|
Autor |
Wiadomość |
DANKOOO
Użytkownik
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Daniel
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 23 Gru 2014 Posty: 26 Skąd: Wschowa
|
Wysłany: 2016-02-23, 23:08 [S8 D2 99 LPG
] Zmiana przełożeń skrzyni S8 ECY -> ECZ
|
|
|
Witam
Poszukuję informacji na temat przekładki, zmiany przełożeń skrzyni bo :
1* Moja S8 99 ECY przy 130km/h ma 3tyś obrotów
2*Moja 2 A8 99 ECZ przy 130km/h ma 2 tyś obrotów
3*Mam uszkodzoną DTD
Więc chciałbym zmienić przełożenia w ECY na przełożenia z (ECZ, DTD niby są takie same)
Pytanie :
1*Jakie elementy trzeba zmienić ?? Na pewno most tył i mechanizm przedni, czy torsen tez ??
2*Z jakim mostem chodzi skrzynia DTD ??
3*Ma ktoś wgląd do przełożeń tych trzech skrzyń i mostów ??
Chcę zmienić ponieważ S8 używam wyłącznie na autostradach i przy 160 km/h mogę mieć 3 tyś obrotów a nie 4tyś jak mam teraz, zawsze oszczędność i dla silnika lepiej na mniejszych obrotach pracować .
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-02-24, 00:03
|
|
|
Ty musisz wszystko przerzucić w zasadzie te uszkodzona naprawić za pomoca czesci ze sprawnej-nie wiem czy gra warta świeczki na uzywanych cześciach(koszach) by było cacy musisz zrobic skrzynce remoncik. Tylny Dyfer musisz miec cywilny z 5hp z 4.2,konwerter z esy,sterownik z DTD/ECZ.
DANKOOO napisał/a: | Chcę zmienić ponieważ S8 używam wyłącznie na autostradach i przy 160 km/h mogę mieć 3 tyś obrotów a nie 4tyś jak mam teraz, zawsze oszczędność i dla silnika lepiej na mniejszych obrotach pracować . |
A ja przy 3 tys mam 180 <jezyk> |
|
|
|
|
|
|
|
DANKOOO
Użytkownik
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Daniel
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 23 Gru 2014 Posty: 26 Skąd: Wschowa
|
Wysłany: 2016-02-24, 07:37
|
|
|
Apophis napisał/a: | A ja przy 3 tys mam 180 <jezyk> |
Widzę manual wjechał od czego ta skrzynka ? jak spalanie ?, pewnie duzo mniej ;p |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-02-24, 13:20
|
|
|
Spalanie masz na nowym setupie w moim podpisie,skrzynka z V6 tdi. Jak latasz na trasy to nie braknie ci komfortu
Jak chcesz poczytac to jest temat o tym |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|