|
Autor |
Wiadomość |
marekp750
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 6000
Skrzynia: 6HP, 5HP
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Marek
Jeżdzę: D3 W12, D2 W12, D2 V8
Wiek: 52 Dołączył: 11 Maj 2011 Posty: 1011 Skąd: k/Pruszcza Gd.
|
Wysłany: 2019-04-15, 08:39
|
|
|
Beretti napisał/a: | @marekp750 , Marku a nie pomyślałeś o takiej normalnej ludzkiej uczciwości, że jeden płaci i korzysta a drugi przylatuje na gotowe i też ma takie same prawa ? , czy to jest OK ? . Czy możesz oszacować w złotówkach pracę jaką wykonują organizatorzy , poświęcając czas na rzeczy zlotowe zamiast spędzić go z rodziną ? . To chyba o to chodzi , moim zdaniem tylko takie Fair Play nic więcej ..... |
Prosze Ciebie też o przeczytanie mojej wypowiedzi ze zrozumieniem.
Ktoś kto chce wpaść pogadać na 1h czy dwie nie bęedzie korzystać z tego
co wymieniasz, więc za co opłata? |
_________________ Marek
tel. 571 240 898
https://serwis-smp.pl/filmy/ABZ_1.mp4
https://serwis-smp.pl/filmy/BFM_1.mp4
https://serwis-smp.pl/filmy/BFM_2.mp4
https://serwis-smp.pl/filmy/BFM_ABT.mp4 |
|
|
|
|
|
|
|
pawelec
Moje A8
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Pawel
Jeżdzę: A8 D3
Wiek: 34 Dołączył: 03 Lip 2013 Posty: 98 Skąd: München/Geretsried/Łódź
|
Wysłany: 2019-04-15, 11:31
|
|
|
A ja też chciałem może przyjechać prosto z Monachium (1400km) i właśnie na 2h na sobotę bo naprawdę do końca nie wiem jak mi praca pozwoli i nie mogę aż tyle wybiegać w grafik
Czyli nie będę mógł, trudno się mówi
Marek ja wiem ze nie pijesz ale jak dojadę to flache trzeba będzie za zlot obalić |
|
|
|
|
|
|
|
Beretti
Moje A8
Rocznik: 2014
Silnik cm3: 3.0
Imię: Tomasz
Jeżdzę: A8 D4 HAVANA BLACK
Wiek: 57 Dołączył: 28 Maj 2016 Posty: 231 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2019-04-15, 11:45
|
|
|
marekp750 napisał/a: | Beretti napisał/a: | @marekp750 , Marku a nie pomyślałeś o takiej normalnej ludzkiej uczciwości, że jeden płaci i korzysta a drugi przylatuje na gotowe i też ma takie same prawa ? , czy to jest OK ? . Czy możesz oszacować w złotówkach pracę jaką wykonują organizatorzy , poświęcając czas na rzeczy zlotowe zamiast spędzić go z rodziną ? . To chyba o to chodzi , moim zdaniem tylko takie Fair Play nic więcej ..... |
Proszę Ciebie też o przeczytanie mojej wypowiedzi ze zrozumieniem.
Ktoś kto chce wpaść pogadać na 1h czy dwie nie bęzie korzystać z tego
co wymieniasz, więc za co opłata? |
Panie Marku , Marku , kolego , zlotowiczu , przepraszam Ciebie jeżeli uraziłem , nadepnąłem na odcisk lub nie potrafię czytać ze zrozumieniem , powiem tak :
ZAPŁACĘ ZA WSZYSTKICH KTÓRZY CHCĄ PRZYJECHAĆ NA 5 MINUT ALBO ZOSTAĆ NA CAŁY ZLOT . Jeżeli nie mają , nie chcą , nie rozumieją dlaczego !. ZAPŁACĘ , NIECH ZGŁOSZĄ SIĘ DO ORGANIZATORÓW i powiedzą że Beretti płaci , nie ma problemu .................. proszę o zakończenie tej dyskusji , temat do zamknięcia . Pisałem serio z pełną świadomością . |
|
|
pawelec
Moje A8
Rocznik: 2006
Imię: Pawel
Wiek: 34 Dołączył: 03 Lip 2013 Posty: 98 Skąd: München/Geretsried/Łódź
|
Wysłany: 2019-04-15, 12:05
|
|
|
Beretti tu nie chodzi o pieniądze tylko o zasady |
|
|
|
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Imię: Karol
Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2019-04-15, 12:30
|
|
|
"W imię zasad..." Coś tam
Wiem, że nie biorę udziału w złocie i mało mam do powiedzenia ale to trochę dziwne. Z mojego doświadczenia wiem, że jak przyjeżdżałem sobie na zlot samochodowy to bilet wstępu płaciłem taki jak wszyscy bez patrzenia czy na godzinę czy dwie. Taka stawka więc co zrobić.
Z drugiej strony rozumie Was ,że nie zamierzacie korzystać z tego wszystkiego a jedynie porozmawiać, obejrzeć auta itp. rozumiem ta ideę i popieram ale praw działania tego świata nie zmienicie jeśli sami nie zorganizujcie czegoś po swojemu. Niektórzy próbują. Sam nie raz na takich mniejszych i większych spotach bywałem a i niektórzy jak kolega Marek na lotnisku coś tam organizował z tego co wiem.
Ale chyba nie da rady powiedzieć np w plusie, że ja to bym tylko parę minut dzwonił i oddam kartę bo nie chce płacić za cały rok abonamentu.
Nie ma się też co czepiać poprawek. Poziom organizacji w stosunku do poprzednich Złotów jest dużo wyższy i wszyscy się uczą na błędach jakie popełniają. Wiem zasad nie zmienia się w trakcie gry ale nikt nie przewidział takiej sytuacji.
W sumie dyskusja wcale nie tak duży problem bo przypomnę że użytkując A8 chyba spotykamy się że znacznie większymi kosztami i raczej nie przyjemnymi w odwrotności do celu tego zlotu
Panowie, czy kiedyś Wy się nie będziecie kłócić?
Pozdro |
_________________ Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG |
|
|
|
|
Dżordż
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 3,7
Zasilanie: PB
Imię: Jerzy
|
Wysłany: 2019-04-15, 17:20
|
|
|
Organizatorzy niestety nie wpadli na to aby przeliczyć każdą godzinę zlotu na złotówki. Zakładając, że zaczyna się w piątek od 14 a kończy w poniedziałek o 12 to wychodzi 8 godzin piątku, po 24 godziny sob. i niedz. i 12 godzin poniedziałku- czyli razem 68 godzin oficjalnego zlotu. 100zł : 68godz.- daje to 1,5zł za godzinę zlotu. Ci, którzy mają zastrzeżenia do ceny za całość, niech wyliczą sobie ile wg. nich powinni zapłacić jak przyjadą w sobotę o 17 a wyjadą w niedzielę o 13. Wtedy będą zadowoleni i nie pokrzywdzeni. Zgodnie zresztą z zasadą, że jak się idzie do kina na film a bilet kosztuje za seans np. 30zł, to jak się ktoś spóźni i wejdzie w połowie seansu to powinien zapłacić połowę ceny, a jak zdąży na końcówkę filmu to odpowiednio jeszcze mniej, nie licząc oczywiście czasu jak lecą końcowe napisy bo to w każdym szanującym się kinie jest zawsze gratis. |
|
|
|
|
|
|
|
CINEK
Moje A8
Skrzynia: Tip.F1 GNU
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Wiek: 40 Dołączył: 07 Paź 2012 Posty: 4014 Skąd: Konstantynów Łódzki
|
Wysłany: 2019-04-15, 19:51
|
|
|
Zastanawiałem sie przed napisaniem tego postu, czy będzie poprawnie, używając sformułowania "zakaz wstępu" ... Ale stwierdziłem później, że zostawię akurat w ten sposób, aby zobaczyć jaki będzie odzew, skoro temat ostatnio ucichł, w zapisach nic się nie ruszyło, a co chwile dochodzą do mnie informację, że frekwencja będzie liczna bo ktoś przyjedzie na chwilę, bo akurat ma niedaleko....
Efekt osiągnięty na zasadzie, można by rzec ",uderz w stół a nożyce....itd..." dlaczego mnie to nie dziwi że Ci, którzy udziału w zlotach nie biorą, zawsze pierwsi podnoszą rękę przy tego typu "kontrowersyjnych" dyskusjach
Otóż wyjaśniam...ogólnie...bo nie mam zamiaru odpowiadać każdemu z osobna....
Z praktycznego punktu widzenia powinniśmy inkasować każda osobę, która będzie chciał uczestniczyć w zlocie w jakikolwiek sposób.
Nie muszę Wam tłumaczyć Panowie Marku i Łukaszku, że w życiu nie ma nic za darmo, i jak to mój dobry kolega mawia :
Cytat: | czasy się tak zmieniły, że już nawet na ulicy po mordzie za darmo nie dostaniesz |
tak i … czy za wydzielenie parkingu w hotelu, w miejscach docelowych przejazdu kolumną, ich obsługę, foodtruck'i, które będą na miejscu, kamerzystę, który uwieczni wszystko na filmie, jakiekolwiek inne dodatki do zlotu...za wszystko trzeba zapłacić. Na to są przeznaczone pieniądze z tzw. wpisowego, Wszystkich zapisanych uczestników zlotu...
I teraz np. przyjedzie taka osoba mieszkająca w sąsiedztwie na 1-2h, tylko pogadać, ale... wjechać na parking fajnie by było, napić się piwa ze znajomymi, np. (bo akurat jade jako pasażer), to akurat fajnie bo kamerzysta mnie nagra ... a może sobie wezmę udział w jakimś konkursie i akurat wygram... wracając do hotelu przejadę się kolumną i tam też zahaczę sie na kilka chwil pogaduszek...itp...
i tak jak Tomek napisał...chodzi o czystą ludzką uczciwość. Ja osobiście w 90% będę jechał tylko na sobote (rano wyjade i weczorem wrócę). Więcej zapłacę za sam przejazd z Łodzi i opłaty autostradowe, ale opłatę wpisową zapłacę jak każdy, ponieważ lepszy od innych nie jestem...
Wiem, że tym tematem zapoczątkowałem świadomie swego rodzaju konflikt, który wiadomo czym będzie skutkował, ale przynajmniej po raz kolejny dało to ogólny obraz ludzi, którzy rozumieją sens i cel takiego zlotu i tych, którzy wieczenie będą szukać dziury w całym, za co też dziękuję, ponieważ pomaga nam to z roku na rok uszczelniać takie dziury
Kończąc....
nikomu nie zabraniamy przyjechać na zlot, spotkać się, podyskutować z ludźmi, pobawić itp - to jest oczywiście bezpłatne...wjazd na parkingi, czy miejsca postojowe będzie oddzielony i wjechać sobie od tak, nie da się, podobnie z uroczysta kolacją czy innymi eventami. To czy ktoś będzie chciał zapłacić i korzystać ze wszystkich ogólnodostępnych atrakcji, pozostawiamy już do jego decyzji... |
_________________ to nie jest zwykły napęd...to
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
|
Wysłany: 2019-04-15, 20:58
|
|
|
marekp750 napisał/a: | Jak chcesz nie wpuszczeć ludzi w miejsca publiczne?
Publiczne - dostępne dla każdego |
A kto powiedział że to będzie miejsce publiczne?
marekp750 napisał/a: | Jeżeli nawet będzie wytyczony teren, gdzie będziecie Wszyscy stać to kto zabroni innym stanąć na tym terenie? A teren nie będzie prywatny... |
A skąd wiesz że to nie będzie teren prywatny?
marekp750 napisał/a: | Nie możesz zabronić nikomu wpaść i porozmawiać sobie z innymi. |
Naprawdę?...
Czyli powiedzmy że na terenie parku Prezydenta Ronalda Reagana w Gdańsku jakaś firma organizuje koncert grupy U2.
Jest to impreza zamknięta a wstęp jest tylko dla osób które kupią bilet i które spełnią inne warunki opisane w regulaminie imprezy.
Na tenże koncert poszło kilku twoich kumpli a ty, w trakcie koncertu, masz nagle ochotę o czymś z nimi pogadać.
Park ten jest terenem publicznym więc jak rozumiem wchodzisz tam jak swój do swego po swoje nie kupując biletu bo przecież jest to teren publiczny i nikt ci nie może zabronić, tak??
No to chciałbym zobaczyć jak tam wchodzisz
marekp750 napisał/a: | Sprecyzuj to w stylu: Ci co nie wpłacili pieniędzy to nie będą mogli brać czynnego udziału w zlocie (np. jeżeli jest zapewniony katering, jakieś zawody i inne konkursy, czy identyfikatorów itd., nie dostaną koszulki z Twoją podobizną). |
Poczytaj regulamin zlotu.
Idąc natomiast dalej w ten sam kretyński ton wypowiedzi to mogę zapewnić o jednym - na pewno nie dostaną koszulki z twoją podobizną
marekp750 napisał/a: | W złą stronę to idzie. Zaczynacie patrzeć na wszystko przez pryzmat pieniędzy a to pierwsza rzecz, która zabija fanów. |
A to jest bardzo ciekawy wątek i skoro wysnuwasz takie teorie to zapraszam do dyskusji...
A więc jakie pieniądze?
Skoro już zacząłeś to rozumiem że masz odwagę teraz to rozwinąć?
[ Dodano: 2019-04-15, 21:59 ]
panton napisał/a: | Gumi191 na jaki REGULAMIN się powołujesz? wersję oryginalną umieszczoną w dniu ogłoszenia "V OGÓLNOPOLSKI ZLOT AUDI A8" czy ten, który wczoraj Damian na kolanie poprawiał 4 razy? |
No to słucham panie mądra głowo - co dokładnie poprawiłem na kolanie i co tak istotnego zmieniło się w owym regulaminie?
Wskaż jakie to istotne zmiany nastąpiły w zapisach regulaminu i w jaki sposób wpłynęło to na tych "biednych niczego nieświadomych i już z góry oszukanych" uczestników zlotu i udowodnij, że ja to zrobiłem.
Czekam.
[ Dodano: 2019-04-15, 22:00 ]
drago_o napisał/a: | "W imię zasad..." Coś tam
Wiem, że nie biorę udziału w złocie i mało mam do powiedzenia ale to trochę dziwne. Z mojego doświadczenia wiem, że jak przyjeżdżałem sobie na zlot samochodowy to bilet wstępu płaciłem taki jak wszyscy bez patrzenia czy na godzinę czy dwie. Taka stawka więc co zrobić. |
No popatrz - skandaliczna sytuacja.
Ja w roku kalendarzowym odwiedzam bez mała kilkanaście różnych imprez motoryzacyjnych i na każdej z nich każą mi kupować bilet.
Noi teraz czuję się oszukany bo na wielu z nich nie byłem w pełnym wymiarze czasu i nie skorzystałem w pełni ze wszystkich atrakcji jakie oferował organizator.
Karol, takich jak my jest na pewno więcej.... może jakiś pozew zbiorowy zrobimy i zażądamy sowitego odszkodowania?
drago_o napisał/a: | ... praw działania tego świata nie zmienicie jeśli sami nie zorganizujcie czegoś po swojemu. |
No właśnie. Chętnych jakoś brak do organizacji takiego wydarzenia.
A tak się składa, że przez te 10 tak działania forum współorganizowałem większość różnych wspólnych klubowych imprez.
Ciekawym jest to, że przez te 10 lat najwięcej do powiedzenia w sprawach organizacyjnych mają ci którzy najmniej organizowali i najmniej brali w tym udział albo nawet wcale
drago_o napisał/a: | Panowie, czy kiedyś Wy się nie będziecie kłócić? |
Cóż, wszystkich nie da się zadowolić więc pewnie ten czas nie nadejdzie.
[ Dodano: 2019-04-15, 22:03 ]
Dżordż napisał/a: | Organizatorzy niestety nie wpadli na to aby przeliczyć każdą godzinę zlotu na złotówki. Zakładając, że zaczyna się w piątek od 14 a kończy w poniedziałek o 12 to wychodzi 8 godzin piątku, po 24 godziny sob. i niedz. i 12 godzin poniedziałku- czyli razem 68 godzin oficjalnego zlotu. 100zł : 68godz.- daje to 1,5zł za godzinę zlotu. Ci, którzy mają zastrzeżenia do ceny za całość, niech wyliczą sobie ile wg. nich powinni zapłacić jak przyjadą w sobotę o 17 a wyjadą w niedzielę o 13. Wtedy będą zadowoleni i nie pokrzywdzeni. Zgodnie zresztą z zasadą, że jak się idzie do kina na film a bilet kosztuje za seans np. 30zł, to jak się ktoś spóźni i wejdzie w połowie seansu to powinien zapłacić połowę ceny, a jak zdąży na końcówkę filmu to odpowiednio jeszcze mniej, nie licząc oczywiście czasu jak lecą końcowe napisy bo to w każdym szanującym się kinie jest zawsze gratis. |
Do tego dodam tylko jedno.
Ja też przyjeżdżam na zlot i chcę w tym zlocie uczestniczyć.
Chcę miło spędzić czas w gronie przyjaciół.
Wprawdzie wziąłem na barki organizację tegoż wydarzenia ale nie mam ochoty stać jak cieć na bramce i pilnować każdego jednego, że ten z tamtym to wjechał tylko na godzinę, tamte dwie są już od rana chociaż nie zapłaciły więc je trzeba izolować od kiełbasy, a tamtych trzech co przyjechało pięcioma samochodami to zmawiało się w krzakach, że zostaną do późnego wieczora żeby nachlać się za zlotowe i pokazać że i tak zrobią po swojemu.
NIE.
Jesteśmy ludźmi dorosłymi.
Ktoś nie chce przyjeżdżać bo mu atmosfera nie odpowiada, albo ludzie, albo pieniądze, albo wszystko na raz - to po prostu nie przyjeżdża. A jak ktoś chce przyjechać to powinien zapoznać się z regulaminem imprezy i się do niego dostosować i samemu, jak normalny dorosły człowiek, podejść do organizatora, zgłosić swoje przybycie i ujścić stosowną opłatę jeżeli takie są zasady.
Czy to jest takie trudne?
Ja yebie
I żeby była jasność w temacie, bo widzę że niektórzy mają tak zakute łby, że co jakiś czas powtarzają te same z doopy wyssane historie....
ZA ORGANIZACJĘ WSZYSTKICH ZLOTÓW, SPOTÓW, WSPÓLNYCH WYJAZDÓW INTEGRACYJNYCH PRZEZ 10 LAT KIEDY TU JESTEM NIE WZIĄŁEM ANI ZŁOTÓWKI A TO OZNACZA, ŻE POŚWIĘCIŁEM SWÓJ CZAS PRYWATNY I ZAWODOWY, SWOJE PIENIĄDZE, SWOJĄ RODZINĘ I SWOJE ZDROWIE NA TO ŻEBY TAKIE IMPREZY W OGÓLE SIĘ WYDARZYŁY !!! |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
Lechu
Moje A8
Rocznik: 2001
Skrzynia: Tipronic
Imię: Xxx
Jeżdzę: D2
Wiek: 39 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 666 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: 2019-04-15, 21:14
|
|
|
FOSS napisał/a: | tamte dwie są już od rana chociaż nie zapłaciły więc je trzeba izolować od kiełbasy, |
Będzie kiełbasa
FOSS napisał/a: | ŻE POŚWIĘCIŁEM SWÓJ CZAS PRYWATNY I ZAWODOWY, SWOJE PIENIĄDZE, SWOJĄ RODZINĘ I SWOJE ZDROWIE NA TO ŻEBY TAKIE IMPREZY W OGÓLE SIĘ WYDARZYŁY |
Jeżeli, ktoś już zaczyna wyliczać, to niech sam spojrzy w swój bilans czasu, poświęcony na organizacje czegoś dla nas wszystkich.
To jest kawał czasu i nie tylko, by coś takiego zorganizować . |
|
|
|
|
Preston81
Moje A8
Rocznik: 2000
Skrzynia: tiptronic FBG
Imię: Maciej
Jeżdzę: S8D2 AQH
|
Wysłany: 2019-04-15, 22:00
|
|
|
kurcze co to za temat to jest nasz zlot - spolecznosci a8 team bez niej nie ma nic, ja nie widze problemu ze koledzy wpadna na kilka godzin ?? jaki problem za co oni maja placic ? btw mozecie zjesc moja kielbase jak co ja nie przepadam za kielbasa
w tej kwesti jestem za kolegami ktorzy chca wpasc do nas na kilka godzin czy tez wiecej czy tez mniej
natomiast nie wiem po co udzielaja sie ci co nie jezdza na zloty czy tez nie maja 8 bo mieli kiedys w gnoju bo w gnoju ale kasta byla od 8 i co zlot zabieraja glos i wszystko jest na NIE a na zlocie typa nie ma ale do krytykowania , lapania za slowka tj pierwszy w kolejce co nie Panton ? |
_________________ bądź sobą, wariatów też lubią |
|
|
|
|
|
|
|
panton
Moje A8
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 3.3
Imię: Łukasz
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2019-04-15, 22:05
|
|
|
CINEK napisał/a: | i tak jak Tomek napisał...chodzi o czystą ludzką uczciwość. |
właśnie o tym jest cała dyskusja - kilka osób napisało, że wpadnie na 1-2h i zrobił się nowy projekt...i problem z hasłem "brak wstępu" a z tego co piszą osoby z okolic, które chcą przyjechać z ich strony nie ma żadnych oczekiwań odnośnie parkingu, piwa czy atrakcji w postaci konkursów... Oni z tych dobrodziejstw nie chcą korzystać.
FOSS napisał/a: | panton napisał/a:
Gumi191 na jaki REGULAMIN się powołujesz? wersję oryginalną umieszczoną w dniu ogłoszenia "V OGÓLNOPOLSKI ZLOT AUDI A8" czy ten, który wczoraj Damian na kolanie poprawiał 4 razy?
No to słucham panie mądra głowo - co dokładnie poprawiłem na kolanie i co tak istotnego zmieniło się w owym regulaminie?
Wskaż jakie to istotne zmiany nastąpiły w zapisach regulaminu i w jaki sposób wpłynęło to na tych "biednych niczego nieświadomych i już z góry oszukanych" uczestników zlotu i udowodnij, że ja to zrobiłem.
Czekam. |
Damianku ale po co te emocje? To nie jest potrzebne.
Piszesz, że nic istotnego w regulaminie nie uległo zmianie ale REGULAMIN od momentu ogłoszenia nie powinien zostać "dotknięty" bo regulamin określa zasady tej całej imprezy. Dotykając regulaminu dotykasz zasad i to rodzi obawy, że ja dzisiaj decydując się na udział w takiej imprezie nie wiem na jakich warunkach to wszystko będzie zorganizowane.... bo te warunki mogą ulec zmianie. Jeżeli chcecie:
CINEK napisał/a: | pomaga nam to z roku na rok uszczelniać takie dziury |
to uszczelniajcie ale nie w trakcie... rozumiem, że nie wszystkie sytuacji można przewidzieć ale na tydzień, dzień przed zlotem też będziecie "uszczelniali" bo coś wyjdzie o czym nie pomyśleliście?
I cały czas w dyskusji pojawiają się "argumenty", że ktoś kto nie uczestniczy lub nie uczestniczył w ostatnim zlocie nie powinien się wypowiadać. To może zróbcie wątek do którego będą mieli dostęp tylko uczestnicy poprzedniego Zlotu i po temacie. Robicie ogólną dyskusję by później pisać:
CINEK napisał/a: | dlaczego mnie to nie dziwi że Ci, którzy udziału w zlotach nie biorą, zawsze pierwsi podnoszą rękę przy tego typu "kontrowersyjnych" dyskusjach |
Preston81 napisał/a: | natomiast nie wiem po co udzielaja sie ci co nie jezdza na zloty czy tez nie maja 8 bo mieli kiedys w gnoju bo w gnoju ale kasta byla od 8 i co zlot zabieraja glos i wszystko jest na NIE a na zlocie typa nie ma ale do krytykowania , lapania za slowka tj pierwszy w kolejce co nie Panton ? |
|
|
|
|
|
Preston81
Moje A8
Rocznik: 2000
Skrzynia: tiptronic FBG
Imię: Maciej
Jeżdzę: S8D2 AQH
|
Wysłany: 2019-04-15, 22:15
|
|
|
panton napisał/a: | I cały czas w dyskusji pojawiają się "argumenty", że ktoś kto nie uczestniczy lub nie uczestniczył w ostatnim zlocie nie powinien się wypowiadać. To może zróbcie wątek do którego będą mieli dostęp tylko uczestnicy poprzedniego Zlotu i po temacie. Robicie ogólną dyskusję by później pisać: |
przestan sie czepiac do wszystkiego , wez przyjedz pogadaj jak czlowiek a nie tylko krytykujesz , ba przy kolejnym zlocie pomoz go organizowac i gitara i wtedy wszystko co napiszesz bedzie mialo sens i nawet ci przytakne
co do edytowania regulaminu na kolanie masz racje powinien byc napisany przemyslany od a do z w formie niezmiennej od poczatku do konca (nie sledze nie czytam nie potwierdzam)
panton wlec i pozniej oceniaj i krytykuj wszystko na NIE wtedy bede to rozumial, a tak twoje slowa sa zazwyczaj bezpodstawne , a dlaczego ? no dlatego ze cie tam nie bylo
i nie mowie ze nie masz czasem racji , bo w niektorych aspektach masz |
_________________ bądź sobą, wariatów też lubią |
|
|
|
|
|
|
|
CINEK
Moje A8
Skrzynia: Tip.F1 GNU
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Wiek: 40 Dołączył: 07 Paź 2012 Posty: 4014 Skąd: Konstantynów Łódzki
|
Wysłany: 2019-04-15, 22:29
|
|
|
panton napisał/a: | Oni z tych dobrodziejstw nie chcą korzystać. |
i jesteś tego w 100% pewien bo ktoś tak napisał czy powiedział? Przyjedzie 20 osób z pomorza na niby 1-2h i co mamy biegać za każdym i sprawdzać czy aby na pewno z niczego nie korzysta bo nie zapłacił... bzdura na maxa… albo godzisz się na warunki uczestnictwa albo dowiedzenia.. to nie jest spot regionalny pod tesco…
i tak jak napisałem wcześniej... przyjedzie kilkanaście osób aby tylko niby pogadać, ale w miejscu za które Wszyscy musimy zapłacić...i mamy robić komuś wyjątek bo mieszka obok... ???
panton napisał/a: |
I cały czas w dyskusji pojawiają się "argumenty", że ktoś kto nie uczestniczy lub nie uczestniczył w ostatnim zlocie nie powinien się wypowiadać. To może zróbcie wątek do którego będą mieli dostęp tylko uczestnicy poprzedniego Zlotu i po temacie. Robicie ogólną dyskusję by później pisać: |
dziwi Cię to? zamiast odezwać się z pomocną radą jak tu zrobić coś lepiej, usprawnić, to przez całą debatę o zlocie jest cisza, aż do momentu takiego właśnie tematu, gdzie od razu można jakąś krytykę posisnąć
panton napisał/a: | to uszczelniajcie ale nie w trakcie... rozumiem, że nie wszystkie sytuacji można przewidzieć ale na tydzień, dzień przed zlotem też będziecie "uszczelniali" bo coś wyjdzie o czym nie pomyśleliście? |
j.w. ja się uważam za amatora, który przy każdym zlocie uczy sie czegoś nowego... i najłatwiej jest krytykować, ale samemu sie zabrać za taką organizację … nie ma komu i idąc za takim podejściem :
panton napisał/a: | kilka osób napisało, że wpadnie na 1-2h... a z tego co piszą osoby z okolic, które chcą przyjechać z ich strony nie ma żadnych oczekiwań odnośnie parkingu, piwa czy atrakcji w postaci konkursów... Oni z tych dobrodziejstw nie chcą korzystać. |
to najlepiej nic nie robić, za nic nie płacić, ale fajnie będzie wziąć w takiej imprezie udział... |
_________________ to nie jest zwykły napęd...to
|
|
|
|
|
eed
Moje A8
Rocznik: 2011
Silnik cm3: 3.0
Imię: Piotr
Jeżdzę: A8L D4
Wiek: 45 Dołączył: 09 Mar 2012 Posty: 223 Skąd: Gryfino - Aukra
|
Wysłany: 2019-04-16, 10:27
|
|
|
drago_o napisał/a: | "W imię zasad..." Coś tam
Wiem, że nie biorę udziału w złocie i mało mam do powiedzenia ale to trochę dziwne. Z mojego doświadczenia wiem, że jak przyjeżdżałem sobie na zlot samochodowy to bilet wstępu płaciłem taki jak wszyscy bez patrzenia czy na godzinę czy dwie. Taka stawka więc co zrobić.
Z drugiej strony rozumie Was ,że nie zamierzacie korzystać z tego wszystkiego a jedynie porozmawiać, obejrzeć auta itp. rozumiem ta ideę i popieram ale praw działania tego świata nie zmienicie jeśli sami nie zorganizujcie czegoś po swojemu. Niektórzy próbują. Sam nie raz na takich mniejszych i większych spotach bywałem a i niektórzy jak kolega Marek na lotnisku coś tam organizował z tego co wiem.
Ale chyba nie da rady powiedzieć np w plusie, że ja to bym tylko parę minut dzwonił i oddam kartę bo nie chce płacić za cały rok abonamentu.
Nie ma się też co czepiać poprawek. Poziom organizacji w stosunku do poprzednich Złotów jest dużo wyższy i wszyscy się uczą na błędach jakie popełniają. Wiem zasad nie zmienia się w trakcie gry ale nikt nie przewidział takiej sytuacji.
W sumie dyskusja wcale nie tak duży problem bo przypomnę że użytkując A8 chyba spotykamy się że znacznie większymi kosztami i raczej nie przyjemnymi w odwrotności do celu tego zlotu
Panowie, czy kiedyś Wy się nie będziecie kłócić?
Pozdro |
[ Dodano: 2019-04-16, 11:33 ]
Oplata zlotowa jest za pokazanie sie na zlocie i czy to trwa 5 minut czy 3 dni jest taka sama 100 zlotych.
Jak czytam takie biadolenie "bo za duzo" to az sie slabo robi |
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
|
Wysłany: 2019-04-16, 17:00
|
|
|
panton napisał/a: | właśnie o tym jest cała dyskusja - kilka osób napisało, że wpadnie na 1-2h i zrobił się nowy projekt...i problem z hasłem "brak wstępu" a z tego co piszą osoby z okolic, które chcą przyjechać z ich strony nie ma żadnych oczekiwań odnośnie parkingu, piwa czy atrakcji w postaci konkursów... Oni z tych dobrodziejstw nie chcą korzystać. |
Jaki kuźwa nowy projekt?...
Po jaką cholerę wymyślasz takie bzdury rodem z telenoweli "Trudne sprawy" i oczerniasz innych?
Cytując wprost Regulaminu Zlotu
pkt.2a
Ogólnopolski Zlot Audi A8 organizowany jest tylko i wyłącznie dla osób zarejestrowanych na forum Polski Klub A8 oraz posiadających/użytkujących samochód Audi A8/S8, którzy po wniesieniu stosownych opłat, o których mowa w dalszej części regulaminu, otrzymują status Uczestnika Zlotu.
pkt.4
Każdy, kto chce wziąć udział w zlocie powinien spełniać warunki opisane w pkt 2 oraz zapisać się tylko w jednym poście, podając (bez prowadzenia tu dyskusji): ...
pkt.9
Poprzez "opłatę wpisową" należy rozumieć obowiązkową składkę w wysokości 100zł od osoby dorosłej (skończone 18 lat), ...
pkt.9a
Opłata wpisowa nie jest zaliczką za pobyt.
pkt.9e
Opłata wpisowa dotyczy każdego, kto chce uczestniczyć w zlocie niezależnie od długości pobytu.
pkt.9f
Brak Opłaty wpisowej będzie skutkował usunięciem z listy uczestników !
Tak więc nie wciskaj kretynizmów że "zrobił się nowy projekt...i problem z hasłem "brak wstępu"" bo nic takiego się nie wydarzyło.
Regulamin już od początku opisywał to wyraźnie.
Co więcej identyczny zapis w regulaminie był także rok temu więc widać wyraźnie, że nie jest to pomysł który powstał nagle, teraz, na potrzeby chwili.
Tutaj regulamin z roku 2018: https://www.a8team.pl/iv-...isy-vt25263.htm
panton napisał/a: | Damianku ale po co te emocje? To nie jest potrzebne.
Piszesz, że nic istotnego w regulaminie nie uległo zmianie ale REGULAMIN od momentu ogłoszenia nie powinien zostać "dotknięty" bo regulamin określa zasady tej całej imprezy. Dotykając regulaminu dotykasz zasad i to rodzi obawy, że ja dzisiaj decydując się na udział w takiej imprezie nie wiem na jakich warunkach to wszystko będzie zorganizowane.... bo te warunki mogą ulec zmianie. |
No, czyli jak zwykle nic konkretnego.
Miałeś wskazać w jakim zakresie dokonano zmian ale nie potrafisz tego zrobić.
Zobaczyłeś tylko na dole posta, że był edytowany więc od razu robisz burzę w szklance wody bo ty wiesz lepiej i już czujesz się oszukiwany chociaż nie możesz powiedzieć gdzie i w jakim zakresie. Już nie wspominając o tym że na zlot nie jedziesz więc ciebie to kompletnie nie dotyczy - ale oszukany już się czujesz.
I w związku z tym, specjalnie dla takich jak ty, na dole regulaminu znajdzie się dodatkowy punkt, że w przypadkach szczególnych Organizator ma prawo do zmiany regulaminu w każdej chwili i bez ostrzeżenia.
panton napisał/a: | ... to uszczelniajcie ale nie w trakcie... rozumiem, że nie wszystkie sytuacji można przewidzieć ale na tydzień, dzień przed zlotem też będziecie "uszczelniali" bo coś wyjdzie o czym nie pomyśleliście? |
A kto powiedział że o czymś nie pomyśleliśmy?
A może to ty o czymś nie pomyślałeś?... np. wypadki losowe... albo zmiany z tytułu umów z osobami trzecimi czy firmami czy instytucjami które w istotny sposób mogą mieć wpływ na przebieg imprezy.
O tym też nie możemy napisać czyli dee facto zmienić Regulaminu?
Więc informuję ciebie i pozostałych że TAK, jeżeli zaistnieje taka konieczność to nawet na tydzień przed rozpoczęciem Zlotu Organizator może wprowadzić jeszcze jakieś zmiany.
Dalej idąc w tym temacie poniżej przykład dnia dzisiejszego...
Rozmawiałem dzisiaj z Dyrekcją hotelu nt. opłat za dzieci.
W wyniku tych rozmów przesunięto nam granicę wieku z 3 do 6 lat gdzie dziecko w towarzystwie dwóch dorosłych osób hotel przyjmuje bezpłatnie.
Idąc za twoim tokiem rozumowania nie mam prawa zmieniać regulaminu a tym samym warunków w trakcie gry więc... różnica w opłatach, ładnych kilkaset zeta, ląduje w mojej kieszeni. Super
Otóż NIE.
Regulamin będzie zmieniony ponownie, osoby których ta zmiana dotyczy zostaną powiadomione, a tym którzy dokonali już pełnej wpłaty za zlot, pieniądze zostaną zwrócone.
A jak masz z tym problem to na przyszły rok oddaję organizację Zlotu tobie i pokaż jak to się profesjonalnie robi.
Unieś się honorem i zamiast klepać w klawiaturę jakieś z tyłka wyssane bzdety udowodnij, że potrafisz lepiej, sprawniej, taniej i w ogóle.
panton napisał/a: | I cały czas w dyskusji pojawiają się "argumenty", że ktoś kto nie uczestniczy lub nie uczestniczył w ostatnim zlocie nie powinien się wypowiadać. |
Po pierwsze nie "w ostatnim" tylko "w ogóle".
Po drugie...
Wygląda to tak samo jak ksiądz który prowadzi "nauki przedmałżeńskie" albo "przysposobienie do życia w rodzinie".
Już ja to widzę jak każdy ksiądz posiada bogate życiowe doświadczenie w zakresie życia małżeńskiego oraz utrzymywania i wychowywania dzieci.
To nawet nie jest śmieszne. To jest żenująco tragiczne.
[ Dodano: 2019-04-16, 18:04 ]
Lechu napisał/a: | Jeżeli, ktoś już zaczyna wyliczać, to niech sam spojrzy w swój bilans czasu, poświęcony na organizacje czegoś dla nas wszystkich.
To jest kawał czasu i nie tylko, by coś takiego zorganizować . |
No właśnie...
Skoro tak się liczymy z każdą złotóweczką i zaczynamy dyskusję co jest sprawiedliwe a co nie to mam propozycję...
Na etapie przygotowań do zlotu zrobiłem już dwie 2-dniowe wycieczki do Hotelu Astor aby uzgodnić z dyrekcją szczegóły i warunki pobytu oraz obejrzeć okolicę i sprawdzić co i gdzie można zorganizować.
Niestety widzę potrzebę aby w maju pojechać tam jeszcze raz - ze względu na odległość myślę, że ponownie z noclegiem.
Poza tym, podobnie jak w Zakopanem, do hotelu planuję przyjechać ze 2 dni przed zlotem aby dograć szczegóły.
W sumie daje to 8 dni poza firmą kiedy nie pracowałem.
8 dni po 8 godzin daje 64 roboczogodziny które straciłem na organizację zlotu.
Do tego dochodzą noclegi w hotelu, x4.
Do tego dochodzi koszt paliwa. Z Warszawy do Jastrzębiej Góry mam jakieś 430km czyli 3 wyjazdy licząc w obie strony to łącznie 2580km czyli w paliwie to jakieś 1000pln w zaokrągleniu do dołu.
Nie liczę tutaj czasu jaki spędzam na telefonie, na mailu czy po prostu przy kompie zastanawiając się nad tematami organizacyjnymi bo i tak jest to niepoliczalne.
Wszystko to co powyżej dotyczy wyłącznie organizacji zlotu więc skoro ma być wszystko policzone i ma być sprawiedliwie to poproszę od klubu tytułem zwrotu poniesionych kosztów kwotę:
- paliwo 1000pln
- 4 noclegi w hotelu ASTOR łącznie jakieś 520pln
- 64 roboczogodziny po stawce ca. 150pln brutto czyli jakieś 9600pln
Łącznie moje koszty oceniam na tą chwilę na jakieś 11.100pln.
Kwota jest zaniżona ale trudno, niech będzie moja strata.
Jak mi to zapłacicie to przyjmuję na siebie obowiązek zapłacenia wpisowego za każdego kto przyjedzie na zlot tylko w sobotę na kilka godzin.
To jak, zrobicie jakąś zrzutkę?
Komu podać numer konta? |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|