Autor |
Wiadomość |
and808
Moje A8
|
Wysłany: 2017-01-06, 23:15
|
|
|
... zgadza sie.
jedynie czesc odbiornikow wspolpracuje z homelink.
kolega w poprzednim poscie wskazal alternatywe. slyszalem ze jest kilku rodzimych producentow, ktorzy produkuje receiver'y do wspolpracy z homelnik.
jesli ktos nie che miec pewnosc wtedy polecam oryginalny produkt Johnson (wlasciciel HomeLink):
https://www.shopssl.de/ep...7317/Categories
mialem lacznie 6 samochodow (audi,mercedes) z homelink i kazde z nich dziala w 100% |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2017-01-07, 00:26
|
|
|
and808 napisał/a: | ... mialem lacznie 6 samochodow (audi,mercedes) z homelink i kazde z nich dziala w 100% |
100% tzn. że tak trafiałeś, że zawsze działało czy też czasem nie działało ale wtedy zgłębiałeś temat i tak przerabiałeś urządzenie, że finalnie działało?
Pytam bo przez te kilka lat jak mam D3 próbowałem dopisać kilka pilotów i u mnie nie działał żaden |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
Pczester
Moje A8
Rocznik: 2007
Silnik cm3: 3,0
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Kamil
Pomógł: 7 razy Wiek: 39 Dołączył: 02 Wrz 2016 Posty: 753 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 2017-01-07, 06:58
|
|
|
Ja np mogę dopisać piloty bez problemu (dwie osobne bramy i dwa piloty) ale mogę tylko raz otworzyć bramę, później już nie działa. Chciałbym spróbować tego drugiego sposobu z przyuczeniem samochodu do centralki, ale nie robiłem tego nigdy i nie wiem czy nie skasuj się inne piloty (a jest to brama od komendy więc nie chciałabym narobić bigosu) ktoś zna odpowiedź czy kasują się piloty i czy przy dopisywaniu muszą być wszystkie piloty czy można dopisać jeden nie kasując reszty? |
|
|
|
|
PiotrekS
Moje A8
Rocznik: 2015
Silnik cm3: 4.0
Zasilanie: PB
Imię: Piotrek
Jeżdzę: A8L
Pomógł: 13 razy Dołączył: 21 Paź 2009 Posty: 124 Skąd: WLKP
|
Wysłany: 2017-01-07, 07:32
|
|
|
Przy dopisywaniu pilota starych nie usuniesz, sa procedury kasowania pamieci, ale na pewno nie usuniesz ich dodajac nowego. |
_________________ Pozdrawiam
PiotrekS |
|
|
|
|
|
|
|
and808
Moje A8
|
Wysłany: 2017-01-07, 08:40
|
|
|
napisalem niejasno sadzac po dodatkowych pytaaniach
a wiec jeszcze raz.
1. jest lista producentow bram z ktorymi HomeLink winien dzialac bez problemu. ale to "bez problemu" juz samo w sobie jest problematyczne. lista ta zaklada stan na dzin X, a przeciez producenci wciaz udoskonalaja (zmieniaja) swoje produkty. innymi slowy nawet ta lsita nie gwarantuje pelnej kombatybilnosci na cale zycie. w moim przypadku po kilku nieudanych probach od razu udalem sie do zrodla (czyli HomeLink Johnson). szkoda czzasu. nawet nie probowalem z innymi samochodami "parowac" pilotow. niezaleznie od producnta samochodu, urzadzenie jest to amo
2. aby uniknac powyzszych klopotow PiotrekS wskazal na rodzimych producentow (allegro link), ktorzy tworza odbiorniki nastawione na wspolrace z HomeLink
3. jest trzecie rozwiazanie. rozwiazanie ktore gwarantuje pelna kompatybilnosc teraz i w przyszlosci.
https://www.shopssl.de/ep...7317/Categories
powyzszy odbiornik jest sygnowany przez Johnson, ktora jest producentem HomeLink.
jest to odpowiedz na brak pelnej/wstecznej kompatybilnosci z innymi producentami.
jak napisalem powyzej dziala to 100%. nie "gubi" kodu, dziala na zasadzie: zaprogramuj i zapomnij.
PS mam ten odbiornik od kilkunastu lat i przypomnialem sobie ze jeszzcze moje volvo wspolpracowalo z Homelink. a wiec na pewno trzy marki (audi, mercedes, volvo) |
|
|
|
|
Pczester
Moje A8
Pomógł: 7 razy Wiek: 39 Dołączył: 02 Wrz 2016 Posty: 753 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 2017-07-27, 20:33
|
|
|
Walczyłem dzisiaj z bramą trochę na różne sposoby znalezione w internecie. Niestety bez skutku. Brama NICE ROBUS z dodatkowym radiem. Gdyby ktoś miał sposób na to jak się połączyć z takim napędem to będę wdzięczny. Radia nie mogę zmienić bo oprócz mnie korzysta z bramy kilkanaście osób :-( Ten filmik pokazuje najbliżej proces programowania, ale nie działa u mnie niestety też.
https://youtu.be/pUG37E9Dmi8 |
|
|
|
|
|
|
|
maciu
Moje A8
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tip
Imię: Maciej
Jeżdzę: D3, (S8,A8,V8,S4)
Pomógł: 52 razy Dołączył: 19 Lip 2009 Posty: 2900 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2017-07-27, 20:50
|
|
|
ostatnio przegladajac kodowania sprawdzilem ze kodowanie dachu pod pozycja
kraj faktycznie zmienia ustawienia home linka (np. czestotliwosc)
czy ktos sie tym bawil? |
_________________ Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020 |
|
|
|
|
Pczester
Moje A8
|
Wysłany: 2017-07-28, 06:12
|
|
|
maciu napisał/a: | ostatnio przegladajac kodowania sprawdzilem ze kodowanie dachu pod pozycja
kraj faktycznie zmienia ustawienia home linka (np. czestotliwosc)
czy ktos sie tym bawil? |
Częstotliwość muszę mieć dobrą bo po przypisaniu pilota od bramy do auta raz mogę otworzyć bramę, ale jest tzw kod kroczący i już drugi raz nie działa. A nie mogę właśnie w żaden sposób przypisać auta do radia w bramie.... |
|
|
|
|
|
|
|
|