Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: 6HP19A
Zasilanie: ON
Imię: Ariel
Jeżdzę: D3 Pomógł: 6 razy Wiek: 33 Dołączył: 07 Lip 2013 Posty: 185 Skąd: Rzeszow
Wysłany: 2014-02-04, 20:12 [D3 ALL
] Tuner TV - biały szum w trybie TV
Witam,
mam pytanie do posiadaczy Tunera TV analogowego 4E0 919 146.
Czy po wybraniu źródła sygnału TV widoczny jest biały szum (śnieg - taki jak w starych TV w przypadku braku sygnału z anteny) na ekranie MMI?
Pytam ponieważ u mnie jest czarny ekran, niezależnie czy wybiorę AV czy TV i podejrzewam albo wejście FBAS albo kabel FAKRA.
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: 6HP19A
Zasilanie: ON
Imię: Ariel
Jeżdzę: D3 Pomógł: 6 razy Wiek: 33 Dołączył: 07 Lip 2013 Posty: 185 Skąd: Rzeszow
Wysłany: 2014-02-05, 06:26
Czyli prawidłowo - masz biały śnieg po analog wyłączyli całkowicie w ubiegłym roku.
Ja mam czarny ekran bo coś nie tak jest z moim wejściem FBAS lub kablem koncentrycznym między tunerem TV a MMI Head Unit.
____AKTUALIZACJA____
Pojawił się i u mnie "śnieg" na monitorze - winny był tak jak przypuszczałem kabel FAKRA od strony MMI Head Unit (wejście FBAS).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum