Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: GQF + F1
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Marcin
Jeżdzę: D3 Pomógł: 33 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Sty 2012 Posty: 1368 Skąd: SOsnowiec
Wysłany: 2018-07-12, 13:09
Hmm. napisałem tak bo kiedyś zadzwoniłem do producenta i rozmawiałem z kobietą na dziale sprzedaży i taka informację dostałem że te zespolone to właśnie antywłamaniowe, z drugiej strony jeśli folia miałaby mocno blokować dźwięk to zapewne można taką folie kupić (jeśli istnieje) i nakleić normalnie na szybę od wewnątrz Etka podaje dwa rodzaje szyba normalna i "szyba zespolona izolowana antywłamaniowa" ,a na mojej przedniej mam znaczek temperatury .
No to w końcu jest różnica w wyciszeniu mając podwójną szybę VSG w porównaniu z pojedynczą czy nie? Czy to tylko chodzi o to że szyba jest trudniejsza do zbicia? Bo jak ktoś wcześniej napisał pojedyncza ma 4mm a podwójna ma 2 szyby po 2mm??
Rocznik: 2007
Silnik cm3: 3,0
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Kamil
Jeżdzę: A8 D3 Pomógł: 7 razy Wiek: 39 Dołączył: 02 Wrz 2016 Posty: 753 Skąd: Lidzbark Warmiński
Wysłany: 2018-07-20, 07:28
denveco napisał/a:
No to w końcu jest różnica w wyciszeniu mając podwójną szybę VSG w porównaniu z pojedynczą czy nie? Czy to tylko chodzi o to że szyba jest trudniejsza do zbicia? Bo jak ktoś wcześniej napisał pojedyncza ma 4mm a podwójna ma 2 szyby po 2mm??
Ja po zmianie na VSG nie widzę żadnej różnicy w wyciszeniu wnętrza auta. Dobrze ze dostałem szyby bardzo tanio, bo byłaby to strata pieniędzy moim zdaniem.
No nie do końca bo mam szyby z tego samego rocznika i jedne mają oznaczenie VSG a drugie accustic. Poza tym jedne różnią się od drugich. Te wyciszane mają grubszą folię. Tą są dwie różne opcje.
Grubszą? O ile jest grubsza szyba.
Sama szyba nie jest grubsza. Grubsza jest folia w środku kosztem grubości szkła. Jak by ktoś miał urządzonko do pomiaru natężenia hałasu to można by przetestować jak jest różnica między zwykłą VSG a accoustic.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum