Rocznik: 2005
Silnik cm3: 3,0
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Marcin
Jeżdzę: Audi A8 D3
Wysłany: 2014-05-10, 12:47 [D2 97 4.2PB
] Praca skrzyni po remoncie sprzęgła hydrokin
Witajcie,
mam pytanie - po remoncie sprzęgła hydrokinetycznego zauważyłem że przy kick downie powyżej 4500 obrotów moja maleńka zaczyna się trząść i to nie z zimna
jest to tylko przy bardzo wysokich obrotach i maksymalej redukcji... Ja osobiście podejrzewam że może to byc coś z ciśnieniem a idąc dalej ze sterownikiem skrzyni...
moje pytanie jest następujące - czy można to jakos we własnym zakresie zrobić czy muszę udac sie do jakiegoś magika który wyjmie sterownik i będzie w nim grzebał.... orientuje się ktoś co z tym fantem zrobić?
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4.2
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Adrian
Jeżdzę: A8 D2, Mercedes Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 11 Maj 2014 Posty: 90 Skąd: DE Hessen
Wysłany: 2014-05-14, 23:17
Może brakować mocy, np. niedostateczna ilość paliwa. Może podczas regeneracji sprzęgła krzywo zespawali albo nie jest wyważone. A może ten kto wymieniał konwerter podczas składania nie dokręcił wszystkich śrub mocujących skrzynię do silnika. Może coś z podporą wału. Trudno pomóc na odległość. Jeśli wcześniej przed naprawą sprzęgła te objawy nie występowały to moim zdaniem powinieneś pojechać do warsztatu gdzie dokonywana była naprawa i niech szukają usterki do skutku.
Pzdr.
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 3,0
Zasilanie: ON
Imię: Marcin
Jeżdzę: Audi A8 D3
Wysłany: 2014-05-16, 09:42
Dzięki za odpowiedź kolego, no własnie byłem u gościa i powiedział że może to być wina sterownika który po naprawie lekko oszalał i nie dobiera odpowiedniego ciśnienia... Nie wiem teraz co z tym fantem zrobić bo jak sobie smigam spokojnie lub po kick downie dodaję gaz z wyczuciem tego efektu nie ma...
zastanawiałem sie jeszcze ewentualnie nad poduszkami pod silnikiem... co o tym sądzicie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum