Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Microauta  
Autor Wiadomość
Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2015-09-06, 21:16   

No niestety ale tak jest i popieram wasze ubolewanie. Jednak wykorzystując sytuacje postaram sie aby moja matka jesli dojrzeje do tego pomysłu całkiem nie stanowiła zagrożenia.

wujoo933 
Moje A8

Rocznik: 1997
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Piotr
Jeżdzę: A8 D2
Wysłany: 2015-09-06, 21:28   

Ja się tylko zastanawiam czemu policja robi łapanki na kierowców, a na takich rowerzystów nie ? Większość bez świateł, kasków, karty rowerowej. A i teraz to im prawie wszystko wolno, jedzie po ulicy zamiast po drodze rowerowej dojedzie do skrzyżowania, jest czerwone światło to nie czeka tylko wpada na chodnik przejedzie przez przejście dla pieszych i później znowu na drogę to jest chore! Mogą nas wyprzedzać z prawej strony, raz miałem taki przypadek że Matka chciała wysiąść z auta a akurat staliśmy w korku otwiera drzwi a tu bum, i rowerzysta zdziwiony że ktoś mógł otworzyć drzwi.

Wybaczcie jeżeli uraziłem któregoś rowerzystę, nie mówię że wszyscy tacy są ale duża większość tak jeździ...

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2015-09-06, 21:37   

Nie no dramat. Ostatnio kilka razy przed switem wyruszałem w trase,jakiez było mje zdziwienie gdy w ostatniej chwili(dzieki xenonom) zauwazałem tych nieoswietlonych i nie mających żadnego odblasku gagatków na rowerach radosnie podążających do pracy...

Czesto taki ziomus czy ziomalka pedałuje po jezdni blokujac ruch a sciezka rowerowa tuż obok pusta. ja dostał bym zdrowy mandat za jazde po ścieżce rowerowej...

robertas 
Moje A8

Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Robert
Jeżdzę: A8 D2, D3, Allroad, 80
Wysłany: 2015-09-06, 22:20   

Dokladnie, a ponoc jak glosi kodeks, wyprzedzanie z prawej strony to manewr zakazany wedlug kodeksu ruchu drogowego... Ja czekam na moment kiedy piesi i rowerzysci beda mieli pierwszenstwo przed pociagiem na przejazdach kolejowych... Ta kupiona telewizja trabi jak ktos kogos potraci na przejsciu dla pieszych otaczajac kierowce mianem mordecy, zabojcy czy tez innego kawala ch... A ogladajac wiele tych potracen winny byl sam pieszy wchodzac na przejscie czytajac ksiazke nawet nie spogladajac czy cos jedzie itd... Nie wiem... jestem mlody, ale w szkole uczono mnie ze zanim przejdzie sie przez ulice to trzeba spojrzec w lewo, prawo, lewo i jak nic nie jedzie to wtedy mozna przechodzic... Co sie kuzwa teraz dzieje to ja nie wiem... Wbijaja temu ciemnemu narodowi ze jak wchodzi na przejscie to ma pierwszenstwo przed 40t tirem i tir sie musi zatrzymac jak on bedzie na przejsciu... Musi i koniec... Ja nie wiem, po co fizyka w szkole byla... Media kreuja ten narod i wbijaja ciemnym masom to co chca... Polska lyknie wszystko wbrew zdrowemu rozsadkowi :/

uszek 
Moje A8

Rocznik: 2000
Imię: Mateusz
Wysłany: 2015-09-06, 22:25   

robertas napisał/a:
yprzedzanie z prawej strony to manewr zakazany wedlug kodeksu ruchu drogowego
Jesli jest korek to rowerzysta nie wyprzedza a omija i jest to zgodne z kodeksem drogowym.

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2015-09-06, 22:35   

robertas, trza z postepem iśc i prawa fizyki nie sa wazne w demokracji :D U nas sie to juz dziac zaczyna ale sa kraje w Europie gdzie to jest dawno jak hujlandia i tamtejsze swięte rowerowe krowy. Dlatego trza sie kamerować bo zwykle z przodu sie sporo dzieje.

Dobrze że te microcary sa dośc drogie bo bysmy na ulicach mieli iracki sajgon.

uszek, w tym przypadku tak ale musi uważac troche a nie gnac na pałe. W DE na autostradach w korku motocykliści sobie turlaja sie miedzy autami powoli a nie jak widziałem u nas sru srodeczkiem.

uszek 
Moje A8

Rocznik: 2000
Imię: Mateusz
Wysłany: 2015-09-06, 22:40   

Apophis napisał/a:
uszek, w tym przypadku tak ale musi uważac troche a nie gnac na pałe

Ktos kto otwiera drzwi powinien uwazac a nie rowerzysta. znow wszystko jest w kodeksie

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2015-09-06, 22:43   

Tak ale ja juz straciłem przez gnojka lusterko...

wujoo933 
Moje A8

Wysłany: 2015-09-07, 07:23   

A kto zwraca uwagę przy otwieraniu drzwi z prawej strony będąc na prawym pasie gdzie obok jest ścieżka dla rowerów i chodnik? Mnie najbardziej irytuje fakt ze rowerzyści jadą raz ulicą raz ścieżką a raz chodnikiem i nikt im nic nie robi.

Sam jeżdżę rowerem ale takich numerów nie odwalam,bo wiem jak to jest.

Korton 
Moje A8

Rocznik: 2004
Imię: Tomasz
Jeżdzę: a8 d3
Wysłany: 2015-09-07, 08:40   

Mnie zaintrygowaly parametry tych microcarow. 400-500cm szesciennych pojemnosci i moc 4-5 KM. Rozumiem, ze to jakos da rade sie toczyc, ale moc z tej pojemnosci - nie wiem jak oni to zrobili, silniczki 50cm3 maja po 3-4KM, w kosiarkach 125cm3 maja 6KM.

wujoo933 
Moje A8

Wysłany: 2015-09-07, 09:01   

Są dławione, tak samo jak teraz się dławi motocykle do kat a2. Czyli pewnie z odblokowaniem nie powinno być problemu. Jak ich widziałem to 70km/h to leciało. A ograniczenie mają do 45 jak motorower

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2015-09-07, 10:24   

One sie w miare ok musza rozpędzac do 45km więc moment maja ale moc zdławiona.

Odpowiedz do tematu