|
Autor |
Wiadomość |
pgasper
Rocznik: 2015
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Paweł
Jeżdzę: A8 D4
Wiek: 41 Dołączył: 13 Maj 2023 Posty: 2 Skąd: Chatham, UK
|
Wysłany: 2023-05-15, 15:43 [D4 ALL
] Demontaż tylnej półki D4
|
|
|
Cześć,
Chciałbym zdemontować tylna półkę, żeby dostać się do głośników. Chcę je wymienić i wygłuszyć całą półkę.
Czy wyjęcie wygląda tak samo jak w D3?
Pozdrawiam,
Paweł |
|
|
|
|
|
|
|
arektoporski
Moje A8
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 3.2
Zasilanie: PB
Imię: Arek
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 14 Mar 2011 Posty: 93 Skąd: Gdynia/Floro
|
Wysłany: 2023-11-29, 15:49
|
|
|
Wygląda inaczej niż w D3 , sama półka trzyma się generalnie na 4 śrubkach które są w centralnym głośniku, podniesienie delikatnie osłonę głośnika centralnego i będziesz tam miał 4 śrubki reszta to klipsy ale żeby ją zdjąć trzeba sporo rozebrać, ja mam wersję długa z dwoma fotelami i z systemem B&O , u mnie musiałem zdjąć
oparcie tylnych foteli
osłonę łuku bagażowego
osłonę słupka bocznego ( z rączka ) prawo/lewo
osłonę małego okienka prawo/lewo
tylna górna osłonę szyby
plastiki trzymające tylna roletę prawo/lewo
To chyba wszystko o ile dobrze pamiętam, półkę ciągniesz do siebie i do góry, ona wychodzi bez tylnej rolety jak w D3 i nie jest przykręcana od spodu w łuku bagażowym , te osłony maja ciężkie do wyjścia klipsy , ja je obciąłem i zamówiłem nowe bo nie chciało mi się męczyć z ich wyjeciem , całość do zrobienia na spokojnie w 1.5 godziny , tak to wyglądało u mnie
Powodzenia |
|
|
|
|
|
|
|
eed
Moje A8
Rocznik: 2011
Silnik cm3: 3.0
Zasilanie: ON
Imię: Piotr
Jeżdzę: A8L D4
Pomógł: 1 raz Wiek: 45 Dołączył: 09 Mar 2012 Posty: 223 Skąd: Gryfino - Aukra
|
Wysłany: 2024-03-12, 12:11
|
|
|
arektoporski napisał/a: | Wygląda inaczej niż w D3 , sama półka trzyma się generalnie na 4 śrubkach które są w centralnym głośniku, podniesienie delikatnie osłonę głośnika centralnego i będziesz tam miał 4 śrubki reszta to klipsy ale żeby ją zdjąć trzeba sporo rozebrać, ja mam wersję długa z dwoma fotelami i z systemem B&O , u mnie musiałem zdjąć
oparcie tylnych foteli
osłonę łuku bagażowego
osłonę słupka bocznego ( z rączka ) prawo/lewo
osłonę małego okienka prawo/lewo
tylna górna osłonę szyby
plastiki trzymające tylna roletę prawo/lewo
To chyba wszystko o ile dobrze pamiętam, półkę ciągniesz do siebie i do góry, ona wychodzi bez tylnej rolety jak w D3 i nie jest przykręcana od spodu w łuku bagażowym , te osłony maja ciężkie do wyjścia klipsy , ja je obciąłem i zamówiłem nowe bo nie chciało mi się męczyć z ich wyjeciem , całość do zrobienia na spokojnie w 1.5 godziny , tak to wyglądało u mnie
Powodzenia |
Arek a gdzie zamiawales klipsy?
Ja jestem teraz we Florø to moze bym podjechal i bys mi pokazal co i jak rozebrac?
Pozdro |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|