ogólnie zauważyłem że nawet jak silnik ma 90st. to dając na maxa ogrzewanie nie leci za gorące te powietrze z nawiewów tylko zaledwie ciepłe.
Błędy :
01858- czujnik na wyjściu nawiewu powietrza na środku po prawej stronie G348
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Eneasz
Jeżdzę: A8 D3
Wiek: 30 Dołączył: 04 Sie 2021 Posty: 120 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2022-12-13, 12:39
U mnie był problem, bo w lecie prawa strona była bardzo zimna i klima działała prawidłowo, a lewa strona grzała. Gość od klimy ja napełnił i jakiś zawór wymieniał i już chłodziło wszędzie. Dzisiaj jechałem to jak koledzy pisali te dwie kratki pod MMI i nawiew na szybę to bardzo zimne powietrze, a reszta ciepła. Każdy inny nawiew nawet w tyle grzał gorącym powietrzem, a na środku cały czas mroziło. Włączenie obiegu zamkniętego nie pomagało. Trzeba było jechać w czapce i zamknąć nawiewy pod MMI. Natomiast błędy klimatronika się nie pokazują w ogóle. Wymieniłem akumulator dzień wcześniej i się wszystko rozregulowało, ale chyba to nie jest w tym problem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum