Autor |
Wiadomość |
SPAM-husu [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-06-16, 00:32 [ALL] Lokalizator GPS
|
|
|
Czy orientujecie się w jaki sposób można zainstalować w samochodzie lokalizator GPS (pozwalający lokalizować samochód telefonem komórkowym) tak, by był zasilany z akumulatora?
Gdy podłaczyłem go do akumulatora bezpośrednio, to akumulator następnego dnia rozładował mi się. Dla testu podłaczyłem ten lokalizator do akumulatora w motocyklu i było to samo - na następny dzień akumulator rozładowany. |
|
|
|
|
|
|
|
mdamian
Moje A8
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D2 , A8 D3
Pomógł: 84 razy Wiek: 42 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 2107 Skąd: 3-miasto
|
|
|
|
|
|
|
|
mazur6662
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.0
Zasilanie: ON
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Kwi 2010 Posty: 266 Skąd: Nowa Cerkiew
|
Wysłany: 2011-06-16, 16:13
|
|
|
http://www.datasystem.pl/...,strona,50.html
w pracy mamy takie coś dokładność do 5m, nieważne czy auto będzie w tunelu czy w kontenerze i tak namierzą dużo nie kosztuje taki system i stała opłata też nie wychodzi drogo |
|
|
|
|
adrian949 [Usunięty]
|
|
|
|
|
|
|
|
SPAM-husu [Usunięty]
|
|
|
|
|
mazur6662
Moje A8
|
Wysłany: 2011-06-17, 08:22
|
|
|
telefony mają nr IMEI, unikalny dla każdego telefonu i nawet po zmianie karty policja jest w stanie namierzyć dany telefon, wystarczy że jest tylko włączony data system wciąga bardzo mało energii u nas w karetkach jest non stop włączony i nigdy nie było problemu z odpaleniem, myśle że się sprawdzi
[ Dodano: 2011-06-17, 09:26 ]
zagłuszacz też na to nie działa był nawet test tego w tvn turbo i autko zostało znalezione bez problemu nie wierzę zresztą w pro urządzenia z allegro zwykłe naciągactwo. mogę wymienić filtr powietrza w swojej D3 na K&N i napisać w ogłoszeniu profesjonalny tuning tak samo tam pro zagłuszacz made in china,a pewnie lepiej zagłusza mikser albo wiertarka od tego |
|
|
|
|
|
|
|
maciu
Moje A8
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tip
Imię: Maciej
Jeżdzę: D3, (S8,A8,V8,S4)
Pomógł: 52 razy Dołączył: 19 Lip 2009 Posty: 2900 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-06-17, 08:47
|
|
|
mazur6662 napisał/a: | telefony mają nr IMEI, unikalny dla każdego telefonu i nawet po zmianie karty policja jest w stanie namierzyć dany telefon, wystarczy że jest tylko włączony data system wciąga bardzo mało energii u nas w karetkach jest non stop włączony i nigdy nie było problemu z odpaleniem, myśle że się sprawdzi
[ Dodano: 2011-06-17, 09:26 ]
zagłuszacz też na to nie działa był nawet test tego w tvn turbo i autko zostało znalezione bez problemu nie wierzę zresztą w pro urządzenia z allegro zwykłe naciągactwo. mogę wymienić filtr powietrza w swojej D3 na K&N i napisać w ogłoszeniu profesjonalny tuning tak samo tam pro zagłuszacz made in china,a pewnie lepiej zagłusza mikser albo wiertarka od tego |
IMEI tez można zmienić, samo włączenie sprawy nie załatwia musi byc zalogowany
a firma o której mowa wyżej musi uzywać jednej z technologii dostepnej już na rynku
GPS, GSM etc. więc skoro zagłuszacz nie działał to uważam że zagłuszacz był do bani
albo zagłuszał nie to co trzeba
jak robisz swoje własne namierzanie to wychodzi ci taki lo-jack czyli musisz mieć
siec swoich odbiorników w całym kraju |
_________________ Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020 |
|
|
|
|
SPAM-husu [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-06-17, 11:02
|
|
|
zaletą tego lokalizatora jest to, że mają czujnik ruchu i przemieszczenia. Np. wyjeżdżam na parę dni i dostaję smsa, że mój samochód został przestawiony. Z telefonem komórkowym bym twgo nie miał. |
|
|
|
|
|
|
|
mazur6662
Moje A8
|
Wysłany: 2011-06-17, 15:12
|
|
|
Maciu nie zgadzam się z Tobą że IMEI można zmienić, to jest nr na stałe przypisany do telefonu tak jak nr seryjny. sprawdź pod baterią jest na 100% owszem tel można namierzyć tylko wtedy jak zaloguje się do sieci ale IMEI nie zmienisz |
|
|
|
|
sznink
Użytkownik
Rocznik: 1999
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Tomek
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2011-06-17, 16:21
|
|
|
mazur6662 napisał/a: | [ Dodano: 2011-06-17, 09:26 ]
Ja również oglądałem ten program (jeden z odcinków Raportu Turbo - chyba, że oglądałem inny). Firma poradziła sobie z tym problemem w ten sposób, że w momencie zniknięcia sygnału pojazdu wysyłana była ekipa ochrony do miejsca zdarzenia. |
|
|
|
|
|
|
|
mdamian
Moje A8
Rocznik: 2002
Jeżdzę: A8 D2 , A8 D3
Pomógł: 84 razy Wiek: 42 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 2107 Skąd: 3-miasto
|
|
|
|
|
SPAM-husu [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-06-19, 14:26
|
|
|
dodam jeszcze, że kiedyś miałem taki lokalizator zamontowany w innym samochodzie przez firmę, której płaciłem abonament za nadzór. Oni też jakoś podpięli zasilanie do akumulatora. |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2011-06-21, 08:02
|
|
|
husu napisał/a: | zaletą tego lokalizatora jest to, że mają czujnik ruchu i przemieszczenia. Np. wyjeżdżam na parę dni i dostaję smsa, że mój samochód został przestawiony. |
Wiem kto w Warszawie montuje takie urządzenia i wiem jak to wszystko działa więc jeżeli chcesz wiedzieć coś więcej to pisz, dzwoń, spotkamy się, pogadamy, pojedziesz, zamontujesz i ... będzie Pan zadowolony ;-) |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
SPAM-husu [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-06-27, 02:15
|
|
|
ok dzieki |
|
|
|
|
|
|
|
robsonik4
Moje A8
Rocznik: 1995
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Robert
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 2 razy Wiek: 56 Dołączył: 09 Lip 2010 Posty: 485 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2011-07-03, 22:44
|
|
|
:lol: po co złodziej ma zmieniać IMEI w telefonie ukrytym w samochodzie ??, jak znajdzie to wyłączy lub zbutuje i tyle w temacie.
Telefonu nie da się namierzyć tak dokładnie jak lokalizator, z tego co się orientuję to dokładność jest rzędu kilkuset metrów. Kolega ma phona ukrytego w samochodzie, ale jak do tej pory nie musiał korzystać z tej formy lokalizacji. |
|
|
|
|
|