

Zadałem pytanie grzecznie widzę że kilku kolego chce pomóc pisze o centralnym ogrzewaniu itp. Po czym przychodzisz Ty i piszesz ze się szerzy herezje.

Co więcej udowadniają mi co oznacza błąd który opisałem, ale chyba nie czytałeś dokładnie co napisałem. Nie pytałem o jego tłumaczenie a gdzie silnik ten się znajduje i czy może odpowiadać za te nawiewy z przodu.

Może zamiast udowadniać coś mi przeczytaj do końca post od początku.

A co do herezji o nagrzenjcsch mi to Ryba mówiłeś nie mówiłeś, jest to mało istotne. Skoro twierdzisz że wyrwane z kontekstu itd. Może też tak byc nie mam zamiaru się o to kłócić.

U mnie problem jest i tyle jak wyeliminuje to napisze co było i mam właśnie nadzieję że to tylko nagrzewnice.

KYLOmC 
Moje A8

Rocznik: 2014
Silnik cm3: 5.7
Skrzynia: Auto
Imię: Krzysztof
Jeżdzę: Dodge Challneger
Wysłany: 2016-12-14, 11:26   

u mnie tez leci po bokach gorące powietrze a środkowe zimne( przy ustawieniu na Manual góra, środek i nogi ) ,ale jak ustawie na Auto to z środkowych nawiewów daje gorące ... Czyli raczej to nie nagrzewnice ! Zawór ogrzewania też raczej odpada bo jak mam wyłączone nawiewy to zawór jest zamknięty i gorący płyn nie idzie do nagrzewnic a jak odpalę nawiewy to zawór puszcza płyn . Jeśli chodzi o błędy to mam tylko te elektryczne nagrzewnice przy nogach z tyłu . Coś ze sterowaniem jest pojebane bo gdy mam ustawione 20st i dam nagle HI to nic sie nie dzieje wentylator milknie ...

gwiktor02 
Użytkownik

Rocznik: 2011
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Xoxo
Jeżdzę: A8 D4
Wysłany: 2016-12-14, 13:16   

To u CB jest jeszcze inaczej masakra.

U mnie nawet na auto sytuacja się nie zmienia. Też myślałem o sterowniku, tylko nie miałem błędów poza tymi grzankami jak u CB.

A jak zrobisz test klimateonika pojawisz się w Basic to też błędów nie masz ??

KYLOmC 
Moje A8

Rocznik: 2014
Silnik cm3: 5.7
Skrzynia: Auto
Imię: Krzysztof
Jeżdzę: Dodge Challneger
Wysłany: 2016-12-14, 14:08   

Jak zrobie test i basic to wszystko ok

dmlody11 

Rocznik: 2016
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: tiptronic
Imię: Damian
Jeżdzę: A8(d4)
Wysłany: 2017-02-11, 08:06   Re: Blad silnika klimatrinika zimę powietrze.

FOSS napisał/a:
gwiktor02 napisał/a:
Tak jak większość a8 d3 w mojej także leci letnie powietrze z nawiwow obok mmi i gorące na zewnętrznych nawiewach.

Szerzycie jakieś naciągane opinie - nieprawdą jest, że większość D3 ma z tym problem.
Gdyby tak było to po nadejściu zimy wszystkie one stałyby już w serwisach bo z tym się nie da normalnie jeździć :)

[ Dodano: 2017-02-11, 09:14 ]
Co Ty opowiadas <bezradny>

Odpowiedz do tematu