|
Autor |
Wiadomość |
adobedoka
Użytkownik
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: automat
Zasilanie: PB
Imię: Piotr
Jeżdzę: Audi S8
|
Wysłany: 2011-04-01, 19:15 [S8 D2 00
] Czy komuś też jeszcze skrzypi hamulec? A8/S8
|
|
|
masakrycznie skrzypi mi hamulec w audi S8 d2 ( tiptronic) nie wiem jak sie za to zabrac i czym to jest spowodowane. Możliwe ,że auto raczej bardzo mało jeżdzone , prawie caly czas stoi i może to jest spowodowane zastaniem samochodu ? jak myślicie.
adobedoka poprawiłem tytuł Twojego wątku - mam nadzieję, że następne które założysz będą nazwane już poprawnie czyli z użyciem odpowiednich tagów i zgodnie z regulaminem: http://www.a8team.pl/topics12/2943.htm
Pamiętaj, że tzw. [tagi] są jednym z podstawowych elementów przy zakładaniu nowego tematu - nie wpisujemy ich także "z palca" bo masz tam ich całą rozwijaną listę i z niej należy wybrać odpowiedni...
Piszesz o swoim konkretnym aucie czyli S8 które ma inny układ hamulcowy niż zwykle A8 więc tym bardziej tagi powinny być tutaj odpowiednie.
Ponadto piszesz o swoich hamulcach więc temat powinien znaleźć się raczej w dziale "Układ hamulcowy" a nie "Na każdy temat" - przenoszę więc tak jak na wstępie.
Pozdrawiam, FOSS |
|
|
|
|
|
|
|
pebo
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: BFM
Skrzynia: GQF
Imię: Krzysztof
Jeżdzę: A8L D3/A3 8L
Pomógł: 35 razy Wiek: 49 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1442 Skąd: B.Podl.
|
Wysłany: 2011-04-01, 19:27
|
|
|
Ale który hamulec Ci skrzypi? Przy konkretnym kole czy ogólnie wszystkie? Owszem, jeśłi długo stoi to tarcze pokryje rdza, ale to kwestia kilkunastu hamowań i tarcze przeczyści, klocki wyrówna. Inną przyczyna jest piszczenie, ale to najczęściej oznaka zużytych klocków (co czujnik Ci zasygnalizuje). Zapodaj troszkę szczegółów. |
_________________ Bądź dobry jak chleb. |
|
|
|
|
|
|
|
pioter
Master MOD
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Piotr
Jeżdzę: S8 D2 AHC
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1796 Skąd: Włocławek
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|