Autor |
Wiadomość |
CIERNI
Użytkownik
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 02 Cze 2009 Posty: 47 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 2009-06-06, 20:00 Moje wozidełko i kilka słów na jego temat ;)
|
|
|
Witam.
Moja historia z Audi zaczęła się od tego, że odkąd ujrzałem ten model autka to się zakochałem...Na początku nie było mnie jednak stać na takie autko, ale wiedziałem że kiedyś muszę je mieć i udało się Kiedy już uzbierałem kaskę i zdecydowałem się na zakup to zaczęły się poszukiwania wymarzonej A-ósemki ( w grę wchodziło autko tylko z zachodu, ponieważ wiadomo jak to w Polsce bywa...Po obejrzeniu kilkunastu "zajechanych" samochodów za niemałe pieniądze, stwierdziłem że trzeba szukać za granicą ). Nie było łatwo znaleźć samochód, który odpowiadałby mi w 100%. Poszukiwania trwały ok. 6 miesięcy i gdy już byłem zrezygnowany, nagle pojawiło się ogłoszenie z pewną A8 która odpowiadała mi pod każdym względem np. koloru ( zewnętrznego jak i wnętrza), przebiegu, silnika, wyposażenia itd. Wyszło tak, że zadzwoniłem po nią ok. godziny 13.00 a już na drugi dzień rano byłem po nią na zachodzie Niemiec - 1000km od domu ale było warto... Pomyślałem sobie że jak będę się długo zastanawiał nad kupnem to już może jej nie być, dlatego wyjazd po autko to była bardzo szybka akcja
Parę słów o autku: Jest to oczywiście Audi A8 FL rok prod. 2000; silniczek to 4.2 Pb V8 40v o symbolu AQF; skrzynia biegów to tiptronic o symbolu ECZ ( z możliwością zmiany biegów w kierownicy ). Audiolka jest dosyć dobrze wyposażona ( pakiet s-line itp.) i ma wszystko co jest mi do szczęścia potrzebne W chwili zakupu miała 122.000 km przebiegu i w środku była jak nowa. Jestem jej 3 właścicielem, dwóch poprzednich miało problemy ze spłacaniem leasingu, a więc została zabrana przez bank i stała ok. 2,5 roku z przerwami na placu ( stąd nieduży przebieg ). Ja mam ją od roku i jednego miesiąca i śmiga bez zarzutu
Oto kilka jej fotek:
To narazie na tyle ( jak znajdę trochę czasu i pogoda dopisze to porobię ładniejsze zdjęcia i wrzucę ).
Pozdrawiam Wszystkich. |
_________________ Audi A8 4.2 (AQF) FL quattro tiptronic
|
|
|
|
|
|
|
|
ATLAS
Moje A8
Rocznik: 2003
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Dawid
Jeżdzę: A8L D3
|
Wysłany: 2009-06-06, 22:02
|
|
|
Witaj, naprawdę jak na srebrną i kremowy środek to muszę przyznać podoba mi się (niecierpie srebrnego). Choć pewnie ciężko ją utrzymać w czystości... :roll:
A jak z naprawami? Co wymieniałeś? Jakie koszta? |
|
|
|
|
|
slavi16
Moje A8
Rocznik: 1998
Silnik cm3: INNY
Skrzynia: Manual
Imię: Sławek
Jeżdzę: Audi A6
|
Wysłany: 2009-06-07, 11:44
|
|
|
Świetne autko :!:
Bardzo ciekawa sesja zdjęciowa ;-) |
|
|
|
|
CIERNI
Użytkownik
|
Wysłany: 2009-06-07, 16:28
|
|
|
Hejka.
No z utrzymaniem czystości jest trochę roboty :-) głównie zimą lub jesienią kiedy jak wiadomo jest mnóstwo błota itp. ale w takim aucie aż chce się czyścić żeby było ładne :-D. W autku wymieniałem głównie części, które wymagają wymiany co jakiś czas czyli wszystkie filtry, olej w silniku, olej w skrzyni + filtr + uszczelka, niektóre wahacze itp. Ostatnio wymieniłem przepływomierz bo padł :-( i założyłem nowe oponki. Rozrząd był robiony w ASO w Niemczech przy 105.000 teraz mam ok. 133.000km także jeszcze trochę polatam. |
|
|
|
|
|
|
|
|
marta
Moje A8
Rocznik: 1999
Imię: Marta i Łukasz
Jeżdzę: A8 D2 , S6 C7
Pomogła: 8 razy Wiek: 39 Dołączyła: 13 Sie 2009 Posty: 162 Skąd: pomorskie
|
Wysłany: 2009-08-13, 17:09
|
|
|
Kolor tapicerki i ogólnie wnętrze w jasnych odcieniach.. Pięknie.. Na pewno jak będzie następna to z takim środkiem
A i takie pytanie... gdzie były robione fotki? ;p
Pozdrawiam |
|
|
|
|
pebo
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: BFM
Skrzynia: GQF
Imię: Krzysztof
Jeżdzę: A8L D3/A3 8L
Pomógł: 35 razy Wiek: 49 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1442 Skąd: B.Podl.
|
Wysłany: 2009-08-13, 21:13
|
|
|
Jak na takie oryginalne zestawienie kolorów to rzeczywiście bardzo ładna (lubię ciemne kolory). |
_________________ Bądź dobry jak chleb. |
|
|
|
|
|
|
|
CIERNI
Użytkownik
|
Wysłany: 2009-08-13, 22:07
|
|
|
marta napisał/a: | Kolor tapicerki i ogólnie wnętrze w jasnych odcieniach.. Pięknie.. Na pewno jak będzie następna to z takim środkiem
A i takie pytanie... gdzie były robione fotki? ;p
Pozdrawiam |
Hejka. Wnętrze w takim kolorze było jednym z priorytetów przy zakupie autka ;-) chciałem jeszcze z alcantarą ale nie wybrzydzałem jak znalazłem ten egzemplarz :-) Co do miejsca w którym robiłem fotki to pierwsze z nich ( bez kwiatków :-P ) były zrobione w drodze na półwysep za Puckiem po prawej stronie jest taki parking nad zatoką. Te z kwiatkami i wiatrakami były zrobione kawałek dalej jak się jedzie do Jastrzębiej Góry "skrótem" przez Łebcz, Tupadły... Ps. W najbliższym czasie chcę zrobić jakąś fajną sesję zdjęciową tylko brakuje mi czasu :-( , jak tylko mi się uda coś pstryknąć to wrzucę fotki. Pozdrowienia. |
|
|
|
|
|
marta
Moje A8
Rocznik: 1999
Imię: Marta i Łukasz
Jeżdzę: A8 D2 , S6 C7
Pomogła: 8 razy Wiek: 39 Dołączyła: 13 Sie 2009 Posty: 162 Skąd: pomorskie
|
Wysłany: 2009-08-14, 08:09
|
|
|
Noo na tym parkingu można ciekawe zdjęcia porobić..
Nasza Audica nie miała jeszcze żadnej sesji.. trzeba pomyśleć
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
Larous
Użytkownik
Silnik cm3: 4200
Imię: Hubert
Jeżdzę: Audi A6 C6
|
Wysłany: 2009-12-23, 10:29
|
|
|
ładna furka jak dla mnie to max |
|
|
maciu
Moje A8
Rocznik: 2006
Skrzynia: tip
Zasilanie: ON
Imię: Maciej
Jeżdzę: D3, (S8,A8,V8,S4)
Pomógł: 52 razy Dołączył: 19 Lip 2009 Posty: 2900 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2009-12-24, 00:03
|
|
|
ATLAS napisał/a: | Witaj, naprawdę jak na srebrną i kremowy środek ... |
kremowy? ja widzę szary... |
_________________ Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020 |
|
|
|
|
|
|
|
PEPOL D2
Moje A8
Rocznik: 1988
Silnik cm3: 5.0
Skrzynia: Automatyczna
Imię: Łukasz
Jeżdzę: Mercedes Benz 500 Sec
|
Wysłany: 2009-12-24, 11:58
|
|
|
Ładny środek .Ilu calowe masz felgi? Autko wygląda mi na lekko zglebione.
Jakie masz sprężyny?
|
|
|
|
|
CIERNI
Użytkownik
|
Wysłany: 2009-12-24, 15:20
|
|
|
PEPOL D2 napisał/a: | Ładny środek .Ilu calowe masz felgi? Autko wygląda mi na lekko zglebione.
Jakie masz sprężyny? |
Felgi są 18 calowe, dokładnie też mi się wydaje że jest lekko zglebione ;-) niestety nie mam pojęcia jakie są sprężyny na takich już było jak kupiłem... :-D |
|
|
|
|
|
|
|
|
rzeziol
Użytkownik
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronic
Imię: damian
Jeżdzę: audi a8
|
Wysłany: 2010-01-16, 18:24
|
|
|
czy ktoś w was mi pomoże chodziasz z tych wystawionych na necie jak bede szukal tej jedynej dla siebie,bo nastapi to w polowie roku,a cholernie nie chce sie wkopać .latam cieżarówkami po europie mam czasem możliwosc zajrzec tu i tam i nie wiem jak to bedzie czy internet czy szukasc w necie. :cry:
[ Dodano: 2010-01-17, 21:34 ]
male sprostowanie szukac w necie czy kupowac gazety lokalne z ogloszeniami i jeździć i oglądać |
_________________ rzeziol |
|
|
|
|
AMSTAFF
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4200
Imię: ADAM
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 13 razy Wiek: 46 Dołączył: 16 Lis 2009 Posty: 297 Skąd: ŁÓDŹ
|
Wysłany: 2010-01-17, 23:11
|
|
|
rzeziol napisał/a: | czy ktoś w was mi pomoże chodziasz z tych wystawionych na necie jak bede szukal tej jedynej dla siebie,bo nastapi to w polowie roku,a cholernie nie chce sie wkopać .latam cieżarówkami po europie mam czasem możliwosc zajrzec tu i tam i nie wiem jak to bedzie czy internet czy szukasc w necie. :cry:
[ Dodano: 2010-01-17, 21:34 ]
male sprostowanie szukac w necie czy kupowac gazety lokalne z ogloszeniami i jeździć i oglądać |
oczywiście że pomożemy ;-) każdy z nas był kiedyś w takiej sytuacji przed kupnem A8, a jeśli chodzi o ogłoszenia to łatwiej będzie wstępnie cokolwiek powiedzieć o tych umieszczonych w linkach które zaproponujesz,czyli internet, zawsze ktos coś ci wywróży wstępnie ze zdjęć. |
|
|
|
|
|
|
|
|