Witam. Drodzy forumowicze, zwracam się z zapytaniem, czy posiada ktoś z was schemat podciśnień do silnika AKJ. Ewentualnie może ktoś jest w stanie zrobić szczegółowe zdjęcia swojego silnika. Szczególnie chodzi o jego górę. U mnie większość tych przewodów została przez kogoś wcześniej zaślepiona (ten wychodzący z rury koło filtra powietrza, przy wtryskiwaczach itp.), a chciałbym to doprowadzić do stanu fabrycznego. Przezroczysty przewód jest teraz połączony z rurą od filtra powietrza, do tego udało mi się dojść po jakichś zdjęciach z Internetu...Jest zamontowana instalacja gazowa. Podsyłam trochę zdjęć.
Nie wiem co jest nie tak ze zdjęciami? Patrzyłem już ten temat, ale to jest inny silniki i jest chyba inaczej trochę. Jesteś w stanie powiedzieć czy rurkę numer 14 z drugiego schematu należy umieścić w tym regulatorze ciśnienia o numerze 41 ze schematu pierwszego?
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 4g
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Sebastian
Jeżdzę: A8 D2
Wysłany: 2021-03-17, 15:34
Masz tam podciśnienia na wtryski zrobione?
Ten zawór z przezroczystym wężykiem jest na 99% od wtrysków.
Podrzucę ci schematy, ale nie wiem czy dojdziesz po nich co i do czego.
https://imgur.com/a/RlRKW5R
A ten zawór o numerze 41 powinien mieć przepływ z przed przepustnicy do wtrysków prawdopodobnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum