|
Autor |
Wiadomość |
damianpuchalski
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2018-05-30, 08:43 [D3 03 4.2MPI/LPG
] Nie działające diody w podsufitce
|
|
|
Cześć,
Jestem nowy na forum także proszę o wszelkie uwagi jak robię coś niepoprawnie.
Mam problem z oświetleniem wewnętrznym, jakiś czas temu zauważyłem że nie świecą mi się te dwie małe diody w lusterku oraz podsufitce z tyłu. Nie świecą się również te małe diody w przycisku włączającym światła w środku po otwarciu drzwi. Same przyciski działają bez problemów.
Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki multimetrem i są OK. Nie kojarzę żebym coś konkretnego zmieniał ostatnio zmieniał, ale miałem raz odpięty akumulator. Tylko nie pamiętam czy przed tym się świeciły czy już nie.
W VCDS brak błędów wskazujących na ten problem (jak jest potrzeba to zrobię później zrzut z Autoscanu VCDS).
Wczoraj bawiłem się kodowaniami wszystkich drzwi i roof electronics. Dołożyłem kodowanie ambiente i włączyłem w zielonym menu. Teraz mogę ustawić jeden z tych 4 trybów (Highway, city...) i ustawić odpowiednie natężenia. Mimo tego diody nie wróciły do życia.
Jakieś pomysły? Byłbym ogromnie wdzięczny za pomoc. Takie pierdółki denerwują najbardziej. |
|
|
|
|
|
|
|
mkbewe
Moje A8
Skrzynia: Tip EYC GQF
Imię: Tomasz
Jeżdzę: A8D3
Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Mar 2015 Posty: 1063 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 2018-06-02, 05:42
|
|
|
Miałem podobnie, przy czym jeszcze miałem sciemnione lusterka boczne. (Jeśli masz fotochrom to sprawdź)
Odłącz i podłącz akumulator. U mnie wracali do normy aż do momentu gdy znowu przy którymś zapaleniu się pierdzielilo.
Pomogla wymiana sterownika dachu ! Mój musiał być zalany pewnie i dlatego mi takie jaja robił co jakiś czas.
Po wymianie jak ręką odjął, wszystko co ma świecić to święci i z lusterkami już problemu nie mam. )
Sprawdź i daj znać |
|
|
|
|
|
|
|
damianpuchalski
Imię: Damian
|
Wysłany: 2018-06-02, 07:42
|
|
|
Jest dokładnie tak jak mówisz. Dzięki!
Wczoraj rano z zaskoczenia padł mi aku. Po odpaleniu na kable patrzę w górę I elegancko wszystko wróciło. Dziwna sprawa no ale najważniejsze że już działa. |
|
|
|
|
mkbewe
Moje A8
Skrzynia: Tip EYC GQF
Imię: Tomasz
Jeżdzę: A8D3
Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Mar 2015 Posty: 1063 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 2018-06-03, 08:57
|
|
|
Mi to też zjadało akumulator, polecam wymianę całego tego górnego ustrojostwa najlepiej jak dostaniesz w takim samym kolorze jak masz twój bo pokrętło od szyberdachu (otwieranie zamykanie) jest ciężkie do zmiany
pozdro |
|
|
|
|
|
|
|
denveco
Moje A8
Skrzynia: Tiptronic + Łopatki
Imię: Rafał
Jeżdzę: A8 D3 (silnik BFM)
|
Wysłany: 2018-06-20, 02:46
|
|
|
Fakt, pomogło po tym jak musiałem odłączać aku jak mi się winda nie chowała po aktywacji bootloader. Jednak zauważyłem że lewe lusterko mam brązowawe a prawe "normalne". Nie wiem jak działa foto chrom bo pierwsze auto z tym systemem więc nie wiem czy mam dwa inne szkła czy WTF... |
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|