|
Autor |
Wiadomość |
mariuszolek
Rocznik: 2016
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Mariusz
Jeżdzę: A8 D4
|
Wysłany: 2020-09-28, 09:45 [D4 ALL
] Regulacja Ambiente wnętrza znikła
|
|
|
Panowie, popełniłem błąd i nie spisałem kodowania przed updatem softu MMI.
Efekt jest taki, że w ogóle znikła funkcja regulacji oświetlenia Ambiente. Świeciło, ale w menu brak.
Wykonałem procedurę zgodnie z opisem tutaj: http://www.audienthusiasts.com/VagComINLight.html
Najpierw długie kodowanie, potem zielone menu.
Pomogło połowicznie, bo pojawiła się wyłącznie opcja regulacji natężenia oświetlenia pokrętłem, bez możliwości wyboru 3 kolorów i regulacji poszczególnych stref.
Potrzebuję Waszej pomocy żeby przywrócić tą funkcjonalność. |
|
|
|
|
|
|
|
Karizmo
Moje A8
Rocznik: 2012
Imię: Paweł
|
Wysłany: 2020-09-28, 09:58
|
|
|
Przecież update softu nie zmienia kodowania, vcds i szukanie odpowiedniego kodowanie lub odis online |
|
|
|
|
|
|
|
mariuszolek
Rocznik: 2016
Imię: Mariusz
|
Wysłany: 2020-09-28, 10:31
|
|
|
Karizmo napisał/a: | Przecież update softu nie zmienia kodowania, vcds i szukanie odpowiedniego kodowanie lub odis online |
Niestety, albo to albo update map zmienił kodowanie, w niczym innym nie grzebałem
[ Dodano: 2020-09-29, 21:12 ]
Metodą prób i błędów problem załatwiony. Należy postąpić zgodnie z instrukcją z linku powyżej, z tą różnicą że w długim kodowaniu centralnej elektryki w Bajcie 16 zaznaczyć bit 7 zamiast 6 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|