|
Autor |
Wiadomość |
kojot1
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: paweł
Jeżdzę: S8 D2
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Kwi 2010 Posty: 74 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2014-05-18, 23:19 [S8 D2 99
] Wymiana hamulców przód na RS6
|
|
|
Od kilku dni cieszę się nowymi hamulcami na przedniej osi , większość posiadaczy d2 wie że hamulce to bardzo słaba strona tych aut , w końcu po długich poszukiwaniach udało zakupić się kompletny zestaw na przód od audi rs6 c6 . Zestaw jest używany ale w bdb stanie i taki właśnie szukałem bo koszta nowych tarcz są bardzo wysokie a nie uśmiechało mi się płacić za same tarcze prawie 4 tyś. co najlepsze zestaw pasuje praktycznie beż żadnych przeróbek , jedynie co trzeba zmienić a raczej przerobić to uchwyt do czujnika klocków i wężyków hamulcowych z czym mój mechanik poradził sobie bez problemu , w sumie na cały montaż poszło jakieś 6 godzin w tym zakup wężyków wyjazd do sklepu i po letnie koła bo okazało się że zimowe 18 cali są za małe , oczywiście wymiana płynu itp. tarcza ma 390mm zaciski są 6 tłoczkowe wszytko pracuje poprawnie i oczywiście hamowanie zdecydowanie teraz to inna bajka zestaw nie grzeje się przynajmniej jak na razie nie udało mi się go przegrzać, a mam wrażenie że im bardziej rozgrzany tym lepiej hamuje .
|
|
|
|
|
|
|
|
Fiko
Moje A8
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 5.0
Imię: Alfons
Jeżdzę: RS
|
Wysłany: 2014-05-19, 03:01
|
|
|
Pieknie, tego w D2 jeszcze nie widzialem . Z tylem tez cos bedziesz dzialal? |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-05-19, 06:25
|
|
|
Ja nie uważam żeby ori hamulce były tak bardzo złe zwłaszcza w S8.
CO do zestawu toi on jest z C6??
Robi wrażenie i na pewno robi też robote ale mimo wszystko kiedyś sie zużyje i wtedy zaboli-no ale warto |
|
|
|
|
kojot1
Moje A8
Rocznik: 1999
Imię: paweł
Jeżdzę: S8 D2
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Kwi 2010 Posty: 74 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2014-05-19, 10:57
|
|
|
tył teraz wygląda bardzo kiepsko, u mnie jest z tego co wiem 269mm na tyle i na pewno coś będę chciał zmienić , jeszcze nie wiem dokładnie na co . Z przodu miałem zaciski lucasa czyli 323mm i dla mnie to była kompletna porażka trzecie hamowanie i nie było już hebli w podłodze guma , kombinowałem z tarczami i klockami za każdym razem to samo jakieś płyny itp. najdłużej nie poddawał się zestaw ate ale po 10 tyś bicie już występowało , a nie jeżdżę tym autem sportowo po ulicach miasta , sami wiecie jakie są warunki non stop korki itp czasami coś można przydusić ale to sporadycznie .
ps. tak to jest zestaw z audi rs6 c6 |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-05-19, 11:29
|
|
|
No to wielu się ucieszy że tak łatwo można taki hebel zastosować. Ja szczytem marzeń miałem od C5 Ale od 6 lat na serii smigam i po wymianie już totalnie zajechanych hebli z przodu na zimi+ferrodo jestem zadowolony. |
|
|
|
|
Pszendza
Moje A8
Rocznik: 1997
Skrzynia: Manual
Imię: Przemek
Jeżdzę: A8/S8
|
Wysłany: 2014-05-21, 20:10
|
|
|
w tych zaciskach zapiekają sie tłoczki |
_________________ A8- nie dla idiotów !! |
|
|
|
|
|
|
|
kmicic-lt
Moje A8
Rocznik: 1998
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Leszek
Jeżdzę: S8 D2 [AHC]
Pomógł: 4 razy Wiek: 44 Dołączył: 25 Paź 2011 Posty: 386 Skąd: 3-miasto/Oslo
|
Wysłany: 2014-05-21, 20:20 Re: Wymiana hamulców przód na RS6
|
|
|
kojot1 napisał/a: | po letnie koła bo okazało się że zimowe 18 cali są za małe |
Tzn., że felgi 18 nie wchodzą? |
|
|
|
|
Przemek21
Moje A8
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: Manual
Imię: Przemek
Jeżdzę: S8 d2
|
Wysłany: 2014-05-21, 20:38
|
|
|
Bardzo dobry wybór mam podobny zestaw i taż jestem mega zadowolony ,bo tak jak ty uważam że org. hamulce w naszych autkach to niewypał, a miałem brembo bo latam s8
i również kobinowałem z tarczami i klockami a efekt i tak nie był zadowalający |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|