|
Autor |
Wiadomość |
paweldzwo
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Paweł
Jeżdzę: D3
|
Wysłany: 2016-06-15, 00:07
|
|
|
Od założenia tematu minęło już sporo czasu i zastanawiam się czy od tego czasu coś się zmieniło w temacie montażu anteny, jaki najlepiej zastosować uchwyt aby jak najmniejszą ingerencję zrobić, zastanawiam się nad uchwytem President KF 150 ale obawiam się że zniszczy mi klapę... Może ktoś ma jakiś cenny patent i się nim podzieli ?:) |
|
|
|
|
|
|
|
colorado
Moje A8
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Paweł
Jeżdzę: Q7, A8 D3, A8 D2
Pomógł: 3 razy Wiek: 49 Dołączył: 19 Lis 2009 Posty: 145 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2016-06-15, 09:13
|
|
|
Mam taki uchwyt zamontowany po środku klapy bagażnika.
Nie ma żadnych problemów.
Dobrze jest skrócić śrubki mocujące uchwyt, gdyż mogą uszkodzić szubę.
Jedynie mam problem z zakłóceniami od LPG. Na benzynie wszystko jest ok.
Testowałem różne radia z wysokiej półki. Zatem dość rzadko korzystam z CB.
Yanosik króluje :-) |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2016-06-16, 09:31
|
|
|
paweldzwo napisał/a: | Od założenia tematu minęło już sporo czasu i zastanawiam się czy od tego czasu coś się zmieniło w temacie montażu anteny, jaki najlepiej zastosować uchwyt aby jak najmniejszą ingerencję zrobić, zastanawiam się nad uchwytem President KF 150 ale obawiam się że zniszczy mi klapę... Może ktoś ma jakiś cenny patent i się nim podzieli ?:) |
Ja mam krawędziowy uchwyt Presidenta i po kilkukrotnym zdejmowaniu i zakładaniu (poza granicami PL radio CB było mi zupełnie zbędne) zauważyłem niestety, że klapa jest delikatnie zniszczona.
Taki to już urok tego elementu wyposażenia ale jak jeżdżę po PL to z radia CB nie zamierzam rezygnować bo wielokrotnie uchroniło mnie przed staniem w kilkukilometrowych korkach bo np. na autostradzie zdarzył się jakiś mega wypadek i trasa jest zablokowana. |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|