Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tip
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D2 Pomógł: 3 razy Wiek: 50 Dołączył: 14 Lis 2009 Posty: 166 Skąd: BTM
Wysłany: 2010-02-10, 14:55 [S8 D2 99
] Przekażnik do spryskiwaczy - gdzie go szukać??
Jak w temacie padły mi spryski lamp i szyby,wie może ktoś gdzie znajde ten przekażnik od nich?I przy okazji jeszcze drugie pytanko, myślałem że padł mi żarnik xenona ale po przełożeniu na drugą strone okazało sie że jest dobry,jak sprawdzić czy padła przetrwornica.Acha i powiadamianie o spalonej żarówce przestało działać :shock: Te auta chyba zimy nie lubią
Co do żarników miałem taką samą sytuacje. Wyciągnołem wtyczke wyczyściłem środkiem kontakt i świeci Wtyczki są dwie jedna na boku reflektora druga u dołu. Od xenonu jest ta u dołu.
Co do spryskiwaczy spróbuj posłuchać czy silniczek w pompce pracuje jeżeli nie sprawdź na wtyczce miernikiem czy pojawia się napięcie jak chcesz spryskiwacz - w ten sposób wyeliminujesz spaloną pompkę. Jeżeli napięcie nie dochodzi szukaj przekaźników, bezpieczników itd. Jeżeli silnik pracuje z nie psika to niesty albo wężyk gdzieś pękł i taką sytuacje miałem u siebie albo nie swiem ;-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum