miki99878
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Marek
Jeżdzę: A8 D3
Wiek: 46 Dołączył: 04 Lis 2020 Posty: 3 Skąd: mazowieckie
Wysłany: 2021-11-29, 21:10 [D3 ALL
] Problem z reflektorami
Witam od pewnego czasu walczę z błędami w swoich reflektorach. Na początku był błąd modułu mocy w prawej lampie. Podmieniłem go znikł ale pojawił się kolejny błąd skrętnej soczewki też w tym reflektorze podmieniałem na dwa inne reflektory i też te same błędy. Najpierw modułu mocy później skrętnej soczewki. W lewym reflektorze jest też błąd skrętnej soczewki ale w testach vcds w lewym reflektorze wszystko działa prawy w ogóle nie reaguje dodam że to samo było na dwóch pozostałych prawych lampach te same błędy. Czy może być padnięty któryś ze sterowników wiem ,że są dwa jeden przy kierownicy w nogach drugi za zegarami już nie wiem co z tym fantem zrobić. Czy mam takiego farta, że kupiłem dwa prawe reflektory z tymi samymi błędami? W sumie już mam 3 prawe reflektory i 2 lewe, już podmieniałem wszystko i cały czas te same błędy.
boos1975
Rocznik: 2009
Silnik cm3: 4.2
Zasilanie: ON
Imię: Zbigniew
Jeżdzę: Audi A8 D3
Wysłany: 2021-12-29, 10:44
Witaj
Otworz reflektor z tyłu i zobaczysz coś ciekawego pewnie za głowe się złapiesz szystkie kable bedziesz mial bez izolacji.
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 5.2
Zasilanie: PB
Imię: Damien
Jeżdzę: Audi S8 & Audi Cabrio Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Sty 2012 Posty: 108 Skąd: Skelmersdale/Rybnik
Wysłany: 2022-05-10, 11:14
Witajcie, jesli moge zajac troche czasu.
Czy mozecie mi powiedziec czy w D3 reflektorach AFS jest mozliwosc zmiany wypoziomowania soczewki abym nie oslepial drogowcow w Europie. Moja eska to Anglik i czas na wyprawe po europie a nie widzi mi sie zakladania naklejek na klosze.
Takie rozwiazanie bylo w A6 ale nie wiem czy D3 tez takie ma.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum