|
Autor |
Wiadomość |
Macccccc85
Użytkownik
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Maciej
Jeżdzę: A8 D3
Wiek: 39 Dołączył: 15 Cze 2018 Posty: 17 Skąd: Przybiernów
|
Wysłany: 2019-02-04, 21:13 [D3 ALL
] Problem z radiem po ozonowaniu.
|
|
|
Witam.
Mam dość nietypowy problem z radiem.
Wszystko działało do momentu ozonowania wnętrza auta (nawiewu).
Teraz nie gra w ogóle muzyka.
Początkowo problem był z brakiem możliwości wyłączenia MUTE. Po pewnym czasie się wyłączyło, ale nadal cisza w radiu.
Radio jest strasznie opóźnione, nie działają w ogóle ustawienia dźwięku (redulacja tonów itp), zaraz po włączeniu pomiędzy zegarami nie zapala się nic, dopiero po czasie pokazuje jaka fala.
Gdy chce wyłączyć radio to nie zawsze chce się wyłączyć, czasem tylko wygłasza ekran a jeżeli już je wyłączne to niekiedy po włączeniu zapala się ale nie wysuwa ekran.
Kolejna sprawa jest to, że jak włączę płytę to mam napisane cały czas PAUZE i nie wiem jak ja wyłączyć, po próbie zmiany płyty wyskakuje błąd.
Podbnie też nie działa nawigacja, włącza się wybór miasta, a gdy włączę rozpocznij nawigację, to po chwili wywala mnie znów do wyboru miasta i tak w kółko.
Pomocy, bo za 2 dnia mam wyjazd a bez radia 8 godzin jazdy trochę nudna
[ Dodano: 2019-02-05, 07:23 ]
Link do filmiku:
https://youtu.be/vxqi6WsMJOc |
|
|
|
|
|
|
|
maciu
Moje A8
Rocznik: 2006
Skrzynia: tip
Zasilanie: ON
Jeżdzę: D3, (S8,A8,V8,S4)
Pomógł: 52 razy Dołączył: 19 Lip 2009 Posty: 2900 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2019-02-05, 13:31
|
|
|
ciekawe, jeden z serwisów mi jakis czas temu powiedział że nie polecają ozonowania
bo jest to agresywne dla przede wszystkim wyświetlaczy takich jak w zegarach np.
oczywiscie nie zezre tego do razu ale problemy niewiadomego pochodzenia po iluś miesiącach
moga być tym spowodowane....
tak im powiedziali na jakims szkoleniu branżowym... bodaj u Boscha... moge podpytać
może to u ciebie przypadek albo rzeczywiście coś w tym jest
konsoli centralnej na pewno czyms nie zalałeś? nie musiało być dużo... |
_________________ Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020 |
|
|
|
|
|
|
|
Macccccc85
Użytkownik
Rocznik: 2002
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Jeżdzę: A8 D3
Wiek: 39 Dołączył: 15 Cze 2018 Posty: 17 Skąd: Przybiernów
|
Wysłany: 2019-02-05, 13:54
|
|
|
Hej.
Nie, konsola nie była zalana.
Radio działało prawidłowo, zrobiłem to ozonowaniu i od razu po odpaleniu auta już się tak działo.
Jak piszesz, możliwe, że jest to szkodliwe po czasie, ale od razu po zrobieniu? |
|
|
|
|
dice111
Master MOD
Rocznik: 1996
Skrzynia: Manual
Zasilanie: PB
Imię: AHC
Jeżdzę: S8 D2 MTM
Pomógł: 248 razy Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 5131 Skąd: Těšin
|
Wysłany: 2019-02-05, 13:56
|
|
|
maciu napisał/a: | jeden z serwisów mi jakiś czas temu powiedział że nie polecają ozonowania bo jest to agresywne dla przede wszystkim wyświetlaczy takich jak w zegarach np. |
Ciekawe. Robię sobie sam praktycznie raz do roku i nie ma problemów. Czy to w D2, czy D3.
Masz jakieś info odnośnie tego ? Badania ? Zgubny wpływ na organizmy żywe jest naukowo opisany, ale o w/w pierwsze słyszę. |
_________________ Black Cars Matters |
|
|
|
|
|
|
|
maciu
Moje A8
Rocznik: 2006
Skrzynia: tip
Zasilanie: ON
Jeżdzę: D3, (S8,A8,V8,S4)
Pomógł: 52 razy Dołączył: 19 Lip 2009 Posty: 2900 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2019-02-12, 15:26
|
|
|
Nie mam badań, powiedzieli im tak na jakimś szkoleniu z klimatyzacji.
Ze wrażliwe sa na to te displaye w zegarach (starszego typu) i sciemniane listerka.
Firma szkoląca: http://ekspertyzy-szkolenia.pl/ |
_________________ Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|