Jak to w końcu teraz jest, bo każdy mówi inaczej?
Kupując nowy telefon komórkowy rozładowujecie baterię do końca a potem ładujecie 12h czy to już dawno nie prawda i nowe baterie LI-ION nie mają z tym problemu, a wręcz przeładowywanie wpływa niekorzystnie na ich żywotność i sprawność :?:
Może ktoś wie więcej od przeciętnego użytkownika komórki i może mi doradzić. Właśnie za 2-3 dni odbieram nowy telefon i tak mi przyszlo do głowy ze generalnie na 100% nie wiem jak to jest?
Dzięki
_________________ serce bije w takt V-Acht :diabel:
Rocznik: 1994
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronik CML
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Darek
Jeżdzę: A8 D2 Pomógł: 26 razy Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 954 Skąd: mazowieckie
Wysłany: 2010-08-28, 17:48
Ja dla przykładu zawsze pierwszy raz rozładowuję baterię do zera, a potem ładuję do pełna. Robię to po to aby ją sformatować. Kiedyś trzeba było to robić kilka razy. Nie mam żadnych problemów z bateriami przez 2/3 lata. Choć i tak dłużej się z reguły nie trzyma telefonu. Bardziej obcykani ode mnie tak mi radzili więc coś w tym jest. Ale może niech się jeszcze inni wypowiedzą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum