Autor |
Wiadomość |
VIGO
Użytkownik
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 3.3
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Norbert
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2015-06-29, 19:40 Dobry i uczciwy mechanik z okolic Zabrza
|
|
|
Poszukuje fajnego solidnego, czystego, i co najważniejsze normalnego mechanika z okolic Zabrza do wymiany kpl. zawieszenia przód. Kogo polecacie? |
_________________ Rób w życiu to na co masz ochotę a żyć będziesz szczęśliwie ... |
|
|
|
|
|
|
|
pb41ns
Moje A8
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: przemek
Jeżdzę: a8, a3 8l
Pomógł: 26 razy Dołączył: 28 Sty 2012 Posty: 1563 Skąd: osiek kuj-pomor
|
Wysłany: 2015-06-29, 20:22
|
|
|
siebie |
_________________ Doceniaj co masz..., walcz o co pragniesz.... |
|
|
|
|
|
|
|
Kosmy
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: 5hp24a
Imię: Maciej
Jeżdzę: S8 D2
Pomógł: 1 raz Wiek: 39 Dołączył: 12 Paź 2014 Posty: 177 Skąd: Sopot
|
Wysłany: 2015-06-30, 18:38
|
|
|
Powodzenia w poszukiwaniach aby nie matodą prób i błędów. My na pomorzu mamy |
|
|
|
|
robertas
Moje A8
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 4.2
Zasilanie: PB
Imię: Robert
Jeżdzę: A8 D2, D3, Allroad, 80
Pomógł: 17 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 1605 Skąd: ślask
|
|
|
|
|
|
|
|
VIGO
Użytkownik
|
Wysłany: 2015-07-03, 21:16
|
|
|
nie spieszy mi się az tak bardzo. Robertas masz na myśli siebie czy znasz kogoś? |
_________________ Rób w życiu to na co masz ochotę a żyć będziesz szczęśliwie ... |
|
|
|
|
robertas
Moje A8
|
|
|
|
|
|
|
|
VIGO
Użytkownik
|
Wysłany: 2015-07-06, 10:39
|
|
|
Dzięki za info
[ Dodano: 2015-07-08, 11:53 ]
Ten warsztat na Kingi 4 bym raczej nie polecił. Nie jestem osobą zmanierowaną żebyście nie myśleli ale jak stanąłem przed panią, chyba żona szefa albo pracownica i spytałem czy z Panią mogę porozmawiać o cenach to usłyszałem tak ale zaraz. No i ok. gdyby nie to, że czekałem i czekałem i czekałem aż w końcu przyjechał inny klient i też do niej poszedł a ona zaczęła z nim rozmawiać od razu. Myślałem, że mnie ch.. strzeli. Więc pojechałem bez focha i pożegnania. Tak się nie traktuje klientów. Przynajmniej ja bym tak nie potraktował. No nic szukam dalej. Ale chyba pogadam poważnie z Robertasem |
|
|
|
|
monster_1973
Moje A8
Imię: Adrian
Jeżdzę: A8 D2, Mercedes
Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 11 Maj 2014 Posty: 90 Skąd: DE Hessen
|
Wysłany: 2015-07-09, 22:50
|
|
|
Jestem zaskoczony Twoją opinią, znam ten warsztat od lat i zawsze byłem zadowolony. Znam ich jeszcze ze starego adresu i zawsze wszystko było w najlepszym porządku, może czasami trzeba było zaczekać ale usługa tip-top i na poziomie. Nawet skomplikowane naprawy nie były problemem, czego nie mogę powiedzieć o innych warsztatach.
Wątpię abyś w okolicy znalazł kogoś lepszego bo ósemkami już trochę jeżdżę i przetestowałem sporo "specjalistów".
Pozdrawiam.
Zrewidowałem swoją opinię i przyłączam się do grona niezadowolonych klientów.
Niestety okazało się że naciągał mnie od lat a ja miałem do niego zaufanie i polecałem go innym. Odkąd przestałem jeździć do tego warsztatu to skończyły się moje problemy z autem. Wcześniej gdy Polewczak naprawiał to jeszcze dobrze nie wyjechałem od niego, a już trzeba było wracać i znowu coś naprawiać. Zawsze w przystępnej cenie i bezproblemowo:) I tak mnie doił latami. Pomału i systematycznie.
Znalazłem przypadkowo ten stary post i postanowiłem go edytować, aby przestrzec innych przed tym warsztatem. |
|
|
|
|
|
|
|
AMSTAFF
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4200
Imię: ADAM
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 13 razy Wiek: 46 Dołączył: 16 Lis 2009 Posty: 297 Skąd: ŁÓDŹ
|
Wysłany: 2015-07-10, 10:27
|
|
|
VIGO napisał/a: | Dzięki za info
[ Dodano: 2015-07-08, 11:53 ]
Ten warsztat na Kingi 4 bym raczej nie polecił. Nie jestem osobą zmanierowaną żebyście nie myśleli ale jak stanąłem przed panią, chyba żona szefa albo pracownica i spytałem czy z Panią mogę porozmawiać o cenach to usłyszałem tak ale zaraz. No i ok. gdyby nie to, że czekałem i czekałem i czekałem aż w końcu przyjechał inny klient i też do niej poszedł a ona zaczęła z nim rozmawiać od razu. Myślałem, że mnie ch.. strzeli. Więc pojechałem bez focha i pożegnania. Tak się nie traktuje klientów. Przynajmniej ja bym tak nie potraktował. No nic szukam dalej. Ale chyba pogadam poważnie z Robertasem |
No tak... zachowanie Pani slabe... Ale na sama opinie o jakosci uslug nie za bardzo ma to wplyw. Czasem trzeba zacisnac zeby i tyle... |
|
|
Bugalon
Moje A8
Rocznik: 1998
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Imię: Wojtek
Jeżdzę: D2
Pomógł: 24 razy Wiek: 46 Dołączył: 26 Gru 2013 Posty: 789 Skąd: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 2015-07-10, 11:08
|
|
|
Ja bym zębów nie zaciskał. Brak szacunku dla klienta jest dla mnie jeszcze gorszy niż kiepska jakość usługi. Nawet jeśli usługa jest spartolona a szacunek dla klienta jest, to idzie się zawsze dogadać i sprawę załatwić. Nie dziwię się Norbertowi, tak samo bym postąpił na jego miejscu. W razie ewentualnej draki załatwianie cokolwiek z zakładem tak podchodzącym do klienta będzie zawsze problemem. |
_________________ Pozdrawiam Bugi
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali" |
|
|
|
|
|
|
|
monster_1973
Moje A8
Imię: Adrian
Jeżdzę: A8 D2, Mercedes
Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 11 Maj 2014 Posty: 90 Skąd: DE Hessen
|
Wysłany: 2015-07-10, 13:28
|
|
|
Bugalon napisał/a: | Ja bym zębów nie zaciskał. Brak szacunku dla klienta jest dla mnie jeszcze gorszy niż kiepska jakość usługi. Nawet jeśli usługa jest spartolona a szacunek dla klienta jest, to idzie się zawsze dogadać i sprawę załatwić. Nie dziwię się Norbertowi, tak samo bym postąpił na jego miejscu. W razie ewentualnej draki załatwianie cokolwiek z zakładem tak podchodzącym do klienta będzie zawsze problemem. |
Po prostu nie ma co się spinać. To że kolega miał czekać nie oznacza braku szacunku, skąd wiesz czy nie chcieli najpierw załatwić krótkich spraw z innymi klientami bo z autem kolegi zapowiadało się na dłuższą sprawę? Trzeba przeglądnąć dostępne części sprawdzić ceny i porównać to do jakości towaru i producenta aby wybrać to co klienta interesuje (stosunek jakości do ceny). Trzeba też auto wrzucić na podnośnik aby zobaczyć co jest uszkodzone. Przynajmniej tak to wygląda gdy ja tam jeżdżę. I czasami też muszę poczekać i to ze dwie godziny bo trzeba np. sprawdzić auto na podnośniku aby kupić to co potrzebne, a wszystkie podnośniki są zajęte. I trzeba czekać. Można też nie czekać i pojechać do domu albo umówić się na inny termin. Ale obrażać się?
Nie wiem dlaczego kolega miał takie przykre odczucie w stosunku do jego osoby, ja zawsze byłem zadowolony. |
|
|
|
|
robertas
Moje A8
|
|
|
|
|
|
|
|
VIGO
Użytkownik
|
Wysłany: 2015-07-12, 19:56
|
|
|
Monster jak by tu chodziło tylko o czekanie bo jest kolejka to nie ma sprawy bo wiele razy tak już czekałem na inne rzeczy ale mi chodzi o moim zdaniem totalną zlewkę klienta. Takie dała mi ta Pani odczucie. Nie jestem tak jak pisałem wyżej zmanierowany ale to można było naprawdę odczuć z Pani zachowania. Warsztat może i jest dobry ale ja nie lubię jak się traktuje klienta w taki sposób. Nie ma czegoś takiego, że Pani miała np. okres i nie miała humoru. To praca a w pracy z klientami trzeba ich tak traktować tak jak by się chciało samemu być traktowanym. |
|
|
|
|
PitBullRedNos
Użytkownik
Rocznik: 2000
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2016-08-08, 13:10
|
|
|
monster_1973 napisał/a: | Tutaj masz namiar:
Ryszard Polewczak, Królowej Kingi 4, Zabrze
Audi i VW ma opanowane do perfekcji, na pewno nie będzie się uczył się na twoim aucie.
Robi mechanikę i elektromechanikę. Wiosną remontowali silnik w Bentleyu W12. |
Ryszard Polewczak urzęduje w Zabrzu na Zaborzu ul. Królowej Kingi 4
Partacz, niedouczony cwaniak, pseudo fachowiec...
Uważa się za fachowca w grupie VW, Audi, Seat, Skoda co nie ma tak naprawdę nic wspólnego z rzeczywistością...
Źle ustawił rozrząd w mojej ósemce, uszkodził mi chłodnicę wody, zerwał gwint na śrubie w saniach i nie przyznając się do tego przykręcił dla niepoznaki w palcach aby to zakamuflować a co najgorsze zatarł mi silnik uszkadzając przewód chłodzenia oleju... :shock: :evil:
Znajomemu uszkodził dwie głowice w Audi A6 2.5 TDI 180PS ustawiając niepoprawnie rozrząd... :shock:
Innemu mojemu koledze sprzedał również Audi A6 2.5 TDI które pluło litrami oleju z silnika i skrzyni biegów... :shock:
Z tego co się później dowiadywałem ofiar jego głupoty było więcej, nawet dochodziło do mszczenia się poprzez naloty na jego warsztat grupy zamaskowanych mężczyzn... :wpale: :lol: :d Chociaż tyle bo mu się należy jak mało komu...
Więc OSTRZEGAM Was UWAŻAJCIE i przede wszystkim UNIKAJCIE tego warsztatu... Pozdrawiam.
P.S.
Bentleyu W12 wyjechał z warsztatu, to fakt ale szkoda że na lawecie !!! |
|
|
|
|
|
|
|
Wojcio77
Użytkownik
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 1.6
Skrzynia: Manualna
Imię: Wojciech
Jeżdzę: A4
|
Wysłany: 2016-08-11, 09:09
|
|
|
Ja polecam wam Pan Bartnikowskiego Mariana jest niesamowity. Ma swoja siedzibę prz ul. 11 listopada 145 w Zabrzu. Jest to najlepszy mechanik na ziemi Mi poleciła tego mechanika moja księgowa Kaliszewska. Potrafi doradzić i bierze nie dużo za robotę |
_________________ Wojcio |
|
|
|
|
|