|
Autor |
Wiadomość |
panton
Moje A8
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 3.3
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Łukasz
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 33 razy Wiek: 46 Dołączył: 15 Kwi 2012 Posty: 1008 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2018-09-09, 10:48
|
|
|
maciu, Niemcy, Francja - w tych krachach to działa... sprawdzone na przykładach znajomych... to nie republika bananowa jak Polska, gdzie można rżnąć głupa a o najprostszy temat procesować się 10-15 lat bo polskie sądownictwo to szambo... bez kontroli wyłapią Cię, że poruszasz się autem z PL (mają swój wywiad, społeczeństwo niemieckie jest też tak wychowane, że wszystko...szybko melduje) |
|
|
|
|
|
|
|
danishow
Moje A8
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: TT 6 Gang
Zasilanie: PB
Imię: Daniel
Jeżdzę: Touareg V8 420KM
Pomógł: 130 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Sty 2015 Posty: 3733 Skąd: Leiningen - DE
|
Wysłany: 2018-09-10, 17:55
|
|
|
dice111 napisał/a: | Ale z tego co wiem to chyba od kalifatu zależy. |
Tak było ale się zmieniło, teraz we wszystkich Landach obowiązuje to samo prawo odnośnie poruszania się w DE na obcych tablicach.
Możesz jeździć autem zarejestrowanym np. na mamuśkę czy stryjka czy też brata ale wcześniej czy później wyłapią cię z tłumu i zapłacisz za cały okres pobytu w DE
...co zazwyczaj kończy się sprzedażą auta by móc zapłacić nie mały rachuneczek. |
_________________ MOJE A8 - WYDECH |
|
|
|
|
|
|
|
klark
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 2000
Skrzynia: Manual
Zasilanie: PB
Imię: Jan
Jeżdzę: D2
|
Wysłany: 2018-11-02, 13:43
|
|
|
Zauważcie,że obecna władza celuje w jedną grupę wyborców i robi to na koszt innej grupy wyborców, która to grupa i tak by na nich nie zagłosowała. Nie ma więc większego sensu zabieganie o ich głosy, bo i tak to nic nie da.
Firmy sobie poradzą, po prostu podniosą koszta oferowanych produktów czy usług, a zapłacą za to konsumenci końcowi.
Warto też jeszcze doczytać, ciekawy artykuł na temat zaległości względem zus i us. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|