|
Autor |
Wiadomość |
Unseen
Moje A8
Rocznik: 2016
Silnik cm3: 2967
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: A
Jeżdzę: A8 D4 Black Edition 2017
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 20 Lip 2017 Posty: 111 Skąd: UK
|
Wysłany: 2018-01-24, 04:50
|
|
|
panton napisał/a: |
niestety taki urok czarnego lakieru.... 30min po umyciu widać jak siadł kurz i robi się szary... utrzymanie tego lakieru w dobrej kondycji to ciężki temat.... podobnie jak z białym... dlatego ciekawą alternatywą jest 6Y / Z7S Daytona Grey Pearl lub jakiś ciemny kolor jak W3 / Y8S Argus Brown Metallic |
Za pierwszym razem zastanawialam sie pare dni nad wyborem koloru, mam probki do tej pory. Daytona Grey niby dedykowany do S8, ale nie chcialam miec szarego srodka i zewn, zbyt nudne. Brazowy nie wchodzil w gre, granatowego nie moglam znalezc na zywo. Ze srebrnego jestem zadowolona, nawet jak jest brudny, to bardzo nie widac, zwykle najgorzej wyglada tyl od blota/sniegu, itp. Dealer niby wrzucil tam jakas ochrone lakieru za darmo, ale trudno powiedziec czy to w czyms pomaga czy nie, bo wiadomo jaka to jest jakosc uslugi.
Jakby mi powiedzieli przy ostatniej promocji, ze zostal tylko czarny, to nie wiem czy bym wziela. Na szczescie zostal tylko srebrny, ktora akurat chcialam. |
_________________ Spalanie Audi S8 D4 2015
Spalanie Audi A8 D4 3.0 TDI 2017
|
|
|
|
|
|
|
|
eed
Moje A8
Rocznik: 2011
Silnik cm3: 3.0
Imię: Piotr
Jeżdzę: A8L D4
Pomógł: 1 raz Wiek: 45 Dołączył: 09 Mar 2012 Posty: 223 Skąd: Gryfino - Aukra
|
Wysłany: 2018-01-24, 08:45
|
|
|
Unseen, zgadzam sie z Toba w 100 procentach srebrny najlepszym kolorem,
a co do tego Havana? to bardzo fajny kolorek widzialem na zywo i mi sie podoba. |
|
|
|
|
|
panton
Moje A8
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 3.3
Imię: Łukasz
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 33 razy Wiek: 46 Dołączył: 15 Kwi 2012 Posty: 1008 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2018-01-24, 09:59
|
|
|
Unseen, Daytona Grey z Twoim szarym środkiem w byłej S8 nie łączyłbym się dobrze - to fakt
srebrny najlepszy do brudu (bezapelacyjnie) ale w A8/S8 ma jedną wadę.... w srebrnym giną wszystkie chromy.... lusterka satynowe w S8 zlewają się z kolorem nadwozia co zupełnie nie daje efektu... przy kolorach ciemnych lub czarnym wszystkie chromy, fajnie odcinają się na aucie i to tworzy fajną linię A8/S8
podsumowując - nie ma rozwiązań idealnych
ciekawym rozwiązaniem jest S8 Plus w kolorze srebrnego matu a wszystkie chromy w kolorze piano, plastiki i inne elementy w karbonie - daje to bardzo ciekawy efekt
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|