Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D3 Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2016-03-03, 09:45
fitman napisał/a:
Podepne się może jst opcja zrobienia tego w D3.
Na pewno jest to wykonalne, a nawet chyba nie tak mega trudno. W D3 musiałbyś jakiś cyferblat mieć (np jak do otwierania dzrwi na kod) i podłączyć go pod przycisk zapłonu (jeśli masz KeyLess). Tylko nie wiem jakie tam sygnały muszą iść. Trzeba zdemontować przycisk i zobaczyć co on podaje po naciśnięciu go. Ewentualnie dołożyć jakiś przekaźnik.
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: Tiptronic + F1
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Przemek
Jeżdzę: A8 D3 Pomógł: 1 raz Wiek: 29 Dołączył: 03 Mar 2016 Posty: 72 Skąd: Gorzów Wlkp. Lubuskie
Wysłany: 2016-03-09, 10:15
Niestety keyless'a brak
Co do klawiaturki to bez problemowo jestem informatykiem w firmie produkującej sejfy więc tych klawiaturek jest od i jeszcze troche
tylko teraz jakis patent jak to podpiąć i według mnie potrzebny był by jakis sterownik który zapamietywałby nadpisany przez nas kod i wtedy po wpisaniu podawałby sygnał do odpalenia
Niestety keyless'a brak
Co do klawiaturki to bez problemowo jestem informatykiem w firmie produkującej sejfy więc tych klawiaturek jest od i jeszcze troche
tylko teraz jakis patent jak to podpiąć i według mnie potrzebny był by jakis sterownik który zapamietywałby nadpisany przez nas kod i wtedy po wpisaniu podawałby sygnał do odpalenia
Podpinam się pod temat:)
Daj jakieś foto klawiatutki jaka by miała być użyta
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: Tiptronic + F1
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Przemek
Jeżdzę: A8 D3 Pomógł: 1 raz Wiek: 29 Dołączył: 03 Mar 2016 Posty: 72 Skąd: Gorzów Wlkp. Lubuskie
Wysłany: 2016-03-09, 10:22
Nie wiem jeszcze którą mógłbym najlepiej umieścić jak dam rade dzisiaj ogarnąć to porobię zdjęcia kilku egz. takich by można było je jakoś ładnie założyć, chwilowo też mam inne poważniejsze rzeczy więc nad tym będę myślał może akurat coś dobrego przyjdzie do głowy, jak załatwie wszystko pilniejsze to napewno wróce poważniej do tematu.
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D3 Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2016-03-09, 11:20
Za bardzo kombinujecie. Zwykły cyfrowy zamek do drzwi. Tylko wybrać pasujący wzór. On pamięta kod jaki ustawicie sobie. Z Keyless można by odłączyć sygnał startu i puścić ten sygnał przez własnie ten zamek cyfrowy i nie ma praktycznie nic kombinowania. Ale z kluczyka zawsze odpalisz bez klawiaturki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum