Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tip. 6HP26
Zasilanie: ON
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 BVN
Wysłany: 2019-06-21, 11:35 [D3 ALL
] Rezystor dla wyjścia video z TuneraTV czy można
cześć
mój tuner TV (hybryda) jest uszkodzony, dźwięk puszcza ale z wyjścia video do MMI idzie z niego obraz który cały czas skacze.
Podłączyłem mirabox5G (wyjście video) bezpośrednio do wejścia video w MMI wszystko działa OK.
Mam tylko kosmetyczny problem z tunerem TV bo teraz vcds pokazuje dla niego błąd "przerwa lub zwarcie do plusa" dla przewodu sygnału video. Wiadomo bo kabel który łączył tuner tv z MMI jest rozłączony.
PYTANIE: pomierzyłem opór we wtyczce kabla video idącej od MMI i wyszło 50 Ohm, czy można zrobić zworkę z użyciem rezystora 50 lub 75 Ohm dla luźnego kabla video z tunera TV ?
Cel: oszukać tunerTV że ma połączenie z MMI bo on chyba mierzy opór i tak diagnozuje czy jest podpięty do MMI czy nie.
Edit:
Dałem rezystor 75 ohm, błędu w vcds już nie ma, tuner zasypia razem z innymi częściami gdy MMI sie chowa wiec chyba wszystko ok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum