Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Maciej
Jeżdzę: A8 D3 long
Wysłany: 2019-06-14, 04:56 [D3 FL ALL
] Swieci kontrolka esp
Witam.
Miale problem z sterownikiem abs. Chodził później się zaswieciolo abs esp hamulec. Nic nie działało. Wymieniłem ster na nowy i to samo. Po wielu próbach zakkdowalem nowy sterownik wszystko ucichlk. Aż tu wyskakuje mi kontrolka na liczniku od esp. Co to może być dodam że hamulce mam zapowoetrzone jeszcze. Jak odpalam wszystko znika przy wolnej jeździe typu 10km na godzinę esp się nie pali dopiero po przyspieszenie wywala błąd espz. Gdzie szukać przyczyny
[ Dodano: 2019-06-17, 20:03 ]
Panowie hamulce zrobione. Przyczyną była nie drozna pompa pod zbiornikiem oleju hamulcowego. Ale błąd esp nie gaśnie. Abs chodzi ok. Czy przyczyną w takim razie jest moduł esp czy za esp teraz odpowiada pompa abs
_________________ Audi A8 D3 long wersja amerykańska
U mnie było cos takiego, ze po przesunięciu lewarka komputer silnika widział skrzynie w położeniu biegu czwartego (jak sie późnej okazało) rwałem włosy z głowy, bo auto odpalić nie chciało- co zrozumiałe. nie odpali się auta jak jest na jakimkolwiek innym biegu niz P. Poza tym kontrolka ABS i strzałka dookoła w trójkącie. Ostatecznie wszystko sie udało odblokować. do przedmuchania wszystkie wtyczki komputera i skrzyni do tego kontakt Spray. Póki co śmiga bez problemu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum