Autor |
Wiadomość |
daniell-gda
Moje A8
Rocznik: 2011
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: S-TRONIC
Zasilanie: ON
Imię: Daniel
Jeżdzę: Audi A8 D3 A8 D4
|
Wysłany: 2015-12-08, 11:41
|
|
|
Widzę że VanDyke się poskarżył na forum że otrzymał klapę ode mnie uszkodzoną?
Wysłałem mu klapę w stanie idealnym i zabezpieczona była bardzo dobrze (zawsze pakujemy bardzo dobrze i to każde wysyłki).
Paczki wysyłamy ubezpieczone i prosimy zawsze o sprawdzenie paczek przy kurierze (jak to są elementy karoseryjne) dodatkowo to podkreślamy!!! Żeby w razie czego ubiegać się o odszkodowanie od firm transportowych.
A VanDyke pisze do mnie wczoraj że rozpakował paczkę z września że jest uszkodzona!!???
nieźle??
I co mam mu zwrócić pieniądze za to ???
Chyba to jest jakas kpina....
Skąd ja mogę wiedzieć czy ta klapa się nie walał po warsztacie ???
Zarzut że mogłem podjechać do jakiegoś warsztatu Marka który jest oddalony ode mnie 10km,to też jest niezłe -jak by miał tak robić z każdą częścią to bym chyba zwariował i zbankrutował poza tym nie mam transportu własnego , ale mniejsza z tym.
Dołączam mail wysłany do mnie przez VanDyke :
''"Witam,
Dzisiaj rozpakowałem do montażu klapę, którą od Was kupiłem we wrześniu i zastałem taki oto widok jak na załączonych zdjęciach. Pomimo zabezpieczenia rogów styropianami kurier najprawdopodobniej pierdolnął dosyc mocno końcem i wykrzywił róg klapy. Moim zdanim klapa w takim stanie nadaje się jedynie na smietnik.
Skoro mieliscie do Marka 10km to nie mogliscie podjechać tam własnym transportem? Jak załatwimy teraz sprawę?
Pozdr,
Łukasz""
Z tego co mi pisał wynika że klapa była dobrze zabezpieczona a najprawdopodobniej pierdolnął kurier!!!?
Wiec mimo szczerych chęci nic nie pomogę koledze.
To co mogę zrobić to przy następnych zakupach mogę mu dać jakiś zajebisty rabat ale na pewno VanDyke jest obrażony więc nic już nie kupi u mnie.
To co mogę powiedzieć to przepraszam ze tak sytułacja miała miejsce nie z mojej winny tylko z twojej. |
|
|
|
|
|
|
|
VanDyke
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4700
Skrzynia: Quadra Track II
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Łukasz
Jeżdzę: Jeep Grand Cherokee
Pomógł: 11 razy Wiek: 41 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 783 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2015-12-08, 12:40
|
|
|
VanDyke się nie poskarżył tylko przedstawił sytuację.
Gdzie ja napisałem, że klapa była dobrze zabezpieczona?!
A co do stanu idealnego, jeżeli już pierzemy brudy i wyciągasz prywatne wiadomości, to i ja się pochwalę korespondencją z Tobą:
Do: PARTS2CARS <parts2cars@wp.pl>
Data: Środa, 9 Września 2015 15:55
Temat: Re: klapa S8 D3
Przelew za klapę poszedł - potwierdzenie w załączniku.
A następnego dnia, po zakupie klapy
Od: PARTS2CARS <parts2cars@wp.pl>
Data: Czwartek, 10 Września 2015 13:03
Temat: Re: klapa S8 D3
Oglądałem tą maskę. Ma dużo drobnych rys od myjni automatycznej. Nie
wiem czy było je widać na zdjęciach bo kolega je robił a ja nawet ich
nie widziałem. Dziś ją nadamy i jutro będzie na miejscu
Pozdr
Taki to stan idealny był Wnioski pozostawiam czytającym. |
_________________ Kontakt: nick + @wp.pl |
|
|
|
|
|
|
|
Preston81
Moje A8
Rocznik: 2000
Skrzynia: tiptronic FBG
Zasilanie: PB
Imię: Maciej
Jeżdzę: S8D2 AQH
Pomógł: 8 razy Wiek: 43 Dołączył: 14 Wrz 2011 Posty: 1805 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2015-12-08, 13:44
|
|
|
ale kolega sie nie pochwalił że klapa od wrzesnia nie była nawet odpakowana .... to zmienia postac rzeczy i to mocno |
_________________ bądź sobą, wariatów też lubią |
|
|
|
|
VanDyke
Moje A8
|
Wysłany: 2015-12-08, 13:53
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
panton
Moje A8
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 3.3
Skrzynia: Tiptronic
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 33 razy Wiek: 46 Dołączył: 15 Kwi 2012 Posty: 1008 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2015-12-08, 14:02
|
|
|
preston81 napisał/a: | ale kolega sie nie pochwalił że klapa od wrzesnia nie była nawet odpakowana .... to zmienia postac rzeczy i to mocno |
Ty tylko udajesz czy naprawdę taki jesteś?
moja klapa została zamontowana wczoraj u Marka więc leżała dłużej nierozpakowana.... jakie to ma znaczenie (reklamacje u kuriera pomijam) do tego, że źle została zapakowana i przyszła w takim stanie jak na zdjęciu? |
|
|
|
|
Preston81
Moje A8
|
Wysłany: 2015-12-08, 14:06
|
|
|
daniell-gda napisał/a: | A VanDyke pisze do mnie wczoraj że rozpakował paczkę z września że jest uszkodzona!!???
nieźle?? |
taki facepalm to powinno sie wkleic jak wyszlo ze klapa od wrzesnia lezala nie rozpakowana
i mowisz by inni uwazali , chyba wysylajac cos komus kto odpakuje to za 3 miechy
rozumiem ze nie zawsze jestesmy w stanie odebrac paczkę osobiscie i czesto ktos robi to za nas ktos kto moze nie miec pojecia co odbiera lub na co ma zwrocic uwagę to rozumiem ale zeby wybulic 1,8k za klape i nie sprawdzic jej od wrzesnia to dla mnie to szczyt ludzkiej głupoty , no chyba że nie jest tak jak Daniel pisze ... i dostales ja 2 dni temu i jest syf no to stanę po twojej stronie w 100% w tej sprawie i powiem że masz rację , sam dałem dupy podobnie z szybami przyszly zimą montowałem je na wiosnę lezaly tak jak przyszly ale 1 szt była rozwarstwiona (szyba podwójna) moja wina nie rozpakowalem nie kułem żelaza na gorąco , ale nawet nie wpadł bym na pomysł by tak sprawe przedstawiać na forum , ale moje szyby nie były az tak drogie jak twoja klapa przyznaję
mam małą faję ? nigdy ci to nie przeszkadzało w takim razie nie pozwolę ci się już na niej podciągać idz na trzepak |
|
|
|
|
|
|
|
emilus143
Moje A8
Rocznik: 1998
Skrzynia: automat
Imię: Emil
Jeżdzę: S8 D2, 90 B2
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Wrz 2014 Posty: 462 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 2015-12-08, 14:07
|
|
|
Moim zdaniem preston może mieć rację - z punktu widzenia sprzedającego z przedmiotem mogły dziać się różne rzeczy w okresie "leżakowania". |
|
|
|
|
Preston81
Moje A8
|
Wysłany: 2015-12-08, 14:13
|
|
|
medal ma zawsze 2 strony , ja jak napisalem dałem ciała podobnie jak VanDyke poprostu wierzylem ze jest wszystko ok , nie wiem co sie stało z szybą wy tez nie i sprzedajacy zapewne tez (skoro mowil ze była ok ) nie raz sie spotkałem z uwalonymi paczkami mozesz czasem zapakowac to w pianke i drewniana rame a cepy na rozdzielni i tak tym rzucają wiem co mowie bo widzialem taka rozdzielnie na byłym masterlinku ma -sa -kra zreszta byl nawet jakiss filmik btw jakim kurierem to szło ??
[ Dodano: 2015-12-08, 14:15 ]
dpd https://youtu.be/8cp9bccxTbA
gls https://www.youtube.com/watch?v=cGHDctMh1zs |
|
|
|
|
|
|
|
panton
Moje A8
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 3.3
Skrzynia: Tiptronic
Pomógł: 33 razy Wiek: 46 Dołączył: 15 Kwi 2012 Posty: 1008 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2015-12-08, 14:22
|
|
|
Cytat: | Wysłałem mu klapę w stanie idealnym i zabezpieczona była bardzo dobrze (zawsze pakujemy bardzo dobrze i to każde wysyłki). |
Daniel jakby była zapakowana idealnie jak to określiłeś to by dotarła cała to po pierwsze.
Po drugie - tak się złożyło, że miałem przyjemność rozpakowania klapy (robiłem to z Józkiem) i klapę zawinąłeś w miękką podsufitkę od jakiejś A8... później strecz a rogi były w styropianie...wszystko zaklejone tonami taśmy... więc uderzając taką paczką dostawała klapa czego doskonałym przykładem jest zagięty róg - zobacz jak on jest wywinięty...(???!!!)
Klapa moja, która przyszła z Wrocławia była zapakowana w taką dużą twardą opakowanie z tektury (coś ala muszla) a w niej była klapa zawinięta w folie bezbelkową, strecz i rogi, brzegi były zabezpieczone styropianem. W momencie kiedy kurier walił tą klapą o podłogę czy samochód to uderzenie przyjmowało sztywne, tekturowe opakowanie a nie klapa.
Dodatkowo folia bąbelkowa i styropian zabezpieczały przed uderzeniami i porysowaniem. Tutaj ewidentnie była paczka źle zapakowana / zabezpieczona.
Klapa od tej dyskusji nie wyprostuje się ale na przyszłość jak wysyłacie elementy typu zderzak, nadkola itp. to musisz to zamknąć w coś sztywnego, twardego, stelaż, ramę itp. by wszelkie uderzenia nie były przenoszone na wysyłany element.
Po trzecie - piszesz, że była w idealnym stanie to powiem Ci, że jest porysowana górna warstwa/część więc idealna to nie jest... w transporcie to nie powstało bo nie miało szans. oczywiście nie są to rysy do podkładu więc polerka / korekta lakieru powinna sprawę załatwić (przynajmniej usunąć większą część tych rysek).
Pech!! Zrozumiałe jest, że nikt tego nie planował ale na przyszłość co by uniknąć takich akcji trzeba to porządnie zapakować. |
|
|
|
|
VanDyke
Moje A8
|
Wysłany: 2015-12-08, 14:33
|
|
|
Panton, lepiej tego podsumować się nie da . Dodam jedynie, że nigdzie nie napisałem że klapa była przechowywana na obszarze warsztatu więc utnijcie te spekulacje z walaniem jej między nogami czy sprzętem.
Proponuję jeszcze raz przeczytać czego temat dotyczy bo piszecie jakieś totalne farmazony niezwiązane z tematem. |
|
|
|
|
|
|
|
emilus143
Moje A8
Rocznik: 1998
Skrzynia: automat
Imię: Emil
Jeżdzę: S8 D2, 90 B2
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Wrz 2014 Posty: 462 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 2015-12-08, 14:58
|
|
|
Hehe, Świetnie Sam dużo sprzedaję i mam czasem takie sytuacje, że towar jest uszkodzony bo coś tam... Z reguły zwracam wtedy połowę kosztów i każdy jest zadowolony.
Weźcie chłopaki kupcie po flaszce, spotkajcie się, dogadajcie - zawsze z każdej sytuacji jest wyjście, ludzie miewają gorsze problemy i z nich wychodzą |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-12-08, 15:06
|
|
|
Moja klapa leży nadal a rozpakowałem ja chyba po półtora roku
Przyzwolenie powiadasz??
Uważam że jesteśmy dorośli i za zakupy poprzez forum odpowiadamy sami(co jest ujęte w zasadach) Jedynie jak ewidentnie ktos kogoś wyjebie w powietrze np wysle cegłe zamiast jakiegoś zamówionego sterownika to po wyjasnieniu wszelkich opcji możemy ukarac tu tez danego usera.
Dosłownie wczoraj dzwonił do mnie w sprawie wała jeden z klubowiczów i sprawe (inną) wyjaśniamy. |
|
|
|
|
|
|
|
koziolek
Moje A8
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronic
Imię: Dawid
Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 02 Sty 2014 Posty: 438 Skąd: WLKP
|
Wysłany: 2015-12-08, 15:07
|
|
|
może uda się odratować tą klape... jest sporo dobrych fachowców |
|
|
|
|
Preston81
Moje A8
|
Wysłany: 2015-12-08, 15:46
|
|
|
nie po to chcial kupic idealną żeby wsadzac do swojej łajbudy takiego strupa a auto ma zacne wiec sama świadomość posiadania takiego elementu w aucie spac by mu nie dała (chyba) |
|
|
|
|
|
|
|
VanDyke
Moje A8