Autor |
Wiadomość |
jordan233
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Sławek
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Kwi 2011 Posty: 1510 Skąd: GBY
|
Wysłany: 2011-04-13, 17:53 Kredyty samochodowe- ktoś brał??
|
|
|
Witam
Brał ktoś z klubowiczów na kredyt na zakup swojej A8?
Macie jakieś dobre sprawdzone banki?,które możecie polecić. |
|
|
|
|
|
|
|
labas
Moje A8
Rocznik: 2006
Zasilanie: ON
Imię: Maciej
Jeżdzę: A8 , A6
Pomógł: 10 razy Wiek: 59 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 610 Skąd: Pieniny
|
Wysłany: 2011-04-13, 17:56
|
|
|
Jeśli masz zdolność kredytową i czysty BIK, to w każdym banku dostaniesz.
Pozostaje kwestia prowizji i oprocentowania, ale to już sam musisz ustalić z bankiem. |
|
|
|
|
|
|
|
mazur6662
Moje A8
Silnik cm3: 4.0
Skrzynia: tiptronic
Imię: Krzysiek
Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Kwi 2010 Posty: 266 Skąd: Nowa Cerkiew
|
Wysłany: 2011-04-13, 18:06
|
|
|
ekspresem możesz załatwić w PDK Fiolet, albo Kredyt Bank, tak jak kolega labas napisał musisz wykazać zdolność kredytową i czysty BIK a potem to już z górki, żeby mieć niższe oprocentowanie i prowizje musisz posiadać 20% wkładu własnego, bez tego też dostaniesz kase ale na gorszych warunkach (wyzszy % i prowizja) |
|
|
|
|
jordan233
Moje A8
|
Wysłany: 2013-11-25, 16:49 kredyt
|
|
|
Odświeżę temat, czy biorąc kredyt w Polsce na samochód mam możliwość też kupna auta ,przykładowo z Holandii,Niemiec,czy tylko z terytorium Polski? |
_________________ https://www.facebook.com/...100089709813366
|
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-11-25, 16:54
|
|
|
Różne banki reguluja te zasade na wiele sposobów. Najprostsza rzecza jest kredyt konsumencki w kwocie takiej by CI wystarczyła. Wtedy nie masz kagańca na aucie a jedynie na koncie |
|
|
|
|
ernesto
Moje A8
Rocznik: 1996
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line
Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2013-11-25, 17:23
|
|
|
a najlepiej w ogóle nie mówić że bierzesz na samochód. Najpierw się rozeznaj czy dostaniesz takowy kredyt w poszczególnych bankach, co Ci będzie potrzebne itd. Czekasz i szukasz, jesteś gotowy brać dany egzemplarz idziesz do banku i załatwiasz sprawę. zawsze jest lepiej wziąć więcej by nie obudzić się z ręką w nocniku gdy auto bedzie potrzebowało wkładu finansowego na początku. Jeśli nie miałeś jeszcze nigdy nic na kredyt to może być problem bo nie widniejesz jeszcze w rejestrze. Może być tak że nie dostaniesz obiecującej sumy bo bank nie będzie wiedział czy jesteś wiarygodną osobą.
Jest na to sposób idziesz do sklepu np RTV AGD i bierzesz radio, żelazko, słuchawki, co kol wiek powyżej 150zl i prosisz by rozłożyli Ci to na raty, powiedzmy 3.
Po spłacie już widniejesz w rejestrze i możesz spokojnie ubiegać się o kredyt na lepszych warunkach. Unikaj chwilówek, jeśli masz konto w jakimś banku to najlepiej udać się do niego i tam pogadać. Dobrze jest brać kredyt z ubezpieczeniem, musisz się dokładnie wypytać jak kiedy i kto i dlaczego. Jeśli masz żonę, jeszcze lepiej we dwoje raźniej i przychylniej podchodzą do tematu. |
_________________ Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci Ernesta.
Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.
|
|
|
|
|
|
|
|
bunga bunga
Moje A8
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 3200
Skrzynia: Tip
Imię: Marcinkus
Jeżdzę: W221, 997
|
Wysłany: 2013-11-25, 20:45
|
|
|
Jako takich kredytów na zakup samochodu to już chyba nie ma.
Są pożyczki uzależnione od dochodów.
Po prostu idź do banku gdzie masz rach i zapytaj się ile dostaniesz.
Procent jest złodziejski w każdym. Jedynie obsługa się różni albo jest represyjna albo mniej.
Np tel przypominający o opóźnieniu za 50 zł! Lub monit listem za 100 zł!
Na pewno nie polecam grupy Getin i wszystkiego co ma dużo reklam w TV.
Polecam za to banki spółdzielcze. Jedynie jeszcze z nimi można się dogadać.
Nie polecam także leasingu na sam osobowe. Najdroższa forma finansowania w Polsce!
8-) |
_________________ Forum Audi A6 |
|
|
|
|
jordan233
Moje A8
|
|
|
|
|
|
|
|
Druss
Moje A8
Rocznik: 2000
Imię: Daniel
Jeżdzę: A8 D2 4.2 ; W203
Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Sie 2011 Posty: 290 Skąd: Grodzisk Maz
|
Wysłany: 2013-11-26, 16:52
|
|
|
Są kredyty na samochód nadal le nie wszystkie banki mają takie coś w ofercie.
Lepiej weż kredyt gotówkowy i kup auto jakie Ci pasuję i za jaką kwotę chcesz.
A co najważniejsze w papierach auta to Ty jesteś właścicielem a nie bank! I z autem możesz zrobić co chcesz.
Osobiście polecam ING-sam mam i nie narzekam.
Nie wiem czy czytałeś wymagania banków oferujących kedyty na auto, samochód nie może mieć wiecej niż 10lat itp. |
|
|
Horszczar
Użytkownik
Rocznik: 2007
Silnik cm3: 4,2
Imię: Tomek
Jeżdzę: D3
|
Wysłany: 2013-11-26, 17:26
|
|
|
Druss, muszę stwierdzić, że nie masz racji.
1. Kredyt gotówkowy będzie zawsze droższy niż samochodowy,
2. W papierach głównym właścicielem jesteś Ty a bank występuje jako współwłaściciel. Z autem możesz zrobić to co chcesz, nawet sprzedać uzyskując zgodę banku.
3. Do do wieku auta to niestety też ie masz racji, banki kredytują auta nawet do 16-stego roku życia , dla przykładu kupując auto 6 letnie możesz wziąć kredyt nawet na 10 lat.
Są różne banki i różne wymagania, ale nie taki diabeł straszny :-) |
|
|
|
|
|
|
|
|
ernesto
Moje A8
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line
Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2013-11-27, 09:31
|
|
|
Ja bałem się brania kredytu na samochód bo było swego czasu zamieszanie że po spłacie kredytu bank twierdził że kredyt nie został spłacony, jakieś machlojki z tym były. |
_________________ Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci Ernesta.
Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.
|
|
|
|
|
Druss
Moje A8
|
Wysłany: 2013-11-27, 09:40
|
|
|
Horszczar no właśnie kupując auto 6 letnie, a weż kup 12 letnie auto i powiedz że chcesz na 10lat - powiedzą - NIET.
Możliwe że masz rację z innymi rzeczami, pamiętam jak to było kiedyś. Wolę wziąść kredyt gotówkowy w porządnym banku.
Jordan jak będziesz dowiadywać się o kredyty, zwróć uwagę jaką będziesz miał kwotę całkowitą do spłacenia.
Np BZWBK ma tak fajny % że spłacisz prawie 2 razy tyle co pozyczyłeś.
Biorąc 25tyś musisz oddać 48tyś. |
|
|
|
|
|
stan
Moje A8
Rocznik: 2005
Skrzynia: Tip
Imię: Stanisław
Jeżdzę: A8 D3, V70 II
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Lip 2010 Posty: 138 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 2013-11-28, 12:21 Re: Kredyty samochodowe- ktoś brał??
|
|
|
jordan233 napisał/a: | Brał ktoś z klubowiczów na kredyt na zakup swojej A8? |
Kolego, w jakim celu chcesz kupić samochodu na kredyt? Jeśli do użytku prywatnego to moim zdaniem jest to pozbawione sensu ekonomicznego (w celach zarobkowych jeszcze mógłbym zrozumieć). Kupując za gotówkę takie truchło już trzeba mieć zaburzone logiczne myślenie, nie mówiąc o dodatkowych kosztach obsługi kredytu. Jeśli myślisz, że komuś tym zaimponujesz - jesteś w błędzie, dla swojej satysfakcji i chęci jeżdżenia "trochę" lepszym samochodem - nie warto. Ja wyznaję jedną zasadę, jeśli nie stać mnie na kupno jakiegoś produktu, tym bardziej nie stać mnie na spłatę zaciągniętego kredytu i odsetek od niego. Policz sobie utrzymanie a8, utratę wartości samochodu, ubezpieczenie AC, które w przypadku kredytu musisz mieć. Wynikiem będą b. wysokie koszty utrzymania i eksploatacji, zapewniam niewspółmierne do korzyści (nie wspominając, że możesz trafić babola, gdzie doprowadzenie do używalności spowoduje zaciągnięcie następnego kredytu). Kredyty są dla ludzi bogatych, którzy nie chcą czekać na dany produkt (a chcą go mieć natychmiast) ale ich stać na dodatkowe koszty - biednego niestety nie stać na dodatkowe wydatki. Jeśli do tej pory nie zaoszczędziłeś na samochód, powiedz mi jak nazbierasz na raty kredytu plus jego obsługę. JEST TO PRAKTYCZNIE NIEREALNE. Chyba, że dostałeś lepiej płatną pracę i policzyłeś, że podołasz. I jeszcze jedna sprawa, kredyt na mieszkanie, dom, działkę jestem w stanie zrozumieć (chociaż w wielu przypadkach zaciągnięty były bez sensu) ale na samochód, gdzie w czasie krótszym niż mgnienie oka możesz stracić wszystko a kredyt spłacić trzeba (nie liczysz chyba, że AC pokryje Ci straty). PRZEMYŚL TO NA CHŁODNO, na pewno na tym etapie znajdziesz więcej pozytywnych stron swego pomysłu ale zapewniam, że jak go zrealizujesz przekonasz się, że nie było warto. Tylko będzie już za późno. |
|
|
|
|
dice111
Master MOD
Skrzynia: Manual
Imię: AHC
Jeżdzę: S8 D2 MTM
Pomógł: 248 razy Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 5131 Skąd: Těšin
|
Wysłany: 2013-11-28, 14:13 Re: Kredyty samochodowe- ktoś brał??
|
|
|
stan napisał/a: | jordan233 napisał/a: | Brał ktoś z klubowiczów na kredyt na zakup swojej A8? |
(...)Kupując za gotówkę takie truchło już trzeba mieć zaburzone logiczne myślenie, nie mówiąc o dodatkowych kosztach obsługi kredytu. Jeśli myślisz, że komuś tym zaimponujesz - jesteś w błędzie, dla swojej satysfakcji i chęci jeżdżenia "trochę" lepszym samochodem - nie warto. Ja wyznaję jedną zasadę, jeśli nie stać mnie na kupno jakiegoś produktu, tym bardziej nie stać mnie na spłatę zaciągniętego kredytu i odsetek od niego. (...) |
|
_________________ Black Cars Matters |
|
|
|
|
|
|
|
Druss
Moje A8
|
Wysłany: 2013-11-29, 19:53
|
|
|
stan napisał/a: | na pewno na tym etapie znajdziesz więcej pozytywnych stron swego pomysłu ale zapewniam, że jak go zrealizujesz przekonasz się, że nie było warto. Tylko będzie już za późno. |
Mam takowy kredyt (gotówkowy) i nie narzekam i uważam że było warto.
Nie zarabiam wielkich tysięcy a daję rade.
Idąc tym tokiem rozumowania to najlepiej nie mieć żadnego auta tylko zbierać albo kupić coś na co Cię stać - tylko co ? - Prawie każde auto które pożadnie da dupy szarpnie po kieszeni. Weźmy np C4 jak padnie skrzynia bo mamy w automacie wraz z turbo i przeskoczy rozrząd to koszty też będą nie małe w naprawie - do dochodzimy do wniosku że niestać Nas nawet na stare C4...
Ty masz taką logikę-ok.
Pozdrawiam. |
|
|
|