|
Autor |
Wiadomość |
dzidzia
Moje A8
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tip 4
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Darek
Jeżdzę: D2, MAN, Polo SDI
Pomógł: 8 razy Wiek: 43 Dołączył: 13 Wrz 2010 Posty: 160 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 2011-04-05, 17:11 Dorosłem żeby pokazać mojego parcha:)
|
|
|
Mam ją od maja zeszłego roku, ale jakoś nie było wcześniej okazji i czasu, poza tym trwało odchwaszczanie, jak to czasem bywa po zakupie auta w okazyjnej cenie :-P
Silnik: 4.2 ABZ
Skrzynia: TIP 4biegowy CML
Wyposażenie: napisze czego nie ma będzie krócej :mrgreen: :Navi, czujników parkowania, elektrycznej kanapy, spryskiwaczy lamp (choć ma xenon),haka, ESP (w tym roczniku chyba i tak nie było), kagańca(poszła 280km/h wg gps) -mina kolesi w BMW 540 bezcenna, za paliwo zapłaciłem MasterCard :roll: :diabel:
Z niefabrycznych rzeczy jest sekwencja (nie wiem dokładnie jaka ale fajnie jeździ i nie ma z nią problemów, cb radio + Triflex, zamiast delty jest cd z mp3 sony, 4x dystans 15mm
Do zrobienia, odchwaszczenia, zmienienia lub włożenia w najbliższym czasie: spryskiwacze w zderzak + polakierowanie po zimowych przygodach, hak holowniczy (czasem coś ciągam, ale bardziej chodzi o rowery, bo z dachu to je może zdmuchnąć :mrgreen:) DVD jakieś ciekawe z ekranem wysuwanym + kamera cofania, uruchomienie klimy bo po zimie nie zaskoczyła :-(
Na koniec dodam do ekspertów: walona z kazdej strony :-P , malowana ze 3 razy :shock: w kraju 6 lat, ale mi się podoba, dobrze jeździ, rzadko strzela fochy , wszystko w niej działa, ma pełen serwis- full książkę, jedynego właściciela niemiaszka do momentu kuku z tyłu, wtedy to ją przytargali do kraju z licznikiem 162tyś :peace: teraz ma 240tyś
No i najważniejsze jakieś fotki :
http://dzidziagti.fotosik.pl/albumy/827348.html |
_________________ quattro rulez
V8 no free rides, gas or ass!
http://www.motostat.pl/user-vehicles/15571 |
|
|
|
|
|
|
|
Grain
Moje A8
Rocznik: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Adam
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Maj 2010 Posty: 241 Skąd: Chojnice
|
Wysłany: 2011-04-05, 17:19
|
|
|
Gratuluje autka bardzo ładny i zadbany egzemplarz 8-)
Widze , że jeździsz z fotelikiem z tyłu proponuje zakup pokrowca na fotel kierowcy ;-)
Ps. chyba specjalnie posprzątałeś do zdjęć , wjechałeś mki teraz na ambicje.......jade na myjnie :roll: |
_________________ Było S8....:(
|
|
|
|
|
|
|
|
dzidzia
Moje A8
|
Wysłany: 2011-04-05, 17:35
|
|
|
słońce wyszło, trzeba było odchwaścić po zimie, założyć letnie gumki, myjnia, wosk, ochrona diamentowa :shock: (cokolwiek to znaczy), odkurzacz, trochę plaka, jakieś ściereczki do skór(junior ma coraz dłuższe giry i ostro butuje, ale uświadamiam go ze będzie dziedzicem, wiec stara się nie syfić, ale wiemy jakie są dzieciaki 8-) ). Zacząłem o 9 rano, skończyłem o 16 no a efekt pracy widać. Przed tymi zabiegami wstyd by było go pokazać ;-), teraz wygląda jak AUDI
PS. Sam znaczek przedni jechałem pastą tempo prawie 20 minut (nasze super solone zimą drogi), nawet nie wiedziałęm ze może sie tak błyszczeć :-D |
|
|
|
|
Grain
Moje A8
Rocznik: 2004
Imię: Adam
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Maj 2010 Posty: 241 Skąd: Chojnice
|
Wysłany: 2011-04-05, 18:02
|
|
|
dzidzia napisał/a: | PS. Sam znaczek przedni jechałem pastą tempo prawie 20 minut (nasze super solone zimą drogi), nawet nie wiedziałęm ze może sie tak błyszczeć |
To tak jak u mnie znaczek był nawet lekko zielony :shock: zamiast tempo polecam pastę 3G trochę droższa ale i efekt dłużej utrzymany |
_________________ Było S8....:(
|
|
|
|
|
|
|
|
SERGIO
Moje A8
Rocznik: 2007
Silnik cm3: 2.0
Skrzynia: DSG
Zasilanie: ON
Imię: SERGIO
Jeżdzę: VW PASSAT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 24 Paź 2009 Posty: 297 Skąd: Pomorskie
|
Wysłany: 2011-04-06, 07:10
|
|
|
Ładna sztuka + efekt zabiegów = cud, miód i orzeszki
Sam zmieniałeś radio? Ja właśnie radyjko już mam teraz czekam na przesyłkę z modułem i separatorem antenowym i ramką (mam nadzieję że będzie pasowała). A ty swoją jak dobierałeś bo na alledrogo pełno tego i nie wiadomo jaką wybrać? |
|
|
|
|
dzidzia
Moje A8
|
Wysłany: 2011-04-06, 08:00
|
|
|
z ramką to fakt jest kłopot bo wszędzie na aukcjach piszą ze jest do a4,a6,a8 co jest nie prawdą, ja radyjko przekładałem z poprzedniego auta gdzie tez było bose wiec wsio miałem prócz ramki właśnie bo w a4 jest inaczej ta kieszeń rozwiązana i ramki przykręcasz do boków a w naszych autach muszą być takie:
http://allegro.pl/adaptor...1510112688.html
z płaskim tyłem wciskane. No i może być potrzebny pilnik, u mnie dziura była tak ciasna ze nie mogłem wcisnąć radia z kieszenią i musiałem trochę pilnikować. Miejsca jest na tyle mało ze bardzo ułatwia sprawę zwalenie boczków z konsoli, wtedy można ładnie upchnąć kabelki :mrgreen: |
|
|
|
|
|
|
|
Mad_MAX [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-04-06, 09:56
|
|
|
Gratki. ;-)
No i niech ktoś powie , że auto z 96 roku nie może wyglądać pięknie Jak się dba to się ma ;-) |
|
|
|
|
dzidzia
Moje A8
|
Wysłany: 2011-04-06, 10:24
|
|
|
:oops:
Jak miło, tylko zona marudzi ze wielki, ze nie ma gdzie zaparkować, ze nic nie widać do tyłu, ze chleje ile mu wleje. A tu: same miłe słowa DZIEKOWAC :-P |
|
|
|
|
|
|
|
SERGIO
Moje A8
Rocznik: 2007
Silnik cm3: 2.0
Skrzynia: DSG
Zasilanie: ON
Imię: SERGIO
Jeżdzę: VW PASSAT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 24 Paź 2009 Posty: 297 Skąd: Pomorskie
|
Wysłany: 2011-04-06, 10:33
|
|
|
Moja też marudziła do chwili jak nie pojeździła trochę, teraz nie ma żadnego problemu, szczególnie że problem z parkowaniem rozwiązałem montując czujniki parkowania. Od tego momentu moja żonka mówi że parkowanie 8-semką tyłem to pryszcz :-P |
|
|
|
|
Mad_MAX [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-04-06, 11:27
|
|
|
Zamontuj kamerę , a dopiero zobaczysz jaka jest przyjemność dojechać komuś na 1mm do zderzaka heheheh , każdy wylatuje z auta z przerażeniem w oczach hehehe |
|
|
|
|
|
|
|
123mielony
Moje A8
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tiptronic F1
Zasilanie: PB
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: D3
Pomógł: 47 razy Wiek: 47 Dołączył: 20 Maj 2009 Posty: 1828 Skąd: Biłgoraj
|
Wysłany: 2011-04-06, 18:41
|
|
|
dzidzia napisał/a: | Jak miło, tylko zona marudzi ze wielki, ze nie ma gdzie zaparkować, ze nic nie widać do tyłu, ze chleje ile mu wleje. |
To zupełnie przeciwnie do mojej żony,moja kocha duże wózki z dużymi silnikami a to że więcej palą to coś za coś.Twoja żona musi pogadać z moją to już jej wyjaśni co dobre.
Wracając do ósemki to kawał dobrej roboty,bardzo ładnie się prezentuję ta Twoja audiczka. |
|
|
|
|
robertas
Moje A8
Rocznik: 1997
Zasilanie: PB
Imię: Robert
Jeżdzę: A8 D2, D3, Allroad, 80
Pomógł: 17 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 1605 Skąd: ślask
|
Wysłany: 2011-04-06, 19:22
|
|
|
dzidzia, fajny wózek, słuchaj... mam pytanko co do tego separatora antenowego..., po co go montujesz? No i powiedz jaki jest efekt z nim i bez niego... znaczy sie jak odbiera fm. Bo ja borykam sie ze słabym odbiorem fm w rns-e, jak dla mnie zbyt słabym, i podejrzewam ze jest to związane z instalacją antenową w aucie, są jakieś zakłócenia, jak co to pisz do mnie na PW z każdym info :mrgreen: |
_________________ Klimatyzacja problem Audi.
Amortyzatory, sprężyny, drążki, wahacze, łączniki, stabilizatory Audi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|