|
Autor |
Wiadomość |
CzAjU84
Użytkownik
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 1.9
Skrzynia: Manual
Zasilanie: ON
Imię: Mariusz
Jeżdzę: VW
|
Wysłany: 2015-08-15, 17:00 Jak sprawdzic przebieg
|
|
|
Sluchajcie...tak sobie przegladalem neta i wpadl mi filmik jak gosc rzekomo sprawdza +/- przebieg auta. Hmm nie mam takich mozliwosc w swoim aucie ani a8 haha ale wy mozecie. Ja osobiscie za bardzo nie chce w to wierzyc... Co o tym wy sadzicie?? Sprawdzcie u siebie i piszcie. Podobno kilka % moze sie roznic...u goscia wyszlo 9%. www.youtube.com/watch?v=DWNaBN1kEew |
|
|
|
|
|
|
|
ernesto
Moje A8
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line
Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2015-08-15, 22:06
|
|
|
Bzdura, średnią prędkość można sobie ustawić jaką się chce. Na tym filmie ta średnia prędkość jest wyznacznikiem, a jest ona kasowana przez użytkownika.
Jeden sobie ustawi średnią prędkość 100 a następny 20
To nie jest sposób na wyznaczenie stanu ani przebiegu auta.
Tłumaczę raz jeszcze dlaczego. Ponieważ jeśli skasuje w menu średnią prędkość i przejadę ileś kilometrów wolniej to ECU zarejestruje średnią prędkość mniejszą co za tym idzie mniejszy przebieg niż na zegarze. Tak jak to jest w filmiku.
A wystarczy złapać średnią prędkość z jazdy autostradowej czyli wyjdzie w granicach 100 km/h i już po tych dziwnych czarodziejskich wyliczeniach wykaże, że na zegarze jest 160 kkm a tu nagle wychodzi 300.
To jest totalna bzdura.
Równie dobrze można by sobie wyliczyć który facet ma większą sprawność seksualną po przez liczbę włosów łonowych. |
_________________ Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci Ernesta.
Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.
|
|
|
|
|
|
|
|
CzAjU84
Użytkownik
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 1.9
Skrzynia: Manual
Imię: Mariusz
Jeżdzę: VW
|
Wysłany: 2015-08-15, 22:40
|
|
|
Haha niezle ujete ernesto pisalem ze w to nie wierze ale uznalem to za cos ciekawego czym mozn sie podzielic bo przeciez takie rzeczy to tylko w erze <jezyk> a tak od razu sie zapytam urzywacie tych "tajnych" menu do czegos? Np tego zielonego? Mozna cos tam ciekawego (pozytecznego) zrobic? |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-08-16, 08:46
|
|
|
Zielone menu jest przydatne.
Erni to jak z ta sprawnościa sexualną-jest wieksza jak masz dużo włosów czy jak masz mało?? Bo teoretycznie czeste ocieranie trawe wytrze |
|
|
|
|
|
|
|
Preston81
Moje A8
Rocznik: 2000
Skrzynia: tiptronic FBG
Zasilanie: PB
Imię: Maciej
Jeżdzę: S8D2 AQH
Pomógł: 8 razy Wiek: 43 Dołączył: 14 Wrz 2011 Posty: 1805 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2015-08-18, 14:17
|
|
|
golcie kule panowie moja rada |
_________________ bądź sobą, wariatów też lubią |
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2015-08-18, 15:40
|
|
|
Tak samo można sprawdzić godziny pracy wielu innych podzespołów. Akurat MMIjest słabym wyznacznikiem bo działa również na postoju. A prędkość średnią jak napisał kolegą wyżej jest kasowalna co znaczy że nie wiemy jak ktoś przed nami zap****lał. |
_________________ Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG |
|
|
|
|
|
|
|
simon68
Moje A8
Rocznik: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Simon
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 3 razy Wiek: 45 Dołączył: 19 Kwi 2014 Posty: 64 Skąd: oświęcim
|
Wysłany: 2015-08-19, 12:46
|
|
|
tylko panowie weźcie jedną rzecz pod uwagę, jak macie furę która według sprzedawcy np. z Radomia ma 160 tyś przebiegu, a MMI pokazuje że auto ma 9000 tyś godzin, to wtajemniczeni wiedzą że koleś ją pięknie na przebiegu skręcił, oszacujcie swoją średnią prędkość i już wiecie co i jak, nie trzeba jej czytać z kompa pokładowego !!!!!!
do wszystkiego trzeba z głową i nie ma sztywnego scenariusza ........ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|