|
Autor |
Wiadomość |
psr2
Użytkownik
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Kuba
Jeżdzę: S8 D2 FL
Wiek: 38 Dołączył: 05 Sty 2010 Posty: 31 Skąd: Mieszkowice
|
Wysłany: 2013-03-16, 08:51
|
|
|
Nie wiem już głupi jestem aż się wierzyć nie chce że moze to być łożysko.. Dzisiaj jeszcze poszukam coś może znajde.. Ale jak już będe wymieniał drugi raz łożysko to piastę też zmienię.. Jeszcze mi się przypomniało że jak to tak tłucze to jadąc po dziurach np w lesie wtedy z lewej strony słychać stuki..
Może jeszcze sprawdze przegub wewnetrzny..
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-16, 09:45
|
|
|
Będziesz rozbierał to nie kupuj a najpierw posprawdzaj. Jesli łozysko czy przeguby wydają takie dzwieki to na pewno dostrzeżesz co jest walnięte. Tylko z nowym wadliwym łozyskiem może byc tez problem bo odzywac sie może na początku tylko pod obciążeniem,z czasem sie zacznie rozpadac o ile to ono winne. |
|
|
|
|
|
|
|
psr2
Użytkownik
|
Wysłany: 2013-03-16, 11:14
|
|
|
Półośkie miałem jużdwa razy na stole raz jak zmieniałem przegub i raz jak łożysko, sprawdzałem przegub wewnetrzny to nie miał żadnych luzów tylko nie rozbierałem tej gumy.. Sprawdze dzisiaj.. |
|
|
|
|
psr2
Użytkownik
|
Wysłany: 2013-03-17, 13:26
|
|
|
Dzisiaj wyciągnąłem półoś całą kompletną od kolegi i dalej jest to samo.. :-( Juto jeszcze zamówię nową piastke koła i łożysko żeby mieć 100 % pewności że to nie jest to.. Ciąglę wykluczam też skrzynie, bo odgłos ewidentnie jest od strony koła, ale jak wymienie pozostałe części i dalej tak będzie to chyba będę musiał patrzec coś w tamtym kierunki, chociaż skrzynia pracuje bardzo dobrze..
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
psr2
Użytkownik
|
Wysłany: 2013-03-19, 16:33
|
|
|
witam, no i problem rozwiązany, gdybym od razu znalazł przyczynę to nic by mnie nie kosztowało ;-) Co się okazało, poluźnił się tłumik przy kolektorze, ale tak jak nim ruszałem to nic nie drgnął nawet, dopiero po zdemontowaiu katalizatora lewego było czuć luz na rurze wychodzącej z kolektora.. Stuki zaczynały się jak już auto było troszkę rozgrzane i uderzało minimalnie dosłownie o sanki(ławę).. Nigdy bym nie pomyślał że tak będzie to czuć na kole.. Dzisiaj zrobiłem 40 km i nic czyli chyba to była przyczyna ;-) mam taką nadzieję. Dziękuje wszystkim za podpowiedzi..
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-03-19, 16:50
|
|
|
Tego to bym sie nie spodziewał |
|
|
|
|
|
|
|
kmicic-lt
Moje A8
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Imię: Leszek
Jeżdzę: S8 D2 [AHC]
Pomógł: 4 razy Wiek: 44 Dołączył: 25 Paź 2011 Posty: 386 Skąd: 3-miasto/Oslo
|
Wysłany: 2013-03-19, 20:07
|
|
|
Heh, i kto by pomyslał. W końcu udało ci się temat ogarnąć :-) |
|
|
|
|
psr2
Użytkownik
|
Wysłany: 2013-03-21, 20:33
|
|
|
Tak w końcu już wszystko chodzi jak powinno ;-) Teraz mogę spać spokojnie ;-)
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|