|
Autor |
Wiadomość |
bunga bunga
Moje A8
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 3200
Skrzynia: Tip
Zasilanie: ON
Imię: Marcinkus
Jeżdzę: W221, 997
|
Wysłany: 2012-12-02, 12:02 [D3 ALL
] BOSE zasilanie
|
|
|
Witam.
Jak najprościej odciąć zasilanie do wzmacniacza BOSE? Czy wypinając przewód dochodzący do wzmacniacza czy bezpiecznik? Jeżeli bezpiecznik to który i gdzie go znajdę?
Dziś po tygodniu stania pierwszy raz aku spadł do jednej kreski. Auto odpaliło i doładowało aku ale nie starczy to na długo. Na szybko przed oddaniem do serwisu chce odciąć wzmacniacz bo nie usypia po wyłączeniu auta.
Z góry dziękuje.
8-) |
_________________ Forum Audi A6 |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2012-12-02, 21:53 Re: BOSE zasilanie
|
|
|
Serrgiusz napisał/a: | Jak najprościej odciąć zasilanie do wzmacniacza BOSE? Czy wypinając przewód dochodzący do wzmacniacza czy bezpiecznik? Jeżeli bezpiecznik to który i gdzie go znajdę? |
Pewnikiem wypiąć wtyczkę... tylko nie wiem czy MMI wstanie jeżeli na wzmaku nie będzie kompletnie zasilania... podejrzewam że oprócz samej kostki zasilającej powinieneś wypiąć również tą ze światłowodem i na nią zapiąć pętlę światłowodową aby wszystko inne chodziło poprawnie.
Serrgiusz napisał/a: | Dziś po tygodniu stania pierwszy raz aku spadł do jednej kreski. Auto odpaliło i doładowało aku ale nie starczy to na długo. Na szybko przed oddaniem do serwisu chce odciąć wzmacniacz bo nie usypia po wyłączeniu auta. |
No proszę... następne które przestało usypiać... wprawdzie auta mają już swoje lata ale szkoda że to się tak sypie... a to tuner TV, a to wzmacniacz, a to zmieniarka pada, a to moduł telefonu... nawet sterowniki gateway'a padają i MMI kompletnie umiera :-? |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
bunga bunga
Moje A8
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 3200
Skrzynia: Tip
Zasilanie: ON
Imię: Marcinkus
Jeżdzę: W221, 997
|
Wysłany: 2012-12-03, 10:32
|
|
|
To już lepiej przyspieszę serwis.
Po raz kolejny przykład, że najbardziej awaryjną jest elektronika. A jest jej z każdym modelem coraz więcej. Niemcy się w niej lubują.
8-) |
_________________ Forum Audi A6 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|